Görüş Bildir
Haberler
'Ünal Aysal İnşallah Geri Gelmez'

'Ünal Aysal İnşallah Geri Gelmez'

Enver K.
21.03.2016 - 12:34

Galatasaray Kulübünün eski başkanlarından Aysal, 'Ünal Aysal inşallah geri gelmez. Ünal Aysal’ın yeniden göreve gelmesi demek, işlerin çok kötüye gittiği anlamına gelir.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sarı-kırmızılı kulüpte yaşanan mali ve sportif sorunlar nedeniyle erken seçimin gündeme getirilmeye çalışılması ve kendi isminin sık sık medyaya yansımasıyla ilgili olarak Aysal, 'Ünal Aysal inşallah geri gelmez. Ünal Aysal’ın yeniden göreve gelmesi demek, işlerin çok kötüye gittiği anlamına gelir.' dedi.

Mevcut yönetimin başarılı olmasını, sorunları çözmesini ve önündeki 2 seneyi en iyi şekilde kullanmasını istediğini aktaran Aysal, 'Beklentim bu. Önümüzdeki 2 senenin ardından ne olur bilemiyorum. Belki de bana hiç ihtiyaç kalmayacaktır ve en iyisi de bu olur. İhtiyaç olması durumunda, o gün ben ne durumdayım, sıhhat olarak ve sosyal olarak hazır mıyım bakmak lazım.' diye konuştu.

Yeniden başkanlık için bir açık kapı bırakıp bırakmadığı sorusu üzerine Aysal, 'Galatasaray’da herkes başkan olabilir. Şu saatten sonra benim görevim, Galatasaray’a nerede gerekiyorsa orada yardımcı ve faydalı olmaktır, başkan olmak değil. İki sene sonra da ne olur bilemiyorum. Bana o zaman sorun.' yanıtını verdi.

'Galatasaray'ı batıran yönetim durumuna düştük'

Yaşanan mali sorunlar ve UEFA'dan alınan ceza sonrası tüm eleştirilerin kendi yönetimi üzerinde toplandığına dikkati çeken sarı-kırmızılı kulübün eski başkanı, 'Galatasaray’ı batıran başkan ve yönetim kurulu durumuna düştük. Kendim için değil ama yönetim kurulumdaki arkadaşlarımın haklarının yenilmesine ve yanlış anlaşılmalarına müsaade edemezdim.' değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomik kuralların tabiat kuralları gibi olduğunu anlatan Aysal, 'Galatasaray gibi bir kulübün küçülmesi, hızla yükselmeye başlayan bir uçağın aniden fren yapması anlamına gelir ki bu felakete yol açar. Bu sene mayıs ayında gelen şampiyonluklar nedeniyle 170 milyon liralık bir ek değer doğdu ve bütçe dengelendi. Rakamlar o kadar acıklı değil ama baktığınız vakit, geçen seneye nazaran tüm rakamlar gerilemiş durumda. Daha fazla borç, daha fazla zarar ve daha fazla harcama görünüyor. Halbuki gelen yönetimden beklentimiz, bunların hepsinin tersine döndürüleceği şeklindeydi.' açıklamasını yaptı.

'Spor kulüpleri başarı üretir'

Ünal Aysal, içinde bulunulan sıkıntılar nedeniyle küçülmeye gidilmesinin kulübe kesinlikle fayda sağlamayacağını savunarak, şunları söyledi:

'Spor kulüpleri otomobil üretmiyor. Spor kulüpleri başarı üretir. Başarıyı getirirseniz, kazancınız artar. Yoksa zarara doğdu gidersiniz. Yatırımınızı başarıya yapmanız lazım. Beni en çok eleştirdikleri konu, kazanılan parayı neden borç ödemeyi değil de kulübün başarısına harcadığımız. Futboldan kazanılan para, futbolun başarısına kullanılmalıdır. Ben geldiğimde aynı borcu buldum, giderken de aynı borcu bıraktım. Borcu yükseltmedim. Bu borcu geri ödeyecek şansım yoktu. Futboldan kazanacağınız parayla, böyle birikmiş bir borcu ödeyemezsiniz. O borcu, ticari veya başka yöntemlerle, yatırımla ödemeniz gerekir. Futbolun geliri futbolda kullanılmalı. Oradan tasarruf yapıp da borç ödemeye kalkarsanız, zaten yanarsınız.'

Öte yandan, kulüp eski başkanlarından Duygun Yarsuvat'ın kısa süren başkanlık döneminde 3 kupa kaldırdıkları yönündeki sözleri ve buna yönelik olarak verdiği, 'Çocuk bile 9 ayda oluyor' yanıtının hatırlatılması üzerine Aysal, 'Nasıl bir durum yaşandığını taraftarlarımız görmüşlerdir. Altı ayda 3 kupa almak mucize. Bunu hazırlayan, yatırımı yapan, takımı bir araya getiren, ondan evvelki başarıların üzerine bina eden kimlerdi. Onu da sorgulamak gerek.' diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın