Görüş Bildir
Haberler
Siz Bunlardan Hangilerini Uyguluyorsunuz? Başarılı İnsanların Yaptığı ve Hedeflerinize Ulaşmanızı Sağlayacak Alıştırmalar

Siz Bunlardan Hangilerini Uyguluyorsunuz? Başarılı İnsanların Yaptığı ve Hedeflerinize Ulaşmanızı Sağlayacak Alıştırmalar

26.06.2019 - 11:39 Son Güncelleme: 27.06.2019 - 12:00

Nigel Cumberland'in 'Başarılı İnsanların Yaptıkları 100 Şey' kitabına bakacak olursak, siz bunlardan hangilerini yapıyorsunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yardım isteyin.

Birçok kişi 'Bilmiyorum' demeyi başaramaz. Çoğu insan kendini aşan durumlarda dahi bir şeyleri biliyormuş gibi davranır ve bu da sonuç olarak pahalıya patlar. İşin en önemli noktası ise 'Bu konuda bir fikrim yok.' diyebilmektir. Biraz yardım istemenin utanılacak bir yanı olmadığını hepimizin kabullenmesi gerekiyor.

2. Başkalarının moralinizi bozmasına izin vermeyin.

Genellikle çoğu insan olaylara olumsuz tarafından bakar ve bunu da size belli ettiği zaman motivasyonunuzda kayıplar yaşayabilirsiniz. Planlarını kabul etmeyen ve onlara pozitif bakmayan insanlardan kendinizi uzak tutmaya çalışın.

3. Duygusal zekânıza daha fazla önem verin.

'Hayatın yüzde 10'u başınıza gelenler ve yüzde 90'ı bunlara verdiğiniz tepkilerdir.' demiş Charles R. Swindoll. Düşünmeden gösterdiğimiz tepkiler, öfkemize yenik düştüğümüz anlar bize her zaman pahalıya patlar. Duyguların kontrolünü yitirmek, bizleri başarısız insanlara çevirecektir. EQ, dengeli ve başarılı bir hayatın en önemli unsurlarından biridir. Tepki göstermeden önce bir derin nefes alın ve düşünün. Sizden hemen cevap bekleniyorsa 'Biraz zaman istiyorum.' diyebilmeyi de öğrenmemiz gerekiyor.

4. Yardımsever olmaya çalışın.

Gerçek bir başarı isteyen herkesin başkalarına da yardım etmesi gerekiyor. Bazı şeyleri elde etmek için elimizdekileri de paylaşabilmemiz önemli.

5. İşinizi bir oyuna dönüştürmeye çalışın.

İşinize giderken istemeyerek gidiyorsanız ki çoğu insan bu durumdan muzdarip, yalnız değilsiniz. İş saatlerinde olabildiğinizce keyifli olmaya çalışın. Zamanınızı verimli kullanmalı ve ay başında alacağınız maaşı düşünerek kendinizi motive edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Her yeni güne daha iyi başlamak ilk hedefiniz olsun.

Yoko Ono, 'Aynaya gülümseyin. Bunu her sabah yaparsanız hayatınızda büyük bir değişiklik görebilirsiniz.' demiş. Eğer güne negatif başlarsanız, aynı enerjiyle gidebilir ve modunuzu düşürebilirsiniz. Bahanelere sığınıp güne kötü başlamak kendinize yapacağınız en büyük kötülüklerden biri olabilir. Normalde uyandığınız saatten yarım saat kadar daha önce uyanarak sakin bir sabah geçirmeye çalışın. Kaos ve kargaşaya zaten toplu taşıma kullanıyorsanız oldukça aşinasınızdır. En azından evinizden çıkana kadar sakin kalabilin.

7. Ertelemeyi bırakın.

Yarın, haftaya diye diye ertelediğiniz işlerinizi düşünün. Artık onları ertelemekten uzaklaşın ve kendinize ufak bile olsa planlar hazırlayın.

8. İnsanları affedin.

Affetmeyi reddetmek kimseye bir şey katmamıştır. Üzüntü ve öfke dışında da bir getirisi olduğu görülmemiş bir durumdur. Düşünülenin aksine insanları affetme zayıflık değil tamamen olgunluk dolu bir harekettir.

9. Takdirinizi sakınmayın.

Herkese hakettiği değeri vermeniz gerektiği konusunda bir anlaşmaya varın. Teşekkür etmek, takdir etmek sizi istediğiniz yere çok daha çabuk ulaştırmaya yardımcı olacaktır. Arkadaşlarınıza, iş arkadaşlarınıza, eşinize, sevgilinize kısacası çevrenizdeki insanlara teşekkür edin. İş arkadaşlarınız size yardım ettiyse ya da mesailere kaldıysa onlara çok ama çok teşekkür ettiğinizi söylemekten çekinmeyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
32
15
13
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın