Görüş Bildir
Haberler
Üşengeçler Buraya! Acıktığınızda Şipşak Yardımınıza Koşacak 15 Mikrodalga Tarifi

etiket Üşengeçler Buraya! Acıktığınızda Şipşak Yardımınıza Koşacak 15 Mikrodalga Tarifi

Ecephant
21.06.2016 - 12:04

En az sizin kadar üşengeç şeflerin elinden çıkma bu şipşak lezzetleri BuzzFeed'den derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tavasız, ocaksız 1 dakikada yumurta

1. Tavasız, ocaksız 1 dakikada yumurta

Önce tabağınızın üzerinde biraz tereyağı gezdirin ki yumurtanız yapışmasın. Yumurtayı yağladığınız tabağa kırıp, üzerini havlu kağıt ile kapatın. Önce bir 15 saniye pişmeye başlayana kadar mikrodalgada bırakın; ardından da tercihinize göre 10 saniye veya daha fazla bekletin.

2. 5 dakikada hazır muzlu pankek

2. 5 dakikada hazır muzlu pankek

Yoğurdun içinde muz dilimlerini ezin. Karışıma un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı bir kupaya dökün ve 3 dakika kadar mikrodalgada pişirin. Üzerine, zevkinize göre çilek ve muz koyabilirsiniz.

3. İki dakikada yemeye hazır Fransız tostu

3. İki dakikada yemeye hazır Fransız tostu

Yaklaşık iki dilim ekmeği küp küp kesip bir kupanın içine koyun. Bir yumurtayı, 3 yemek kaşığı süt ve biraz tarçınla çırpıp ekmeklerin üzerine dökün. Ekmekleri, hazırladığınız yumurtalı karışımı iyice emmeleri için biraz bastırın. Önce 1 dakika, ardından da 10 saniye mikrodalgada pişirin.

4. 5 dakikada sağlık deposu bir kahvaltı

4. 5 dakikada sağlık deposu bir kahvaltı

Genişçe bir kupaya yulaf ezmesini, yarım su bardağı sütü (isteğe bağlı aromalı olabilir) ve chia tohumunu ekleyin. 3-4 dakika kadar mikrodalgada pişirin. Üzerine ekstra süt veya çeşitli meyveler ekleyin.

5. 3 dakikada hazır muffinler

5. 3 dakikada hazır muffinler

6 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı şeker ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve 1/4 su bardağı sütü ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. İçine ister meyve ister damla çikolata ekleyip 2 dakika mikrodalgada pişirin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İtalyanların enfes çorbası minestrone

6. İtalyanların enfes çorbası minestrone

3 su bardağı suda makarnayı haşlayın. Havuç, kabak ve soğanları küçük küçük doğrayın. Doğranmış sebzelere zeytin yağı ekleyip 4 dakika mikrodalga yüksek ısıda pişirin. Sebzeleri, makarnayı, doğranmış domatesleri, bulyonu, fesleğeni, tuz ve karabiberi bir kaba koyun ve 8-10 dakika kadar mikrodalgada pişirin. Son olarak, üzerine parmesan peynir serpin.

7. Fransızların ünlü tostu Croque-Monsieur

7. Fransızların ünlü tostu Croque-Monsieur

Beşamel sos için: Erimiş tereyağını ve unu karıştırıp fokurdayana kadar mikrodalgada yaklaşık 30 saniye pişirin. Süt ekleyip çırpın, ardından tekrar 30 saniye mikrodalgaya atın. Mikrodalgadan çıkarıp tekrar çırpın. İyice katılaşana kadar 30'ar saniyelik sürelerle mikrodalgada bekletip çırpın. Tuz ve karabiber ekleyin.

Sandviç için: İki ekmek dilimine de yağ sürün; yağladığınız kısımlar dışarıda kalacak. Peynir ve salamı dizip, biraz da beşamel sos döktükten sonra diğer dilimle kapatın. Tavaya yerleştirip peynir eriyene ve ekmeklerin yağlı kısımları kahverengileşene kadar pişirin. Kalan beşamel sosu da üzerine dökün.

8. En kolay pizza

8. En kolay pizza

Bazlamayı istediğiniz boyutlara ayırın ve yatay biçimde ortadan kesin. Pizza sosunu bolca üzerine sürün. İsteğe bağlı sevdiğiniz malzemeleri ekleyin. Üzerine karışık peynir dizin. 1 buçuk dakika mikrodalgada pişirin.

9. Kolayca hazırlanan cheddarlı makarna

9. Kolayca hazırlanan cheddarlı makarna

Makarna ve suyu genişçe bir kaba koyun. 1 dakikalık aralarla kontrol ederek mikrodalgada haşlayın. Bu işlem yaklaşık 4 dakika sürecek. Biraz süt ve cheddar peynir ekleyin, ardından karıştırın. İsteğe bağlı 1-2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin ekleyebilirsiniz. 1 dakika kadar daha peynir iyice eriyene kadar mikrodalgada pişirin.

10. 25 dakikada kumpir

10. 25 dakikada kumpir

Patatesi iyice yıkayın ve her tarafına çatal batırın. 10 dakika kadar mikrodalgada pişirin. Bıçakla kesip içinin bir kısmını alın; krema ve dilediğiniz malzemeyle doldurun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tam tamına 5 dakikada hazır çikolatalı kek

11. Tam tamına 5 dakikada hazır çikolatalı kek

4 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı kakao, 1/4 çay kaşığı kabartma tozunu bir kapta karıştırın. 1 yumurtayı, 3 yemek kaşığı sütü, 1/2 çay kaşığı vanilya esansı ve 3 yemek kaşığı yağı da ekleyip iyice karıştırın. Karışımınıza isteğe bağlı damla çikolata ekleyebilirsiniz. Kek hamurunuzu, büyükçe bir kupanın yarısına gelecek şekilde dökün ve 2 dakika yüksek ısıda mikrodalgada pişirin.

12. Bir de nutellayla deneyelim!

12. Bir de nutellayla deneyelim!

4 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı şeker, ve 3 yemek kaşığı kakaoyu büyükçe bir kupada karıştırın. 1 yumurta, 3 yemek kaşığı yağ, 3 yemek kaşığı süt ve 3 yemek kaşığı nutellayı ekleyin; iyice karıştırın. 1 buçuk dakika mikrodalgada pişirin. Hazır gibi görünmese de çıkarın; çünkü soğuyana kadar pişmeye devam edecek.

13. 6 dakikada kolayca hazırlanan damla çikolatalı kurabiye

13. 6 dakikada kolayca hazırlanan damla çikolatalı kurabiye

1 yemek kaşığı tereyağını mikrodalgada eritin. 1 yemek kaşığı beyaz 1 yemek kaşığı esmer şeker, 3 damla vanilya esansı ve bir tutam tuz ekleyin. 1 yumurta sarısını da ekleyip iyice karıştırın. Ardından, 1/4 su bardağı un ve damla çikolataları ekleyin ve güzelce karıştırın. 40-60 saniye kadar mikrodalgada pişirin. İsteğe bağlı dondurmayla servis edebilirsiniz.

14. Marshmallowlu çikolatalı kek

14. Marshmallowlu çikolatalı kek

Tereyağını cam kapta eritin. İçine petibör bisküvi ufalayın ve bir beklemeye bırakın. 2 yemek kaşığı süt ve 1 buçuk yemek kaşığı yağı karıştırın; ardından 2.5 yemek kaşığı şeker, 2.5 yemek kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı un, 1/4 çay kaşığı kabartma tozu ve kırılmış sütlü çikolata parçaları ekleyin. İyice karıştırın. Ortasına 2-3 marshmallow ekleyin ve bastırın. 40 saniye kadar mikrodalgada pişirin. 1 marshmallowu parçalayıp üzerine ekleyin ve 30 saniye daha mikrodalgada pişirin.

15. En tatlı atıştırmalık: Tarçınlı elma

15. En tatlı atıştırmalık: Tarçınlı elma

Elmaları ortadan kesin ve çekirdekli bölümlerini çıkarın. Granolayı parçalara ayırın ve elma yarımlarının üzerine serpin. Granola parçalarının üzerine de bir tutam tarçın ve esmer şeker ekleyin. 5 dakika yumuşayana kadar mikrodalga fırında pişirin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
269
75
37
24
23
21
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın