Görüş Bildir
Haberler
Siyah ve Beyazın Dansı

Siyah ve Beyazın Dansı

Ozan SARI
24.06.2015 - 18:12 Son Güncelleme: 24.06.2015 - 18:52

Mutfaklarda Siyah ve Beyazın Dansı

Renkler konusunda insanlar her daim değişik anlarlar yüklemişlerdir. Bu alanda siyah ve beyazda üzerinde en çok durulan renkler olma özelliğini taşımaktadır. Fizik dersinden aklımızda kaldığı gibi beyaz, tüm renklerin karışımı olarak bilinmektedir ve beyaz renk bilindiği gibi saflığı, masumiyeti ve sadeliği yansıtır. Aynı zamanda Fizikte renkler yansıttıkları ışıkların dalga boyu ile adlandırılırlar ki, siyah hiçbir şekilde ışığı yansıtmadığı için bu adı almıştır. Siyah yasın, matemin ve aynı zamanda saflığın ve sadeliğin rengi olan beyazla da birleştiği zaman farklı bir olgu yaratır. Renklerin varlığından bu yana siyah ve beyaz birbirine en çok uyum sağlayan ve zıtlık oluşturan renkler olmuştur. Bu sebepten ötürü yaşantımızın her alanında –moda, dekorasyon ve benzeri- alanlarda tasarımcılar tarafından tercih edilmiş ve değişik sonuçlar ortaya çıkmıştır.

Kaynak: http://teklifix.com/blog/siyah-ve-bey...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyah rengi mutfaklarınızın belli bir noktaya kadar kaldıracağını düşünüyorsanız, mutfakta kullanacağınız lambalar, sandalyeler ve küçük aksesuarlarla da siyah ve beyazın uyumlu gücünü ortaya çıkarabilirsiniz.

Mutfaklarda olduğu gibi banyolardaki ışıklandırmayı da göz önünde bulundurarak siyah ve beyaz rengin ağırlığı seçilmelidir. Banyonuzda siyah rengi ağırlıklı olarak kullanmak istiyorsanız ve az ışık alan bir banyonuz varsa öncelikle ayna kullanımını tercih etmenizde fayda vardır. Çünkü banyo içerisinde kullanacağınız aynalar hem aydınlatmaya yardımcı olur hem de daha geniş bir görüntü verir. Eğer geniş bir banyonuzda varsa farklı tasarım aksesuarı olarak da aynalardan faydalanabilirsiniz.

Siyah ve beyaz renk her ne kadar tasarım olarak bir arada tercih edilmese de kullanılan salonlarda ve banyolarda güzel uyumlar yarattığı görülmektedir. Siyah ve beyaz renkten vazgeçemiyorsanız, bu önerileri dikkate alarak evinizde farklı ve şık görüntüler yaratabilirsiniz. Böylece hem zevkinizi yansıtmış olur hem de insanların yıllardır siyah ve beyazı neden bir arada kullanmadıklarını sorgulatabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın