Görüş Bildir
Haberler
Sonbahar Mevsiminde Güzelliği Katbekat Artan 10 Yer

Sonbahar Mevsiminde Güzelliği Katbekat Artan 10 Yer

Lisa Campton
30.09.2022 - 17:30

Sonbahar mevsiminin büyüleyiciliği bazı daha güzel hale getiriyor. Kahvenin tonları, düşen yapraklar ile birlikte sanki bir film sahnesini andırıyor. İşte sonbahar mevsimiyle birlikte güzelliği katbekat artan o yerler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Atatürk Arboretumu

1. Atatürk Arboretumu

Bilimsel araştırmalar ve gözlem yapmak için kurulmuş bu yer özellikle sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte büyüleyici bir güzelliğe bürünüyor. 1500'ten fazla bitki türünün bulunduğu ve içinde 3 tane yapay gölün olduğu Atatürk Arboretumu'nda kendinizi bir filmin içinde gibi hissedebilirsiniz.

2. Yedigöller Milli Parkı

2. Yedigöller Milli Parkı

Batı Karadeniz bölgesinin masalsı yerlerinden biri olan Yedigöller Milli Park'ı da sonbaharın gelmesiyle güzelliğine güzellik katıyor. Özellikle doğa severlerin uğrak yerlerinden biri olan Yedigöller, Bolu'da bulunuyor.

3. Abant Gölü Tabiat Parkı

3. Abant Gölü Tabiat Parkı

Abant Gölü Yedigöller'in içinde olmasına rağmen buradan ayrı bir tabiat parkı. 1328 metre yükseklikte bulunan göl, yılın her mevsiminde farklı bir güzelliğe bürünmekte. Ancak sonbaharda daha da farklı oluyor. Göl çevresinde piknik, kamp, doğa yürüyüşleri gibi çeşitli sportif faaliyetler yapabilirsiniz.

4. Polonezköy

4. Polonezköy

Doğayla baş başa kalıp piknik yapmak isterseniz Polonezköy oldukça iyi bir adres. Sonbaharda dökülen yapraklar ve kahvenin tonlarıyla beraber şahane bir hale geliyor.

5. Sülüklü Göl Tabiat Parkı

5. Sülüklü Göl Tabiat Parkı

Bolu ile Sakarya il sınırında bulunan Sülüklü Göl yine Batı Karadeniz bölgesinin en güzel yerlerinden biri. Engebeli yollarından dolayı doğası bozulmamış bir yer. Sonbahar ile birlikte göl ve çevresi adeta bir tabloya dönüşüyor. Doğanın çok yoğun yaşandığı bu bölgede sonbaharın en güzel renkleri ile karşılaşabilirsiniz

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kıyıköy

6. Kıyıköy

İstanbul'un Karadeniz kıyısında bulunan şirin bir belde olan Kıyıköy, sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte yeşil ve mavinin tüm tonlarına ev sahipliği yapıyor. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar için lokasyonunun yakınlığıyla tercih edilebilecek bir yer.

7. Kapadokya

7. Kapadokya

Dört mevsimde de insanı güzelliğiyle derinden etkileyen bir yer olsa da özellikle sonbaharda görsel bir şölen vadediyor. Peri bacalarını bir de bu mevsimde görmelisiniz.

8. Safranbolu

8. Safranbolu

Geçmişi çok eskilere dayanan Safranbolu, mimarisiyle ünlü. Eski ahşap evleri, arnavut kaldırımlarıyla kendinizi geçmiş zamana ışınlanmış hissedebilirsiniz. Karabük'e bağlı olan Safranbolu, sonbahar mevsiminde mutlaka ziyaret edilmesi gerekenler listesine eklenmeli.

9. Saklıgöl

9. Saklıgöl

Şile Saklıgöl, İstanbul yakınlarında doğayla baş başa kalıp uzun yürüyüşler yapabileceğiniz ve doğal güzelliklerin tadını çıkartabileceğiniz bir yer. Sonbaharın serin havası iliklerinize kadar işlerken gözleriniz de görsel bir şölen yaşayacak.

10. Belemedik Vadisi

10. Belemedik Vadisi

Adana'da bulunan Belemedik Vadisi doğal yapısı, bozulmamış görsel ve fiziksel peyzaj değerleri, zengin doğa manzarası, bitki örtüsü, faunası ve sarı ve yeşilin tüm renklerini barındıran asırlık çınar ağaçları ile ziyaretçilerini büyülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın