Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Kadın Olmakla Gurur Duyma Vakti! Kadın ve Erkek Maaş Eşitliği Konusunda Dünyadaki En Eşitlikçi Ülke Seçildik!

Türkiye'de Kadın Olmakla Gurur Duyma Vakti! Kadın ve Erkek Maaş Eşitliği Konusunda Dünyadaki En Eşitlikçi Ülke Seçildik!

Dünyanın her yerinde karşılaşılan ve birçok kez duyduğumuz kadın ve erkeğin iş gücüne eşit ücret ödenmemesi problemi gelecek adına kaygı duymamızı sağlıyordu, ama geçtiğimiz günlerde ülkemiz adına gerçekleşen önemli bir ödülle geleceğe umutla bakmamız daha da kolaylaştı.

Çalışma hayatının içinde kadın ve erkeğin en eşit sayıda olduğu ülkelerden biri olan Türkiye şimdi de başka bir gurur dolu haberle cinsiyet eşitliğini perçinledi.

Dünyanın tüm ülkelerini kapsayarak yapılan bir araştırma sonucu kadın ve erkek arasında cinsiyet ayrımı yapılmadan maaş ödemesi sağlanan en eşitlikçi ülke seçildik!

Bu hem çalışan kadınlar adına, hem de onları iş hayatında gönülden destekleyen erkekler adına mükemmel bir gelişme oldu. Ama en önemlisi Türk kadınının bu başarısı yetişmekte olan ve kariyer hedeflerini planlayan kız çocukları için oldukça pozitif bir gelişme niteliği taşıyor.

İş verenlerin, çalıştığı işçiler arasında ücret ayrımı yapmaması ve işçilere cinsiyet ayrımı yapmadan eşitlikçi davranması dünyanın neredeyse her yerinde yasa ile yasaklanıyorken hala birçok ülkede bunun iş hayatında hissedilmediği de görülüyor.

Ama ülkemizdeki iş dünyasının gurur duyulacak eşitlikçi tutumu sayesinde dünyadaki bu çizginin çok çok üzerine çıkıp maaş eşitliği kavramını yaratan ilk ülkelerden biri olduk.

Ticaret, tekstil, endüstri, ihracat gibi sektörler başta olmak üzere kadın iş gücünün ülkemizi ne kadar kalkındırdığı ortada.

Bu güzel gelişmeyi ülkemize kazandıran ve bizi birçok ülkeden ileri tutmayı hedefleyen tüm emekçi kadınlara teşekkür ederiz. ❤️

Vestel olarak biz buradaydık, bu haberler gerçek olduğunda da burada olacağız. #365GünKadınlarGünü

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
10
5
3
2
1
0