Görüş Bildir
Haberler
Tiyatroya Doyacağız! Kulis Sanat Çankaya Sahne'nin Ocak Ayı Programı Açıklandı

Tiyatroya Doyacağız! Kulis Sanat Çankaya Sahne'nin Ocak Ayı Programı Açıklandı

Ankara'nın sanata açılan perdesi Kulis Sanat Çankaya Sahne'nin tiyatro oyunları hız kesmeden devam ediyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ocak ayı takvimi şu şekilde:

Ocak ayı takvimi şu şekilde:

Bilet almak için: https://biletinial.com/etkinlikleri/kulis-sanat-tiyatrosu

İşte Ocak ayının heyecan verici oyunları:

Hüzzam Rengi

Hüzzam Rengi

Türk sanat müziği eserleri ve hikayelerinin anlatıldığı, şiirlerin şarkılara nefes olduğu gecemize sizleri bekliyoruz.

Beyaz Geceler

Beyaz Geceler

Beyaz Geceler, yalnızlığın şiirdir. Petersburg'un kalabalığı içindeki yalnızlığını hayallerinde avutmaya çalışan bir gençle, şehrin kenar mahallelerinde köhne bir eve sıkışıp kalmış bir genç kızın farkına varamadığı yalnızlığının kesiştiği noktada Dostoyevski'nin gençlik coşkusuyla yazdığı bir şiir. Oyunumuzun kahramanı gençle, genç kızımız Nastenka'nın, yüreklerini ilk kez başka birine açmayı deneyimledikleri Petesburg köprüsü 4 gecelik bir aşk öyküsüne sahne olur.

Mavi Olmak İsteyen Sıpa

Mavi Olmak İsteyen Sıpa

Mavi Olmak İsteyen Sıpa, çiftlikte diğer hayvanlarla birlikte yaşayan fakat mutlu olmadığını düşünen biridir. Herkesin onu sevdiği halde mavi olunca mutlu olacağına inanmaktadır. Çiftlikte Öfkeli İnek, Bilge Keçi, Süslü Tavuk ve çiftliğin kahyası Köpek ile birlikte İnatçı Sıpa’nın hayallerini arayışına tanıklık edeceğiz. İnatçı Sıpa’nın hayallerine dans ve müzikle eşlik edeceğiz.

Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası

Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası

Esin Ercan, Alminanur Dinler, Sıla ÇelikTheseus ve Hippolyta’nın evlilik töreni heyecanı ile başlayan romantik komedi türündeki Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası, günümüzde de yaygın olan “Aşıklar kavuşacak mı?” sorusu ile devam ediyor. Aşk ve kavuşma telaşesi içindeki aşkların hikayesini izliyorken, bir yandan da periler diyarında Tiatnia ve Oberon’un evlatlık çocukları için birbirleriyle oynadıkları oyunlara tanık oluyoruz. Bütün bunlar bir yana, oyun içinde bir oyun hazırlığındaki esnaflar da var güçleri ile çalışmaktalar. Büyüklere masallar tadındaki Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası’nı izlerken yer yer aşk kavgalarına gülecek, yer yer ise Titania ve periler ile büyüleneceğiz. O halde herkesi bu büyülü dünyayı keşfetmeye bekliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşk Grevi

Aşk Grevi

Binlerce yıl önce Anadolu'da yine böyle bir savaş olmuş ve bu savaşı kadınlar sona erdirmiş. Kadınlar Savaşı Kahramanlarının Parodisi, Olimpos Tanrılarının Anadolu Yansımaları sizi kahkahaya boğacak.

Ted Bundy

Ted Bundy

Cinayet ve tecavüzden sanık ve mahkum seri katil Theodore Robert Bundy’nin hayattaki son 53 dakikası...

1974-1978 yılları arasında resmi makamların ispatlayabildiği cinayet ve tecavüz sayısı 36. Fakat bunlar sadece kanıtlanmış olanlar... 1978 yılındaha pishaneden ikinci kaçışından sonra tekrar yakalanan ve 10 yıl boyunca masum olduğunu söyleyen bir katil. 11 yıl boyunca anlamsız bir reddediş. Sonra anlamsızca bir kabul ediş ve mahkum oluş!

Suç cezasız kalacak mı? İnsanın var oluşundan beri devam eden sorular, ezenlere dair, ezilenlere dair, kadına dair...

Sokrates'in Son Gecesi

Sokrates'in Son Gecesi

Sokrates; 'En iyi bildiğim şey, hiçbir şey bilmediğimdir' diyor. Çok iddialı gelebilir ama bu bir kehanet. Durduğu yerden bugüne bakınca, insanın kendi kendine eziyetinin bu cümlenin arkasında yattığını hissediyorsunuz. İçinde olmakla kendimizi mutlu hissetttiğimiz artık bir kavram bile olmayan tanımlar birey olduğumuzu baskılıyor , ‘BİZ’ olmak kolaycılığına kaçıveriyoruz. Bilgi de kiloyla tartılabilir, metreyle ölçülebilir bir şey gibi algılanabiliyor. Sokrates, bizim bugün yüksek sesle tartışamadığımız kavramları bir tas zehiri koklayarak yüzyıllar öncesinden tartışmak istiyor. Aslında böyle bir tas bizim için de sunuluyor.

Kokusunu bastırmak için kuvvetli rayihalar yaratılsa da var. Acısını almak için de tasa bir küp şeker teklif edildiğinde ‘umutlanmak’ için bile geç kalmış olabiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın