Görüş Bildir
Haberler
Teknoloji Aşıklarının Mutlaka Ziyaret Etmesi Gereken 10 Teknoloji Başkenti

Teknoloji Aşıklarının Mutlaka Ziyaret Etmesi Gereken 10 Teknoloji Başkenti

MediaMarkt
25.10.2017 - 12:08

Hepsine gidebilsek, o büyük şehirleri görebilsek keşke! 😌

1. "Geleceğin Şehri” olarak nitelendirilen, dünyanın en çok patent üreten şehri; Seul, Güney Kore.

LG, Samsung gibi markaları sayesinde Güney Kore teknolojide 1 numaralı ülke olmaya doğru gidiyor. Belki de çoktan oldu bile... 😎

2. İnternetin asla kopmadığı, en hızlı bildiğinizden de daha hızlı bağlantıya sahip şehir; Hong Kong, Çin.

Teknolojinin gelişmesi ve elektronik ürünlerin daha yaygın kullanılması için, Hong Kong elektronik cihazlarda vergi alımını kaldırmış. Buradan bile teknolojiye ne kadar önem verdikleri anlaşılıyor. 😌

3. Finansal teknolojiler, akıllı şehircilik ve girişimcilik kültürü açısından Avrupa'nın merkezlerinden biri olan Amsterdam, Hollanda.

Dijital dünyanın Avrupa'daki en gözde şehirlerinden biri de Amsterdam. Yabancı ve yerli girişimciler için adeta bir cennet. Tesla, Uber ve Netflix gibi markaların Avrupa merkezleri burada bulunmakta.

4. Dünyanın öne çıkan otomotiv firmalarının temsil edildiği kent: Berlin, Almanya.

Almanya'nın başkenti Berlin, her zaman teknolojinin ve sanayileşmenin öncülerinden olmuştur. Otomotiv sektöründeki başarılarıyla da araç teknolojisinde hâlâ dünyada bir numara.

5. ABD'den sonra dünyanın en büyük ikinci yatırım fonu merkezi olan ve eBay, Jajah gibi tanınmış internet şirketlerine ev sahipliği yapan Lüksemberg.

Avrupa'nın ortasında küçük bir ülke ve o ülkeye adını veren başkenti... Ama siz yine de küçük olduğuna bakmayın, ekonomisi ve teknolojisi o kadar büyük ki; bu sayede dünya üzerindeki çoğu ülkeden daha gelişmiş...

6. Porsche, IBM, Bosch gibi markaların merkezlerinin bulunduğu, yüksek teknoloji alanında en çok patent başvurusu bulunan beşinci şehir; Stuttgart, Almanya.

Stuttgart da otomotiv konusunda gelişmiş ülkelerden. Öyle ki dizel araçların trafiğe çıkışı 2018'den itibaren yasaklanacak. Teknoloji dünyasında yaptığı yeniliklerle Stuttgart da geleceği önceden gören şehirlerden...

7. Yenilenebilir ve yeşil enerji alanında dünyaya örnek olan şehir; Kopenhag, Danimarka.

Kopenhag, arabalarının yerine bisikletlerin özgür olduğu şehir. Öyle ki şehrin birçok yerine pedal çevirerek gidiliyor. Enerji olarak da yenilenebilir enerjiyi tercih eden Danimarka başkenti teknolojiyi tertemiz kullananlardan.

Öyle ki Danimarka, 2015'teki verilere göre enerji ihtiyacının %140'ını rüzgar türbinlerinden üretmiş. Başkent Kopenhag'da ise bu konuda zorluklar yaşanıyor. Ancak halk teşvik edilerek ve rüzgar türbinlerini sahiplendirilerek üretimin daha da arttırılması planlanıyor.

Kopenhag, 2025 yılında ise karbon salınımını 0'a indiren ilk şehir olmak için çalışıyor.

8. Günümüzün en “akıllı şehri” olarak kabul edilen; dünyanın en çok yazılımcı ve girişim sermayesi yatırımcısı bulunan şehirlerinden Singapur.

Uzak doğudaki Asya kentlerinin her biri teknoloji alanında başarılı. Singapur da bunların başında geliyor. Yazılım alanındaki başarılarıyla geleceği inşaa ediyor...

9. Milyar dolarlık şirketlerin sayısıyla Avrupa’nın “startup başkenti” sayılan; Skype ve Spotify’ın doğum şehri olan Stockholm, İsveç.

Stockholm de Kopenhag ve Amsterdam gibi teknoloji konusunda kuzeyde parlayan yıldızlardan. İnternet sektöründe önemli şirketlere ev sahipliği yapıyor. Önemli fikirler, startuplar burada başlıyor...

10. Küresel teknoloji devlerinin yuvası olan; ulaşım teknolojileriyle de tüm dünyaya örnek olan Tokyo, Japonya.

Zaten teknoloji dediğimizde aklımıza Japonlar gelmeseydi olmazdı. :) İçinde bulunduğumuz dönemde teknoloji konusunda rakipleri artan Tokyo, yine de yeni buluşları ve gelişmeleriyle kendisine hayran bırakıyor...

O zaman müjde MediaMarkt’tan!

MediaMarkt’ın 10. Yılına özel indirimleri hemen yakala! Üstelik her 200 TL ve üzeri alışverişe 100 TL indirim kuponu hediyesini kaçırma!

MediaMarkt’ın 10. Yılına özel indirimleri hemen yakala! Üstelik her 200 TL ve üzeri alışverişe 100 TL indirim kuponu hediyesini kaçırma!
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Hepsini görmek istiyorum.

İbrahim Çınar

Stuttgart ne zaman ülke oldu sayın MediaMarkt :)

dilanyakar

Güney Kore'yi görmeyi gerçekten çok istiyorum. İlk sırada karşıma çıkınca aniden mutlu oldum.😊😍