Görüş Bildir
Haberler
Tüyler Ürperten Karanlık Üçlü Testi: Narsist misin, Makyevelist misin, Psikopat mısın?

etiket Tüyler Ürperten Karanlık Üçlü Testi: Narsist misin, Makyevelist misin, Psikopat mısın?

Psikolojik bozukluklarının temeli olarak adlandırılan ve psikolojinin karanlık üçlemesi olarak tanımlanan üç bozukluk vardır: Narsisizm, Makyevelizm ve Psikopati! Bununla ilgiliyse en yetkin test Karanlık Üçlü - Dark Triad Testi'dir. Peki sende bunlardan hangisi, ne oranda var?

Uyarı: Her ne kadar aslına uygun bir şekilde yapılmasına rağmen; tamamen eğlence amaçlı üretilmiştir. Gerçek bir tanı için lütfen alanında uzman kişilere başvurun!

Kaynak burası

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendi amacıma ulaşmak için başkalarını yönlendirme eğilimindeyim.

2. İstediğimi elde etmek için hileye veya yalana başvururum.

3. Amacıma ulaşmak için yağcılık yaparım.

4. Kendi çıkarlarım doğrultusunda başkalarını kullanma eğilimindeyim.

5. Yaptıklarımdan pişmanlık duymam.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Davranışlarımın ahlaki olup olmamasını umursamam.

7. Duyarsız veya katı yürekli olma eğilimindeyim.

8. Başkalarını küçümseme eğilimindeyim.

9. Diğerlerinin bana hayran olmasını isterim.

10. Başkalarının dikkatini üzerime çekmek isterim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Prestij veya statü peşinde koşarım.

12. Başkalarından özel ilgi beklerim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Makyevelistsin!

Verdiğin cevaplara göre Makyevelist özelliklerin daha fazla çıktı. Makyevelist kişi, diğerleriyle ilişkilerinde sürekli kazanmak isteyen bir kişidir ve bu başarı tutkusu, onu sosyal manipülasyona götürmektedir ve rahatlıkla istediği manipüle edebilir. Bunun yanında ilişkilerinde duygularına asla yer vermez ve başka kişilerden neredeyse hiç etkilenmez. İlişkilerinde kuşkucudur, hatta paranoyak; neredeyse hiç kimseye güvenmez. Ve tabii ki toplumun ahlaki değerleri onun için çok önemli değildir. 'Amaçlar araçları meşru kılar.' ve 'Başarıya giden yolda her şey mübahtır.' sözleri hayatlarının mottosudur.

Narsistsin!

Verdiğin cevaplara göre Narsist özelliklerin daha fazla çıktı. Narsist kişiler, genellikle güç ya da başarıya ulaşma düşünceleriyle ya da dış görünüşleriyle çok uzun zaman harcarlar. Genellikle etraflarındaki insanlardan faydalanmaya çalışırlar. ihtiyaç duydukları ve hak ettiklerini düşündükleri ilgi ve alakayı elde edemediklerinde büyük bir mutsuzluk duyarlar. Ya da insanları küçük görerek sağlıksız ilişkilere sebebiyet verebilirler. Tüm bu olumsuz davranışların altında genellikle hassas, kırılgan bir kişilik yatmaktadır ve bu benlik, en ufak bir eleştiriye karşı bile tahammülsüz ve çaresizdir.

Psikopatsın!

Verdiğin cevaplara göre Psikopati özelliklerin daha fazla çıktı. Psikopat kişiler, yalan söyleme, başkalarını sömürme, başı bozukluk, sorumsuzluk, kibir, rasgele ve çoklu cinsel ilişkiler, düşük irade kontrolü; empati, pişmanlık ve suçluluk duygularının yokluğu gibi bozukluklara sahiptir. Ancak psikopatiye sahip kişinin bunu herkesten saklayabilme gibi bir 'meziyeti' de vardır. Sosyal becerileri olmamasına rağmen, çok başarılı bir şekilde 'mış gibi' yapabilirler. Hatta çoğunlukla sosyal çevreleri geniş, sevilen, saygı gören insanlardır. Saldırgan yapılarının aksine, sevecen, yumuşak, iyi huylu, kendinden başka kimseye zararı olmayan bir insan gibi görünebilirler. Yeterli yakınlık yoksa gerçek kişiliklerini görmek pek mümkün değildir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
930
459
320
162
159
147
142
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melinda

e sonuç?

Pasif Kullanıcı

ee hiçbişey çıkmadı?!

Gizem Yenikler

Makyevelistsin! Verdiğin cevaplara göre Makyevelist özelliklerin daha fazla çıktı. Makyevelist kişi, diğerleriyle ilişkilerinde sürekli kazanmak isteyen bir... Devamını Gör