Görüş Bildir
Haberler
Volkswagen Skandalı Elektrikli Arabalara Yarayacak

Volkswagen Skandalı Elektrikli Arabalara Yarayacak

Dünyaca ünlü Alman otomobil üreticisi VW, geçtiğimiz günlerde tam 11 milyon dizel aracında zararlı gaz emisyonlarını test eden kuruluşlardan gizleyen bir düzenek kullandığını itiraf etmiş ve endüstri tarihinin en büyük skandallarından birine imza atmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyasadaki şok dalgasından sonra şirket hisseleri inanılmaz bir düşüş yaşayarak dev şirketin değerinden yüzde 20’ye varan büyük bir parça götürdü. Otomobil endüstrisinin bu fırtınalı günleri ise elektrikli otomobil üreticilerine yaramış gözüküyor. Tesla gibi elektrikli araç üreticileri, skandallardan sonra hisse fiyatlarında hafif de olsa yükselmeler gördüler. Analistler, pazarın bu durumunu insanların dizel araçlara yüz çevirerek daha çevreci alternatif olan elektrikli araçlara yönleneceğini işaret ettiğini düşünüyor.

Elektrikli ve hibrit araçlar, normal araçlardan daha yüksek fiyat etiketine sahip oldukları için henüz tam anlamıyla yaygınlaşmış değiller. Ancak pil teknolojisindeki yeni gelişmeler ve elektrikli araçların da benzinli rakiplerinin performanslarına yaklaşmasıyla, analistler ibrenin yakın zamanda elektrikli araçların lehine dönebileceğini düşünüyor.

Kaynak: http://thenextweb.com/insider/2015/09...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0