Görüş Bildir
Haberler
Üstün Ses Kalitesi ve Gelişmiş Gürültü Engelleme: Yeni Huawei FreeBuds Pro 3 İncelemesi

etiket Üstün Ses Kalitesi ve Gelişmiş Gürültü Engelleme: Yeni Huawei FreeBuds Pro 3 İncelemesi

Huawei
24.10.2023 - 14:39

Huawei, geçtiğimiz günlerde en yeni modellerini tanıttığı bir etkinlikte karşımıza çıktı. Adından en çok söz ettiren ürünlerden birisi olan yeni Watch GT 4'e ek olarak, yeni Huawei FreeBuds Pro 3 kulaklığını da tanıttı. Bir önceki modeline göre birçok yenilikle karşımıza çıkan FreeBuds Pro 3, en iyi ses deneyimi için daha güçlü baslar ve daha net tizler sunan çift işitme sürücüne yer vererek, en sevdiğiniz parçanın her ayrıntısını daha yüksek hassasiyetle duymanızı sağlayacak özelliğiyle dikkat çekiyor. Bunun gibi daha birçok özelliğe yer veren Huawei FreeBuds Pro 3'ü gelin yakından inceleyelim.

“Bu içerik marka iş birliği içeriyor olabilir.”

Canlı, Kompakt, Konforlu ve Şık Tasarım

Canlı, Kompakt, Konforlu ve Şık Tasarım

Huawei FreeBuds Pro 3'ün şarj kutusu tasarımı temelde önceki nesilin aynısı gibi görünse de, bir önceki modeline göre üst kapağın açılış kavisi daha yumuşak hale gelmiş diyebiliriz. Bu minimalist tasarım, kulaklıkları daha rahat çıkarmanızı sağlıyor. Nano cam malzemeden üretilen bu tek parça gövde, önceki modeline göre %4,5 daha küçük boyutlu, aşınma ve yıpranmaya karşı %32 daha dayanıklı bir kullanım ve %5 daha hafif bir kulaklık sunuyor.

Kutunun içinde yer alan silikon uçlar, gürültüyü engelleme ve duyduğunuz sesin kalitesini etkileme konusunda önemli bir rol oynadığı için kulak kanalına uyumlu bir uç seçimi yapmanız gerekiyor.

Yenilikçi Dokunmatik Yüzeyiyle Daha Akıcı Kontrol Sağlayan Oluk Tasarım

Yenilikçi Dokunmatik Yüzeyiyle Daha Akıcı Kontrol Sağlayan Oluk Tasarım

Eskiden TWS kulaklıkları yönetmek istediğimizde, basma veya kaydırma için genellikle uygun bir alan bulmakta zorlanırdık. Ancak Huawei FreeBuds Pro 3 modelinin bu yeni Groove tasarımı ile dokunmak için doğru yeri rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Bu sayede kontrol işlemleriniz çok daha akıcı bir hale gelerek kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.

 Sporda ya da koşu yaparken rahatlıkla kullanabilmeniz için suya, toza ve tere karşı dayanıklılık sağlayan IP54 sertifikası olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Olağanüstü Ses Deneyimine Hazır Olun!

Olağanüstü Ses Deneyimine Hazır Olun!

LDAC ve L2HC kodeklerinin sağladığı teknoloji sayesinde artık hem Huawei hem diğer Android cihazlarda bu kulaklıkla 999 kbps, yani Hi-Res yüksek çözünürlüklü ses performans deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Yüksek çözünürlüklü bir çiftli ses sistemi deneyimi ile 14 Hz'den 48 kHz'e kadar geniş bir frekans aralığında bas ve tiz sesleri ileterek, sesin hiçbir ayrıntısını kaçırmadan saf ve yüksek doğrulukta iletilmesini ve Planar diyafram tasarımıyla da daha net ve yüksek performanslı ses deneyimi sunuyor. Müzik dinleme, film izleme veya oyun oynama gibi ses kalitesinin önemli olduğu her türlü durumda harika bir deneyim yaşatıyor diyebiliriz.

Triple Adaptive EQ teknolojisine gelecek olursak en iyi ses deneyimi için 

ses seviyesini, kulak kanalı şeklini ve aşınma durumunu algılayarak optimum ses seviyesini ve EQ ayarlarını otomatik olarak ayarlıyor. Böylece farklı kişiler ve farklı ortamlarda da aynı performansta müzik dinleyebilmenizi sağlıyor.

Yüksek Çağrı Kalitesiyle Muhteşem İletişim Deneyimi

Yüksek Çağrı Kalitesiyle Muhteşem İletişim Deneyimi

Yeniden tasarlanmış VPU sensörü, çok kanallı algoritması sayesinde, kulaklıkların üçlü mikrofon sistemini kullanarak farklı ortam gürültülerini frekans aralığına göre tespit etme ve ayırt etme yeteneğine sahip. Bu, yeni Pure Voice arama gürültü engelleme teknolojisi ile birleştiğinde, net ve sessiz aramaların gerçekleştirilmesini sağlıyor. Arka Plan Gürültüsü Önleme ve Rüzgar Gürültüsü Önleme konusunda büyük gelişme kaydeden Pure Voice 2.0 sayesinde her türlü ortamda, gürültülü ya da sessiz olsun rahatlıkla iletişim kurabiliyorsunuz. 

Arama gürültüsünü azaltma açısından FreeBuds Pro 3, önceki modele kıyasla gürültülü ortamlarda arka plan gürültüsünü  5 dB iyileştirmiş ve rüzgar korumasını da %80 oranında iyileştirerek Pure Voice 2.0 ile harika bir deneyim sunuyor.

En İyilere Meydan Okuyan ANC Evrimi

En İyilere Meydan Okuyan ANC Evrimi

Akıllı ANC 3.0 teknolojisi sayesinde, artık gerçek zamanlı değişikliklere daha hızlı ve etkin bir şekilde yanıt verme kapasitesine sahip. FreeBuds Pro 2'ye kıyasla %50 daha fazla gürültü filtreleme yeteneği ile bu yeni teknoloji, dış dünyanın karmaşasını azaltarak, bizlere daha sakin ve sessiz bir deneyim sunuyor.

Huawei FreeBuds Pro 3'ün, ANC açısından çok geliştiğini ve en iyi ANC kulak içi kulaklıklarla aynı seviyeye geldiğini söyleyebiliriz. Özellikle boğuk ve monoton, düşük perdeli sesleri neredeyse tamamen engellemesi ve 47 db’ye kadar ANC ile gürültü engelleme becerisi oldukça etkileyici.

FreeBuds Pro 3'ü ofis, metro ve yol kenarı dahil olmak üzere çeşitli durumlarda test ettik ve aktif gürültü engelleme açıkken FreeBuds Pro 3'ün çevredeki gürültüyü, özellikle düşük ve orta frekanslı kalıcı gürültüyü etkili bir şekilde bastırabildiğini ve aktif gürültü engelleme özelliğinin mükemmel olduğunu deneyimlemiş olduk.

Huawei AI Life uygulaması üzerinden tüm fonksiyonlara kolayca erişim sağlayabilir, kulaklıkların ve kutusunun şarj durumunu, güncelleme işlemlerini, EQ ayarlarını ve kulaklıklarımı bul özelliğini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Pil Ömrü Endişesine Elveda

Pil Ömrü Endişesine Elveda

Hızlı şarj ve uzun pil ömrü ile öne çıkan Huawei FreeBuds Pro 3, gürültü engelleme kapalıyken tek bir şarj ile 6,5 saate kadar dinleme süresi sağlıyor. Bu süre şarj kutusuyla birlikte 31 saate kadar dinleme süresi sunmasıyla bu konuda yine farkını ortaya koymayı başarmış. 

Gürültü engelleme açıkken denediğimizde ise 4 saatlik kullanım keyfi yaşadık. Günlük kullanımda zaten çoğu insan için maksimum kulaklık kullanım süresi diyebiliriz.

Kolay Eşleşme Kusursuz Uyumluluk

Kolay Eşleşme Kusursuz Uyumluluk

Yüksek teknolojiyi uygun şartlarda kullanılabilir hale getirmeyi hedefleyen Huawei, sürekli gelişen ve büyüyen zengin bir ekosistemiyle, verimlilik ve üretkenlik için kusursuz bağlantıdan faydalanabilmenizi sağlıyor. GT serisinin taze üyesi olan Watch GT 4 ile bağlantı kurup, telefon üzerinden gelen aramayı saatinizle veya  FreeBuds Pro 3 üzerinden kabul edip görüşme yapabilirsiniz. Doğrudan Watch GT 4 ile telefonunuz olmadan müzik dinleme keyfini yaşayabilirsiniz. 

Marka ve model fark etmeksizin, Android ve İOS işletim sistemlerini destekleyerek cihazınızla mükemmel bir uyum sağlar ve tüm özelliklerini sorunsuzca kullanmanıza olanak tanır. Eğer bir iPhone kullanıcısıysanız, Huawei AI Life uygulamasını AppStore'dan kolaylıkla indirebilir ve bu benzersiz deneyimin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Aynı anda iki cihaza birden bağlanması bir kulaklıkta en çok sevdiğimiz özelliklerden biri. Huawei FreeBuds Pro 3, bu konuda da beklentimizi karşılamayı ihmal etmemiş. İki cihaz arasında aktif geçiş yaparak, hangi cihazdan ses akışı varsa otomatik olarak o cihaza sorunsuz geçiş yaparak bizlerden tam puan almayı başardı.

Kısacası, çift ses sürücüsüyle daha güçlü bas ve daha net tizler sağlayarak etkileyici bir ses deneyimi sunan, daha iyi ses kalitesiyle gürültüden uzak net görüşmeler yapabilme konusundaki iyi performansı, geliştirdiği şarj performansı ve etkileyici gürültü engelleme özelliğiyle birçok yeniliği FreeBuds Pro 3 modeli bize tatmin edici bir deneyim yaşattı. 

4.999 TL fiyatla Huawei Online Mağaza üzerinden satışa sunulan Huawei FreeBuds Pro 3,  399 TL değerinde 1 yıl kayıp kulaklık desteği, AFBPRO300 kupon koduyla 300 TL ekstra indirim ve vade farksız 3 taksit avantajlarıyla burada sizi bekliyor.