Görüş Bildir
Haberler
Sigara Böreği Nasıl Yapılır? İşte Çıtır Çıtır Sigara Böreği Tarifi…

Sigara Böreği Nasıl Yapılır? İşte Çıtır Çıtır Sigara Böreği Tarifi…

Şebnem Sucu
13.09.2021 - 11:46

Kahvaltıda, çay saatlerinde zaman zaman ara sıcaklarda da karşımıza çıkan sigara böreği, hazırlaması en kolay börekler arasında yer almaktadır. Peynirli, patatesli gibi istenilen iç harç ile hazırlanabilir. Birçoğumuz için ayrı bir yere sahip olan sigara böreği çıtır çıtır lezzeti ile bağımlılık yapabilir. Çat kapı gelen misafirlerinize pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz sigara böreği için gerekli malzemelerin sayısı da oldukça azdır. Peki, sigara böreği nasıl yapılır? İşte çıtır çıtır sigara böreği tarifi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Börek neredeyse herkes tarafında sevilen benzersiz bir lezzet, böreğin en pratik ve en güzel hali ise sigara böreğidir. İster kahvaltılarda ister ziyafet sofralarında yer verebileceğiniz sigara böreğini çabucak hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda sigara böreğini sararak buzluğa kaldırabilir canınız her istediğinde çıkararak pişirebilirsiniz. Benzersiz lezzeti ile sigara böreği vazgeçilmeziniz olacak. Peki, sigara böreği nasıl yapılır? İşte çıtır çıtır sigara böreği tarifi…

SİGARA BÖREĞİ MALZEMELERİ

- 3 adet yufka

- İç harcı için;

- 150 gram kaşar peyniri rendesi

- 150 gram lor peyniri

- 3-4 dal maydanoz

- Pişirmek için;

- Sıvıyağ

SİGARA BÖREĞİ YAPILIŞI

- Lor peyniri ve kaşarın içine ince ince kıyılan maydanozları ekleyin ve güzelce harmanlayın.

- Dilerseniz lezzetlendirmek için sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

- Malzemeleri karıştırdıktan sonra kıvamlı olması için içerisine az miktarda sıvıyağ ekleyebilirsiniz.

- Yufkayı üçgen olacak şekilde 12 eşit parçaya kestikten sonra geniş kısmına bir yemek kaşığı kadar peynir harcını yayın.

- Kenarlarından içine doğru bükerek yufkaya rulo şeklinde sarın.

- Bir kaseye bir miktar su doldurun ve böreklerin uç kısmını ıslatın. Aksi takdirde börekler kızarırken içleri açılır ve peynirler yağa dağılarak sıçramalara neden olur.

- Kızartma tenceresine sıvıyağ ekledikten sonra yağı hafif kızdırın. Ardından böreklerinizi çevirerek her yanını kızartın.

- Bir tabağa havlu kağıt serin ve kızaran böreklerinizi tabağa alın. Böylelikle fazla yağı alabilirsiniz.

Sigara böreğinizi kızgın yağ içinde fritözde kızartabileceğiniz gibi, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizerek fırına da atabilirsiniz. Böreklerinizin iç harcını dilediğiniz gibi hazırlayabilir, taze yeşillik ilavesi de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
11
4
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın