Görüş Bildir
Haberler
Tutuklanan Mehmet Kaplan'ın İlk İfadesi: 'Duygu ile Tartıştık, Birkaç Kez Vurdum'

Tutuklanan Mehmet Kaplan'ın İlk İfadesi: 'Duygu ile Tartıştık, Birkaç Kez Vurdum'

Gaziantep'te erkek arkadaşının yaşadığı binanın penceresinden düşerek yaşamını yitiren Duygu Delen gözyaşları arasında toprağa verildi. Delen'in ailesi tutuklanan Mehmet Kaplan'ın sürekli evlerinin önüne gelerek kendilerini rahatsız ettiğini anlattı ve 'Adalet istiyoruz' dedi.

Mehmet Kaplan'ın emniyette verdiği ilk ifadede 'Tartıştık, birkaç kez vurdum. Elimi cama vurarak kestim. Elimi yıkamaya gittim. Olay anını görmedim' dediği öğrenildi' öğrenildi. 

Önceki gün erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın Batıkent Mahallesi'nde evine giden Duygu Delen bir süre sonra 4. kat penceresinden düşerek yaşamını yitirdi. Olay sonrası gözaltına alınan Mehmet Kaplan çıkarıldığı mahkemece, 'cinsel istismar ve kasten öldürme' suçlamaları ile tutuklandı.

Cenaze töreni düzenlendi

Cenaze töreni düzenlendi

Duygu Delen'in cenazesi otopsi işlemlerinin ardından bugün ailesine teslim edildi. Asri Mezarlık'ta Delen için cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye, genç kızın ailesi ile arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Genç kızın cansız bedeni öğleden önce kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

"Adalet istiyorum"

"Adalet istiyorum"

Kızının cenazesinde konuşan baba Bülent Delen, 'Adalet istiyorum. Bir çocuğun ölümü bu şekilde kısa olmuyor. Lütfen adalet istiyorum. Cumhurbaşkanıma yazı yazdım. Benim kızım bu tabutun içinde. Allah rızası için gereken yapılsın' dedi.

"Sürekli rahatsız ediyordu"

"Sürekli rahatsız ediyordu"

Harun Delen, 'Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Benim kardeşim böyle bir şey yapacak biri değildi. Biz mutlu mesut bir aileydik. Hiçbir sıkıntımız hiçbir sorunumuz yoktu. Benim kardeşim hiçbir şekilde intihar edemez. Babamın söylediği gibi geçen seneden sabıkası olan biri kardeşimin canına kaydı. Biz bunun takipçisi olacağız. Adalet istiyoruz' dedi. 

Abla Gözde Delen ise, Mehmet Kaplan'ın kendilerini daha önce de rahatsız ettiğini vurgulayarak, 'O çocuk bizi sürekli rahatsız ediyordu. Evimizin önünden hiç gitmiyordu. Sürekli kapımızın önünde bağırıp çağırıyordu. Uzaklaştırmak istiyorduk. Duygu onu istemiyordu. Hiçbir şekilde istemiyordu. Bundan eminim' şeklinde konuştu.

Duygu Delen'in teyzesi Nilüfer Hız ise 'O cani kızımızı hiçbir şekilde rahat bırakmıyordu. Peşini bırakmıyordu. Kızımızı rahat bırakmadılar, yaşatmadılar. O çocuk içip içip evin önüne geliyordu, rezalet çıkarıyordu. Sürekli kızımızın peşini bırakmıyordu' açıklamasında bulundu.

Duygu'nun arkadaşları ise söylenilecek çok bir şeylerinin olmadığını ve arkadaşları için gerekenin yapılmasının istediklerini ifade etti.

"Birkaç kez vurdum"

"Birkaç kez vurdum"

Delen'in ölümü ile ilgili tutuklanan Mehmet Kaplan'ın emniyette verdiği ifadesinde ise olay anını görmediğini söylediği öğrenildi. 

Kaplan'ın ifadesinde, 'Duygu ile 3,5 ay önce ayrıldık. Daha sonra yine barıştık. Eve gittik, bu sırada telefonumda başka kadınların fotoğrafını gördü. Duygu buna kızdı ve tartışmaya başladık. Sonra tartışma esnasında kendisinin de başka erkek arkadaşları olduğunu söyledi. Benimle evlenmek istiyordu. Ben de 'bu saatten sonra seninle ilişkim bitmiştir, eğer başka erkeklerle olduysan seninle evlenmem' diyerek ondan evden gitmesini istedim. Duygu, 'ben tüm umutlarımı sana bağlamıştım' diyerek evden gitmek istemedi. Tartıştık, birkaç kez vurdum. Elimi cama vurarak kestim. Elimi yıkamaya gittim. Olay gerçekleşmiş. Olay anını görmedim' dediği öğrenildi.

Alkollü araç kullanırken birinin ölümüne neden oldu

Alkollü araç kullanırken birinin ölümüne neden oldu

Gaziantep'Kaplan'ın geçen yıl Ocak ayında otomobil ile evli ve 1 çocuk annesi Zeynep Berna Atay'a çarparak ölümüne neden olduğu öğrenildi. Kaplan'ın kaza sonrası yapılan soruşturmada 2.10 promil alkollü olduğu ve ehliyetsiz olduğu belirlenirken, bu kazada açılan davada ise mahkemenin, sanığın adli kontrol ve bulunduğu ikametten ayrılmaması şartı ile tutuksuz yargılanmasına ve tahliyesine karar verdiği öğrenildi.

Atlantik Halı'dan açıklama

Atlantik Halı'dan açıklama

Mehmet Kaplan'ın babası Bileç Kaplan'ın sahibi olduğu Atlantik Halı'dan olaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada Mehmet Kaplan'ın ismine yer verilmezken, 'Elim olayın derin hüznünü ve üzüntüsünü yaşıyoruz' denildi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

Kızın çakılma videosunu izledim. Yalan söylüyor. Kızın düşerken bilinci kapalı. Kafa üstü çakılıyor yere. Daha önce alkollü araç kullanım bir kadının ölümün... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bakın anteplilerde biraz ar namus haysiyet şeref varsa eğer bu oruspucocugunun ailesini de o sikik atlantis halı dükkanının aqoyar bir daha ne alışveriş yapm... Devamını Gör

Polatt

Cocuk yasta ne tek umudu ne evlenmesi. Kiz cocuklarini sacma sapan namus konulariyla kararttigimiz surece bu isler devam edecek ne yazik ki!.. Erkekleri de b... Devamını Gör