Görüş Bildir
Haberler
Videoların Altın Dönemlerini Kaçırmayın! En Kullanışlı 10 Video Düzenleme Programı

Videoların Altın Dönemlerini Kaçırmayın! En Kullanışlı 10 Video Düzenleme Programı

Gom Company
22.07.2021 - 12:26

Video platformlarının hayatımızda hayati bir konuma geldiği günlerdeyiz. Bazen kendimizi ifade etmenin bir yolu olarak bazen de sadece eğlenmek için video çekmek ve onları düzenleyip bu platformlara atmak artık günlük işlerimizden biri haline geliyor. Siz de videonun bu altın zamanlarını kaçırmak istemezsiniz değil mi? Biz çektiğiniz yahut bulduğunuz görüntüleri bir araya getirip düzenleyebileceğiniz birbirinden kullanışlı birkaç video düzenleme programını sizler için irdeledik. Hadi hemen başlayın!

1. GOM Mix Pro

1. GOM Mix Pro

GOM Mix Pro, herkesin  GOM Player ile tanıdığı GOM&Company tarafından geliştirilen, Türkçe dil desteği ve basit arayüzüyle kullanım kolaylığı sağlayan en iyi video düzenleme programlarından.

GOM Mix Pro kolay bir video editor olsa da bir video düzenleyicide bulunması gereken tüm özelliklere sahip. 100'den fazla farklı filtre, açılış-kapanış efektleri, geçiş efektleri, parlaklık, renk ayarlamalarıyla videolarınıza renk katabilir veya altyazı, müzik, görseller gibi çeşitli öğeler ekleyip videonuzu kolaylıkla etkileyici hale getire bilirsiniz. 

Programın güzel bir özelliği de düzenlemeni bitirdikten sonra videolarınızı anında sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilir veya Youtubersanız, tek tıkla Youtube hesabınıza yükleye bilirsiniz.

Sadece bunlarla kalmıyor, zaman çizelgesi de diğer video montaj programlarından farklıdır. Genellikle video editörlerde zaman çizelgesi sadece ses ve video olarak 2 yere ayrılır, ancak GOM Mix Pro-da beş kategori bulunuyor ki bunlar: medya kaynağı, video efekti, ses, metin ve görüntü. Bu sayede birden fazla kaynak ekleseniz de kaynaklar birbiriyle karışmıyor ve bu da yeni başlayanlar için kullanım kolaylığı sağlıyor.

Ücretli ve aynı zamanda ücretsiz versiyonu bulunan programı hemen şimdi ücretsiz olarak buradan indirip deneyebilirsiniz.

2. Adobe Premiere Pro

2. Adobe Premiere Pro

Adobe Premier Pro, bu alanda en fazla kullanılan video düzenleme uygulamalarından biri. Klasik bir zaman çizelgesine sahip bir yapıya sahip Premier Pro'da videolarınızı kesebilir, birleştirebilir hatta belli başlı animasyonlar ekleyebilirsiniz.

Adobe'nin pek çok uygulamasında olduğu gibi bu uygulamada da aylık veya yıllık ücret ödeyerek abonelik sistemi üzerinden kullanabiliyorsunuz. 

Adobe Premier Pro'nun bir haftalık deneme sürümünü kullanıp denemek veya doğrudan indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

3. Final Cut Pro

3. Final Cut Pro

Final Cut Pro, yalnızca Mac cihazlarda bulunan ve bu cihazlarda en çok tercih edilen uygulamaların başında yer alıyor. Pek çok programdan farklı olarak manyetik zaman çizelgesine sahip Final Cut Pro, arayüzündeki kullanım kolaylığı ile de dikkat çekiyor. 

Bu uygulamada ürünü bir kere almanız yeterli, sonrasında hep sizin olacak ve istediğiniz zaman cihazınıza yükleyip kullanabilirsiniz.

Final Cut Pro'yu satın alıp indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

4. iMovie

4. iMovie

iMovie, genellikle tablet, telefon gibi cihazlarda kullanılan bir video düzenleme uygulaması. Mac cihazlara kurulan iMovie, karmaşık işlemlerin olmadığı oldukça basit klipler oluşturmak için bire bir olan bu uygulama aynı zamanda profesyoneller tarafından daha küçük projeler için de kullanılmakta.

Uygulama tamamen ücretsizdir.

Uygulamayı cihazınıza indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

5. DaVinci Resolve

5. DaVinci Resolve

DaVinci Resolve, ücretsiz bir video düzenleme programıdır. Özellikle renk ve ses üzerine yapılan çalışmalarda oldukça fazla seçenek sunan program, pek çok profesyonel tarafından kullanılmakta. 

Ücretsiz olan bu versiyonun yanında DaVinci Studio isimli ücretli ve daha kapsamlı bir versiyonu da bulunuyor.

Uygulamayı cihazınıza indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

6. Lightworks

6. Lightworks

Lightworks, özellikle geçmiş yıllarda oldukça fazla kullanılan ücretsiz uygulamalardan biridir. Çok katmanlı özel efektlerde gösterdiği iyi performans ve kullanışlı arayüzü ile Lightworks, oldukça kullanışlı bir program.

Ücretsiz bu uygulamayı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

7. Filmler ve TV

7. Filmler ve TV

Filmler ve TV, Windows 10 bulunan bütün cihazlarda dahili olarak bulunan bir video düzenleme uygulamasıdır. Uygulamanın kullanım kolaylığıyla video düzenleme alanında bilgisi olmayanların dahi rahatlıkla projelerini gerçekleştirebiliyor.

8. Edius

8. Edius

Edius, genellikle televizyon yayınlarının düzenlenmesinde kullanılan video düzenleme uygulamasıdır. Çalışılan görüntülerin ve diğer dosyaların kalitelerinden ödün vermeden son derece hızlı bir şekilde düzenleme yapabilirsiniz.

Ücretli olan Edius için bir kere ödeme yaparak istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

Bu uygulamaya sahip olmak  için burayı ziyaret edebilirsiniz.

9. Vegas Pro

9. Vegas Pro

Vegas Pro, özellikle düşük özelliklere sahip bilgisayarlarda tercih edilen yüksek optimizasyon özelliklerine sahip bir video düzenleme uygulamasıdır. Geçmişte Sony markasının geliştirdiği bugün ise başka bir şirket tarafından geliştirilmeye devam eden bu uygulama profesyonel ve amatör kullanıcılar için oldukça kullanışlı.

Vegas Pro tek seferlik ücretini ödemeniz halinde tamamen sizin oluyor.

Bu uygulamayı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

10. Blender

10. Blender

Blender, başlıca üç boyutlu çizim ve tasarımlarımızı çoklu görsel haline getirerek videolaştırabileceğiniz bir video düzenleme ve tasarım uygulamasıdır. Fakat bunların yanında basit video düzenleme özelliklerini de içinde barındırmaktadır. Açık kaynak kodlu ve ücretsiz olan Blender, daha karmaşık işlemler yapmak isteyenler için de oldukça kullanışlı bir uygulama.

Blender tamamen ücretsiz

Bu uygulamayı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.