Görüş Bildir
Haberler
Uzmanlar Uyarıyor, Dünya Durmak Üzere! Dünya'yı Tekrar Döndürebilecek misin?

Uzmanlar Uyarıyor, Dünya Durmak Üzere! Dünya'yı Tekrar Döndürebilecek misin?

Nike
26.02.2018 - 00:00 Son Güncelleme: 26.02.2018 - 00:03

Her şey yolunda giderken bir anda televizyonda ve İnternette, yani her yerde bilim insanlarının açıklamaları yayınlanmaya başlamıştır. Söylediklerine göre: "Dünya sistematik olarak yavaşlamaktadır, böyle giderse 28 Şubat tarihinde tamamen duracak ve Dünya üzerindeki tüm yaşam son bulacaktır."

Dünya'nın durmasını engellemenin bir yolu vardır: Herkes belirli aralıklarla ve üstüne düşen kadar koşarsa Dünya tekrar dönmeye başlayacaktır. Birleşmiş Milletler acilen toplanır ve bir karar alır: "Koşabilecek olanlara, kendi vücut kitlesi kadar günlük koşma kotası konur."

Bir şey daha var! Bilim insanları Dünya üzerinde diğer insanlara kıyasla çok daha dayanıklı olan kişileri tespit etmiştir. Bu kişilerin diğer insanlardan beş kat daha fazla koşması gerekmektedir. Sen de o seçilen insanlardan birisin!

Siz inançlısınız ve Dünya'nın geleceğinin size bağlı olduğunu biliyorsunuz. Fakat bu gizli bir görev! Rutin hayatına devam etmelisin. Maceraya hazır mısın?

Koşmaya başladın. Bir şekilde hallediyor, günlük kotalarını dolduruyorsun. Bir gün sen tam koşmak için evden çıkarken yatak odandan sesler duydun, bir baktın ki hırsızın birisi senin daha yeni çekip odana koyduğun maaşını çalmaya çalışıyor! Onu durdurursan koşamayacaksın, durdurmazsan paran gidecek! Ne yaparsın?

Paralarını kaybettin, artık beş parasızsın! Ama neyse ki içinde hala umut var: 5 yıldır umutsuzca aşık olduğun kişi seninle buluşmak istedi. Konuşma çok iyi gidiyor ve hatta tam seni öpmek için yaklaşırken saatinin alarmı çaldı; hemen koşmaya başlaman lazım! Ne yapacaksın?

Neredeyse Dünya duruyordu... Neyse ki seçilmişlerden biri senin yerine de koştu ve Dünya kurtuldu. Bu yaşlı gezegen bir hata daha kaldıramaz, daha dikkatli ol! Bu arada 5 yıldır umutsuzca aşık olduğun kişi seninle buluşmak istedi. Konuşma çok iyi gidiyor ve hatta tam seni öpmeye doğru yaklaşırken saatinin alarmı çaldı hemen koşmaya başlaman lazım! Ne yapacaksın?

Ertesi gün işe gittin ve patronun tam da senin koşman gereken saate çok önemli bir toplantı koyduğunu söyledi. O saatte koşman gerektiğini söyledin fakat o zaten günlük kotanı koştuğunu söyledi; tabii gerçeği bilmiyor ki! Toplantıya girmezsen de kovulacaksın! Şimdi ne yapacaksın?

Az kalsın aşk uğruna Dünya'yı yok ediyordun. Neyse ki koşmadığın tespit edildi ve yerine başkası görevlendirildi. Artık hata yapma lüksün kalmadı! Ertesi gün işe gittin ve patronun tam da senin koşman gereken saate çok önemli bir toplantı koyduğunu söyledi. O saatte koşman gerektiğini söyledin fakat o zaten günlük kotanı koştuğunu söyledi; tabii gerçeği bilmiyor ki! Toplantıya girmezsen de kovulacaksın! Şimdi ne yapacaksın?

Tam günlük koşunu tamamlamak üzeresin ve saat gece yarısına 3 dakika var! Yani kotanı doldurmak için sadece 3 dakikan kaldı! İşte o sırada kendini köprüden atmak üzere olan bir kadın gördün. Etrafta da yardım edecek kimse yok! Ne yapacaksın?

İş için Dünya'yı tehlikeye atman hiç hoş değil. Sana bir fırsat daha verildi. Görevini daha iyi yap! Ertesi gün tam günlük koşunu tamamlamak üzeresin ve saat gece yarısına 3 dakika var! Yani kotanı doldurmak için sadece 3 dakikan kaldı! İşte o sırada kendini köprüden atmak üzere olan bir kadın gördün. Etrafta da yardım edecek kimse yok! Ne yapacaksın?

Son gün geldi çattı! Fakat bir önceki gün o kadar çok koşmuşsun ki aşil tendonların zedelenmiş; canın çok acıyor! Ama koşmazsan olacakları biliyorsun, son 24 saat! Ne yapacaksın?

Bir kişinin hayatı mı yoksa tüm Dünya mı? İyi düşün ve daha doğru kararlar ver! Düşe kalka son gün geldi çattı! Fakat bir önceki gün o kadar çok koşmuşsun ki aşil tendonların zedelenmiş, canın çok acıyor! Ama koşmazsan olacakları biliyorsun, son 24 saat! Ne yapacaksın?

Para uğruna Dünya'nın yok olmasına göz yumdun!

Adamı durdurmaya çalışayım, polisi arayayım derken asıl önemli olanı unuttun! Parayı her zaman kazanabilirsin fakat Dünya'yı kurtarmak için tek bir şansın vardı. Neyse biz sana bir şans daha veriyoruz, hadi tekrar dene!

Aşk uğruna Dünya'dan vazgeçtin!

Aslında bunu yaparak her şeyden vazgeçtin! Sevdiğine iki gün kavuşmak için onunla yaşayabileceğin bir ömrü çöpe attın. Maalesef başaramadın ve Dünya durdu! Neyse neyse korkma, hadi sana son bir şans daha veriyoruz. Tekrar dene ve bu sefer doğru kararlar al!

İş mi daha önemli yoksa tüm canlıların hayatı mı?

Demek ki senin için iş daha önemliymiş! Öyle ki, iki gün daha çalışabileyim diye tüm Dünya'nın yok olmasına göz yumdun! Neyse hadi bir şans daha veriyoruz sana, bu sefer doğru kararlar al!

1 kişinin hayatı mı yoksa tüm Dünya'nın hayatı mı?

Sen 1 kişiyi kurtarmayı tercih ettin, ama aslında bunu yaparak tüm Dünya'yı ölüme terk ettin! İşte seçilmiş kişi olmanın zorlukları burada başlıyor zaten, bazen vicdanını susturman gerekiyor! Bu kez başaracağını düşünüyoruz, hadi tekrar dene!

Dayanamadın! Gücünü kanıtlayamadın!

Bazen ne kadar zor olsa da Dünya'yı kurtarmak için çok büyük fedakarlıklar yapman gerekir. Ama sen yapamadın, seni seçmelerinin nedeni zaten dayanıklı olmandı! Ama sen kendini hem kanıtlayamadın, hem de Dünya'nın durmasına neden oldun! Hadi sana son bir şans veriyoruz, bu sefer gerçek bir kahraman gibi davran!

Dünya'yı kurtardın!

Tebrikler! Gerçek bir kahraman gibi davrandın, yaptığın fedakarlıklar, soğukkanlılıkla aldığın kararlar ve direncin ile Dünya'nın durmasına göz yummadın! Ama hikâyenin bir de bilmediğin bir tarafı var, hani sana seçilmiş kişilerden olduğunu ve daha çok koşman gerektiği söylenmişti ya; aslında onu herkese söylemiş bilim adamları! Amaçları ise herkesin kotasını doldurmak için gerekli motivasyona sahip olmasıymış. Yani aslında herkes seçilmiş kişiymiş!

'Ama yine de sana dünyayı tekrardan döndürdüğün için tebriklerimizi gönderiyoruz. Ve senin gibi dünyayı döndüren güzel yürekli insanları Nike React'i denemeye davet ediyoruz. Nike React'le dünya tekrardan yörüngesinde!..'

Hadi Koşalım... Nike React'le!..