Görüş Bildir
Haberler
Tunceli'deki Yangınlar 12. Gününde Devam Ediyor

Tunceli'deki Yangınlar 12. Gününde Devam Ediyor

Tunceli’nin Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında çıkan yangınlar 12 gündür devam ediyor. Tunceli'nin komünist başkanı Maçoğlu, yeterli çalışmanın yapılmadığını kendilerinin de engellendiğini söylerken Tunceli Valiliği ise iddialara itibar edilmemesini istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tunceli Hozat ve Ovacık kırsalında 16 Ağustos'ta başlayan yangınlar devam ediyor. Bölgedekiler yangınlara etkin şekilde mücadele edilmediğini savunurken valilik iddiaların doğru olmadığını duyurdu.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda yangına müdahale edilmediğini ve güvenlik gerekçesiyle kendilerinin müdahalesine de izin verilmediğini öne sürmüştü. 👇

#DersimYanıyor, #DersimYanıyorSesVer gibi etiketlerle konu sosyal medyada gündeme getiriliyor. 👇

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bugün, İBB olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını duyurdu. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Valilik: "Oluşturulmaya çalışılan algılara itibar etmeyin"

Tunceli Valiliği'nden bugün yapılan açıklamada, Ovacık ve Hozat ilçesi arasındaki Buzlutepe köyü ve Hozat ilçesi sınırındaki Tanzi Deresi'nin batı kısmında çıkan yangınların tamamen söndürüldüğü belirtildi.

Tanzi Deresi'nin doğu tarafında çıkan yangının ise tamamen kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının devam ettiği aktarılan açıklamada, 'Hozat Tanzi Deresi'nin daha üst kısımlarında bulunan bağımsız münferit alanda çıkan örtü yangınına iş makineleri ve ekiplerimizce müdahale edilmektedir.' ifadesi kullanıldı.

Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, jandarma ve itfaiye ekiplerinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, bölgenin tehlikeli olduğu ve vatandaşların kaymakamlıkların izni olmadan bölgeye girmemesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşların sosyal medyada oluşturulmaya çalışılan algılara itibar etmemesi istendi.

Mehmet Maçoğlu'nun bugün son duruma ilişkin yaptığı paylaşım. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

doğu g.doğuda ki yangınlar seller kimsenin umrunda değil haliyle, bi avuç toprak için ölürüm diyenler antalya bodrum marmristen bahsediyor orası kesin de niy... Devamını Gör