Görüş Bildir
Haberler
Son 4 Yıldaki En Büyük Bitcoin Güncellemesi Taproot Güncellemesi Gerçekleşti!

etiket Son 4 Yıldaki En Büyük Bitcoin Güncellemesi Taproot Güncellemesi Gerçekleşti!

Well Ok Then
14.11.2021 - 17:55

Son 4 yıldır Bitcoin'e önemli bir güncelleştirme işlemi yapılmamıştı. Taproot güncellemesi ile 4 yılın en büyük güncellemesi gerçekleşti. Peki Taproot güncellemesi nedir? Ne gibi farklılıklar sunuyor? 

Detayları içeriğimizde! 

Taproot güncellemesi nedir?

Taproot güncellemesi nedir?

Taproot güncellemesi, daha fazla işlem gizliliği ve verimliliği anlamına gelen ve en önemlisi, aracıları işlemlerden çıkarmak için kullanılabilecek akıllı sözleşmelerin potansiyelini ortaya çıkaracak olan bir güncelleme.

Dijital imzanın tespitini güçleştirip, kimliğinizi daha iyi gizleyecek!

Dijital imzanın tespitini güçleştirip, kimliğinizi daha iyi gizleyecek!

Şu anda Bitcoin bir cüzdanı kontrol eden özel anahtardan bir imza oluşturan ve Bitcoin'in yalnızca hak sahibi tarafından harcanabilmesini sağlayan 'Eliptik Eğri Dijital İmza Algoritması' adlı bir şey kullanıyor. Taproot, Schnorr imzaları olarak bilinen ve çoklu imza işlemlerini okunamaz hale getiren bir şey ekleyecek.

Genel blok zincirindeki bireysel Bitcoin adresiniz için daha fazla anonimlik anlamına gelmekle birlikte basit işlemleri daha karmaşık ve birden çok imzadan oluşan işlemlerden ayırt edilemez hale getirir. Pratikte bu, daha fazla mahremiyet anlamına gelir çünkü anahtarlarınız zincir üzerinde çok fazla açığa çıkmaz.

Akıllı sözleşmeler için oyunu değiştirecek nitelikte bir güncelleme!

Akıllı sözleşmeler için oyunu değiştirecek nitelikte bir güncelleme!

Bu güçlendirilmiş imzalar, aynı zamanda blok zincirinde yaşayan kendi kendini yürüten anlaşmalar olan akıllı sözleşmeler için bir oyun değiştiricidir. Akıllı sözleşmeler teorik olarak her ay kiranızı ödemekten aracınızı tescil ettirmeye kadar neredeyse her türlü işlem için kullanılabilir. Taproot, akıllı sözleşmeleri blok zincirinde kapladıkları alan açısından daha ucuz ve daha küçük hale getirir.

Daha fazla programcı Bitcoin'in blok zincirinin üzerine akıllı sözleşmeler inşa ettikçe, Bitcoin, aracıyı ortadan kaldırmak için tasarlanmış finansal uygulamaları tanımlamak için kullanılan bir terim olan DeFi veya merkezi olmayan finans dünyasında daha fazla oyuncu haline gelebilir.

Taproot işlemleri çok daha hızlı ve ucuz hale getirecek.

Taproot işlemleri çok daha hızlı ve ucuz hale getirecek.

Halihazırda, hem Bitcoin'in çekirdek protokol katmanında hem de anında işlemlere olanak sağlayan Bitcoin üzerine kurulu bir ödeme platformu olan Lightning Network'te akıllı sözleşmeler oluşturulabilir. Lightning Network üzerinde yürütülen akıllı sözleşmeler, genellikle daha hızlı ve daha az maliyetli işlemlere yol açar.

Bu güncelleme için neden bu kadar beklenildi?

Bu güncelleme için neden bu kadar beklenildi?

Bitcoin topluluğu, güncellemeyi aslında Haziran ayında beklese de, sunumun kendisi Kasım ayına kadar gerçekleşmedi. Birkaç aylık gecikme, test etmek ve bir şeylerin yanlış gitme olasılığını azaltmak için yeterli zaman vermek üzere gerçekleşti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın