Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna'dan OHAL İlanı: Orduya Katılma Çağrısı Yapıldı

Ukrayna'dan OHAL İlanı: Orduya Katılma Çağrısı Yapıldı

Batuhan
23.02.2022 - 12:48

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'daki vatandaşlarına bir an önce ülkeyi terk etme çağrısı yaptı. 

Cumhurbaşkanı Zelenskiy ise bir kararname ile 18-60 yaş arası vatandaşları askere çağırdı. Ukrayna'da bir ay süreyle OHAL ilan edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 'Rusya'nın Ukrayna'ya artan saldırganlığı' nedeniyle Rusya'daki konsolosluk hizmetlerinde kısıtlamalar olabileceği belirtildi.

Açıklamada, Ukrayna vatandaşlarına Rusya'yı ziyaret etmekten kaçınmaları ve orada bulunanların da bir an önce bu ülkeyi terk etmeleri tavsiye edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinin tanınmasına imkan veren iki kararnameyi imzalamıştı.

Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Putin’in Rus ordusunun Rusya toprakları dışında görev yapmasına ilişkin başvurusuna onay vermişti.

Orduya katılma çağrısı

Orduya katılma çağrısı

Ukrayna’da silahlı kuvvetler, Zelenskiy’in kararnamesiyle 18-60 yaş arasındakileri asker olmaları çağrısında bulundu. Maksimum hizmet süresinin bir yıl olduğunu bildirdi.

Ancak Zelenskiy, Rusya'nın doğu Ukrayna'ya asker sevk edeceğini açıklamasının ardından genel bir seferberliği reddetti. Ukrayna Devlet başkanı, dün yedek birliklerin orduya dâhil edilmesi yönünde bir karar aldığını duyurmuştu.

Ukrayna'da Kiev yönetimi bir ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

Ukrayna'da Kiev yönetimi bir ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

Ukrayna'da, Donetsk ve Luhansk hariç tüm bölgelerde olağanüstü hal ilan edileceği açıklandı. 30 gün sürecek OHAL  daha sonra 30 gün daha uzatılabilecek.

Donetsk ve Luhansk bölgeleri ise karar kapsamında yer almayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
holylight

Ukrayna ya yapılan sığır yorumları gördükçe içim acıdı o insanlara. Dalgası geçilecek bir konu mu bu? Savaşın eşiğinde bir millet var. 😡

Countess Rain

Ukrayla'lı sever erkekler gitsinler savaşa. Alttaki hödük gibi evde oturup bekleyerek olmaz:D

Yıllardır orta doğuya yapılanlar şimdi Ukrayna'ya da yapılmaya başlandı. U.N. bile izin verdiğine göre gayet kimin çükü daha büyük yarışına girilecek. Hiçbir... Devamını Gör