Görüş Bildir
Haberler
Troya Antik Kenti'ni Yerinde Görmeniz İçin Oldukça Mantıklı 10 Neden

Troya Antik Kenti'ni Yerinde Görmeniz İçin Oldukça Mantıklı 10 Neden

Troya Antik Kenti'ni mutlaka ziyaret etmeniz için size birbirinden mantıklı 10 neden sunduk. Eminiz içerik bitmeden gitmeye karar vermiş olacaksınız...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Troya'da sayısız etkinlik sizleri bekliyor olacak.

2018 yılı, Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girişinin 20. yıl dönümü. Çanakkale’de Troya 2018 Yılı nedeniyle festivaller, sergiler, yarışmalar, çalıştaylar, imza günleri ve çeşitli açılışlar ile birçok etkinliğe katılabilir, Troya efsanesini daha yakından tanıyabilirsiniz.

2. Troy filminde kullanılan şu meşhur at heykelini yakından görebilirsiniz.

2004 yılında çekilen ve başrolünü Brad Pitt’in oynadığı 'Troy' filminde kullanılan, Çanakkale kordonda sergilenen şu meşhur at heykelini yakından görebilir, heykelin önünde hatıra fotoğrafları çektirebilirsiniz.

3. Truva Antik kentinde geçmişi yaşarsınız.

1998 Yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan, Çanakkale’de bulunan Truva Antik Kenti’ni gezebilir, Homeros’un M.Ö. 7. yüzyıla ait ünlü İIyada ve Odysseia destanlarında bahsedilen bu eski yerleşim merkezinde, tarihi kalıntılar arasında geçmişi yaşayabilirsiniz.

4. Çanakkale'nin her köşesinde Truva'nın farklı bir dokusunu koklarsınız.

Akhalılar'ın Truvalılar ile olan Truva Savaşı'nı, Fatih Sultan Mehmet’in kalan yıkıntılarını, eski eserlerini ve yöreyi seyrettiğini, Mustafa Kemal Atatürk’ün Dumlupınar zaferi sonrası “Dumlupınar’da Truvalıların öcünü aldık” söylemi ile Doğu ile Batı’nın ilk çağlardan beri devam eden mücadelesini, şehrin birçok yerinde hissedebilirsiniz.

5. Buraya gelmişken "İda" yani Kaz Dağları'nı görmeden olmaz.

Hera, Afrodit ve Athena’nın katıldıkları, Truva Savaşı'na yol açan o meşhur güzellik yarışmasına ev sahipliği yapmış olan “İda” yani Kaz Dağları'nda doğa yürüyüşü yapabilir, bolca fotoğraf çekebilir, mis gibi havasını içinize çekebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Güneşi Assos'ta batırabilirsiniz.

120 kilometrelik Truva kültür rotasında bulunan, Çanakkale’nin Behramkale Köyü’nde Midilli Adası’nın karşısına kurulmuş, tarih boyunca; Lidya, Pers, Pergamon, Roma medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, Aristo’nun 3 yıl yaşayıp felsefe okulu kurduğu Anadolu’da en iyi korunmuş Şehir Devleti olma özelliği gösteren Assos Antik Kenti’ne de uğramayı unutmayın.

7. Tarih kokan Adatepe Köyü'nü gezin, Zeus Altarı'nda müthiş bir manzara seyredin.

Tarihi geçmişi antik döneme kadar ulaşan, büyük şehirlerdeki stresten ve koşuşturmadan uzaklaşmak isteyenlerin, temiz havası ve doğal güzellikleri nedeniyle tercih ettiği Adatepe Köyü ile köyün denize bakan bölümünde yer alan Zeus’un ayak izi olduğu düşünülen izlerin de görülebildiği, taş duvarlarla örülü küçük bir odanın bulunduğu Zeus Altarı’nı da mutlaka görmelisiniz.

8. Truva hikâyesini Antandros Antik Kenti ile birleştirin.

Truva savaşında hayatta kalan Truvalıların yeni bir yurt aramak için Çanakkale’den yola çıkarak Balıkesir’de bulunan Altınoluk’ta 20 gemi inşa ederek denize açılıp, Akdeniz’de 4 ülkede 21 liman dolaşarak Roma’nın kurulduğu yere ayak basan Aeneas Rotası da bu topraklarda yeniden canlanıyor. Siz de Truva hikâyesini Balıkesir, Altınoluk'ta bulunan Antandros Antik Kenti ile birleştirebilirsiniz.

9. Aziz Şehitlerimizi ziyaret edebilir, Gelibolu Tarihi Milli Parkı'nı görebilirsiniz.

Bu topraklara gelip Çanakkale Şehitliği Anıtı ve Gelibolu Tarihi Milli Parkı'nı da ziyaret etmeden dönmek olmaz. Şehitlikler, anıtlar, Arıburnu ve bozulmamış kıyı ormanlarında tarihe dalarken yeşil tepelerin, altın rengi kumsalların ve masmavi denizin huzur verdiği atmosferi de yaşayabilirsiniz.

10. Truva Müzesi ile tarihe tanıklık edin.

Son olarak, 3 bin metrekarelik sergi salonları dahil 10 bin metrekare kapalı alandan oluşan, 44 ülkede bulunan Truva eserlerinin toplanıp sergilendiği, ödüllü tasarımı ile dünyanın en önemli çağdaş arkeoloji müzesi örneklerinden biri olan Troya Müzesini ziyaret etme şansına sahip olabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
58
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
jash jash

❤Çanakkale❤🍻

She_Ra

Sivaslıyım ama Çanakkale en sevdiğim şehir. Her yıl mutlaka Assos'ta bir hafta geçiriyorum. Adatepe, Yeşilyurt, Behramkale benim şeytan üçgenim, her seferind... Devamını Gör

nabansen

zaten gittim hepsine ana siz gidip kirletmeyin