Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Artık Yemyeşil! Tamamı Kadınlardan Oluşan Ekip ‘’Bir Kadın Bir Fidan’’ Kampanyasını Başlattı

Türkiye Artık Yemyeşil! Tamamı Kadınlardan Oluşan Ekip ‘’Bir Kadın Bir Fidan’’ Kampanyasını Başlattı

''Ormanlar çöl olmasın'' dedik, küresel ısınma dedik, yeşili sev, bir fidan da sen dik dedik; ama şimdiye kadar hiç bu kadar büyük çapta bir toplumsal hareket girişimi olmamıştı. Sözlerden çok aksiyon almanın önemini çok iyi bilen Türk kadınları, ''Bir Kadın Bir Fidan'' projesini uygulamaya başlayana kadar.

Projenin başarılı olmasının ana sebebi olarak fikrin basitliği ve netliği ortaya konuyor. Aynı ismindeki gibi Türkiye'deki tüm kadınlar tek bir fidan ile yola çıktılar.

Böylelikle şimdiye kadar süre gelen ''Kadınlar çiçektir'' sözünün gerçek manasının da anlaşıldığını umduğunu söyleyen ekip lideri, ''Ülkemizi daha yaşanabilir bir hala getirebilecek kişiler, yine kadınlardır'' diyerek bu yola çıktıklarını söyledi.

Fidan dikmek ve bu yeşillendirme hareketlerini tanıtmak için ülkenin dört bir yanındaki köyleri, mahalleleri de ziyaret eden kadınlar, özellikle de çorak bölgeleri hedefleyerek yepyeni ormanlar oluşturdular.

Google Maps'ten bile görebileceğiniz kadarıyla artık ülkemiz daha yeşil. Daha önce yol geçeceği için veya yerleşim planı yapıldığı için bilinçsizce kesilen tüm ağaçlar yerlerine geri geldi ve hatta binlercesi.

Artık soluduğumuz oksijen de daha temiz, çocuklarımıza daha yeşil bir gelecek bırakma umutlarımız da...

Vestel olarak biz buradaydık, bu haberler gerçek olduğunda da burada olacağız. #365GünKadınlarGünü

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
0
0
0
0
0