Görüş Bildir
Haberler
Vizeler Öncesi Son Çıkış: Ders Çalışmaya Motive Olmak İçin Altın Değerinde 13 Tavsiye

Vizeler Öncesi Son Çıkış: Ders Çalışmaya Motive Olmak İçin Altın Değerinde 13 Tavsiye

Meltem
15.11.2017 - 17:46

Vizeler öncesinde ders çalışmakta zorlanıyor, ne yapacağınızı bilemiyorsanız sizlere altın değerinde 13 tavsiyemiz var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evde çalışmak kolay değildir. Rehavet çöktüğü anda türlü bahanelerle ders çalışmayı ertelersin. Bu nedenle yeni yerler keşfet. Hava güzelse bir ağaç altı, kötüyse güzel bir kahveci işe yarayacaktır. Sessiz bir mekan istersen kütüphaneler ve laboratuvarlar tam sana göre.

2. Tek başına çalışmak için motive olmak zordur. Arkadaşlarınla birlikte konuları paylaşacak şekilde bir çalışma grubu oluşturursan ders çalışmak daha eğlenceli olacaktır.

3. Dikkatini çok çabuk kaybediyor, odaklanmakta zorlanıyorsan dersler arasında geçiş yap. Nasılsa daha önünde 3684 tane sınav var.

4. Yeni yöntemler dene. Yazarak öğrenme, bilgi kartları hazırlama, görseller oluşturma… Hangisi sana daha uygunsa onu seçebilir ya da her defasında farklı bir yöntemle motivasyonunu artırabilirsin.

5. Kendinle konuş. Öğrenmekte zorlandığın şeyleri yüksek sesle tekrarla ve kendine sorular sorarak pekiştirmeye çalış. Bir zaman sonra bilgilerin aklına yerleştiğini fark edeceksin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İlla ki evden çalışman gerekiyorsa temizlik, yemek, banyo gibi ihtiyaçlarını zaman sınırı içinde halletmeye çalış. Temizlik için otuz, yemek için yirmi, banyo için on dakika yeterli olacaktır.

7. WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram gibi geyik potansiyeli yüksek sosyal mecralardan uzak dur. Telefonu yalnızca annenle haberleşmek için kullan. “Bi’ story’lere bakayım” dedikten sonra üç saat boooomboş ekrana bakacaksın çünkü.

8. “Dersi derste öğreneceksin” düsturuyla hareket ediyorsan ama henüz o derse bir türlü katılamadıysan notları yüksek sesle oku ve kaydet. Böylece kendi kendinin öğretmeni oluverirsin.

9. Motivasyonunu artırmak için vize dönemi sonrasına bir ödül koy. Yemek, sinema, gece dışarı çıkma… Sınav döneminde neyden mahrum kaldıysan yap ki final zamanı da motivasyon için işe yarasın.

10. Mola ver. Aralıksız bir şekilde saatlerce çalışmak hiçbir işe yaramaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çalışma saatlerini gözden geçir. Bilinenin aksine gece ders çalışmak kötü bir yöntemdir. Özellikle uyanıklık sağlayan hormonların en fazla salgılandığı sabah saatlerini tercih et.

12. Dersleri zorluklarına göre sıraya koy. Sınav günleri de önemli elbette ama uykusuz bir gecenin sabahında en çok zorlandığın sınava çalışırsan başarısız olursun. Bu nedenle, en zor dersi en iyi hissettiğin zamanda çalış.

13. Son olarak, panik en büyük düşmandır. Sakin ol ve hedeflerine odaklan. O sınavı geçeceksin, biz sana güveniyoruz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
51
24
21
16
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ygmr_zbek

2. gifteki çizgi filmin adını bilen var mı ya

soa

8 saniye de bulurum "Mysticons" diye aratırsan rahatça bulursun. sonuna "" cartoon "" eklemeyi unutma

İşte birisi

bi tek bizim vizelerimiz mi erken bitti heralde (bi buçuk hafta önce)