Görüş Bildir
Haberler
Ticaret Savaşlarının Yeni Cephesinde Son Durum: Huawei Satışları İkiye Katladı, Apple Yüzde 30 Geriledi

etiket Ticaret Savaşlarının Yeni Cephesinde Son Durum: Huawei Satışları İkiye Katladı, Apple Yüzde 30 Geriledi

ABD'nin, Huawei'yi hedef alan ticari politikalarına rağmen, Çinli akıllı telefon şirketlerinin pazardaki payı büyümeye devam ediyor. 

Akıllı telefon pazarında daralma yaşanmasına rağmen, Çinli Huawei son bir yılda satış rakamlarını ikiye katladı. Apple'ın satışları ise bu dönemde yüzde 30 geriledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akıllı telefon satışları yüzde 6,6 düştü

Akıllı telefon satışları yüzde 6,6 düştü

Euronews'ten Tuba Altunkaya'nın haberine göre, ABD merkezli araştırma şirketi International Data Corporation (IDC) tarafından açıklanan akıllı telefon pazarına ilişkin verilerde, satışların son bir yılda yüzde 6,6 oranında azaldığı görüldü.

Samsung zirveyi koruyor, Huawei ise yüzde 19'luk payı ile ikinci büyük üretici.

Samsung zirveyi koruyor, Huawei ise yüzde 19'luk payı ile ikinci büyük üretici.

Bir yıl öncesi ile karşılaştırmalı akıllı telefon pazarı grafiğinde, Çinli Huawei'nin satışlarını bir önceki yıla göre iki katına çıkardığı görülüyor. 

Samsung yüzde 23'lük payı ile zirvedeki yerini korurken, Xiaomi de yüzde 8'lik payını korudu.

Apple, satışları en çok düşen marka

Apple, satışları en çok düşen marka

Araştırmaya göre Apple, son bir yıllık satış oranı en çok düşen marka konumunda. Apple'ın satışları, son bir yılda yüzde 30 oranında geriledi. 

Aynı dönemde Apple'ın en büyük rakiplerinden Huawei ise, geçen yılın ilk üç ayındaki 39 milyonluk telefon satış sayısını, bu yılın ilk üç ayında 59 milyona çıkarttı.

Trump'ın 'Ulusal güvenlik riski teşkil ettiğine inanılan yabancı telekomünikasyon şirketlerinin Amerikalı firmaların teknolojilerini kullanmasını yasaklayan kararının' ardından Google, Huawei ile anlaşmasını sınırlamıştı. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
364
96
45
18
10
8
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enes İlgün

Eski model telefonların hızını düşür,yeni teknoloji modelleri ateş pahasına sat sonra işine gelince huaweinin ayağına çelme takmaya çalış.Bu kadar küstah olm... Devamını Gör

Nuran Demir

Hiç bir özelliği olmayan apple telefonuna dünya kadar para istiyor.Sırf marka değeri uğruna ederinin tam 10 katını bizim türklerde gidip bu ürüne yatırıyor.H... Devamını Gör

Bozkurt

HUAWEI kırmızı çizgimizdir!