Görüş Bildir
Haberler
Signal'in Başında WhatsApp'ın Kurucusu da Var

Signal'in Başında WhatsApp'ın Kurucusu da Var

R.G.
11.01.2021 - 16:27

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesine tepki günden güne artarken Elon Musk'ın ilk günden Signal uygulamasını önermesi dikkat çekmişti. Pek çok kullanıcı Telegram yerine Signal'i telefonuna indirirken, uygulamanın CEO'sunun WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton olduğu öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Signal, WhatsApp ve diğer alternatif uygulamalara kıyasla kullanıcıların verilerini en az toplayan uygulama olarak öne çıkıyor. Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirilen Signal uygulaması; açık kaynaklı bir yapıya sahip ve şifreli sesli arama, görüntülü arama ve anlık mesajlaşmayı mümkün kılıyor.

2010 yılının Mayıs ayında temelleri atılan uygulama, kullanıcıların iOS ve Android'de diğer Signal kullanıcılarına sesli ve görüntülü arama yapmalarına olanak tanırken, tüm aramalar bir Wi-Fi veya veri bağlantısı üzerinden yapılır ve (veri ücretleri hariç) şehirlerarası ve uluslararası dahil ücretsizdir.

Signal ayrıca kullanıcıların bir Wi-Fi veya iOS, Android ve bir masaüstü uygulamasındaki diğer Signal kullanıcılarına veri bağlantısı üzerinden metin mesajları, dosyalar, sesli notlar, resimler, GIF ve video mesajları göndermelerine olanak tanır. Bu uygulama aynı zamanda grup mesajlaşmasını da destekler.

Signal uygulamasının öne çıkan özellikleri

Signal uygulamasının öne çıkan özellikleri
  • 'Gizlilik isteğe bağlı bir seçenek değil, Signal'in çalışma şeklidir. Her ileti, her arama, her zaman' ifadelerini kullanan Signal uçtan uca şifrelemeye sahip.

  • Yazılı, sesli iletiler, fotoğraflar, videolar, GIFler ve dosyaları ücretsiz olarak paylaşılabiliyor.

  • SMS ve MMS ücretlendirmesine tabii olmamanız için Signal telefonunuzun veri bağlantısını kullanıyor.

  • Uzun mesafe ücretlerine tabi olmadan, ses ve görüntülü arama yapılabiliyor

  • Kullanıcılar çıkartma paketleri oluşturup paylaşabiliyor

  • Grup sohbetleri oluşturulabiliyor

  • Reklam bulunmuyor

Signal'in kurucularından biri WhatsApp'ın da kurucusu

Signal'in kurucularından biri WhatsApp'ın da kurucusu

Hürriyet'in haberine göre, 21 Şubat 2018 tarihinde Moxie Marlinspike ve WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton, Signal Foundation'ın kurulduğunu açıkladı. Acton vakfın Yönetim Kurulu Başkanı ve Marlinspike Signal Messenger'ın CEO'su olarak görevini sürdürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
14
2
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dean Winchester

İşte bu yüzden telegram adamdır.

Barney

ben signali yükledim 2 gündür kullanıyorum gayet de güzel bence. hiç bir eksiği yok. gereksiz ayarları vs si yok. masaüstü uygulaması da var. e tamam işte da... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

telegram mı Signal mi şimdi arada kaldım

the-wizard

Signal <3