Görüş Bildir
Haberler
Sen Hangi Bölümde Profesör Olmalısın?

Sen Hangi Bölümde Profesör Olmalısın?

Profesör, bir sanat ya da bilim dalında en yüksek düzeyde uzmandır ve akademik hayatta çıkılabilecek basamakların da tepesinde yer alır. Bu testte, senin zihninin çalışma biçimine, algılarına ve ilgi alanlarına göre sana hangi profesörlüğün çok yakışacağını söylüyoruz. Hazırsan başlayalım!

1. Başlayalım hadi... Şu devirlerden hangisinde yaşamak isterdin?

1. Başlayalım hadi... Şu devirlerden hangisinde yaşamak isterdin?

2. İnsanlığa arkandan bir eser bırakacak olsan, ne bırakmayı tercih ederdin?

2. İnsanlığa arkandan bir eser bırakacak olsan, ne bırakmayı tercih ederdin?

3. Aşağıdaki görselde ilk olarak hangisini gördün peki?

3. Aşağıdaki görselde ilk olarak hangisini gördün peki?

4. Şimdi bu sıfatlar arasından kendine en uygun gördüğünü seçmeni isteyelim.

5. Algılarımız zihnimizin nasıl çalıştığını belirler. Sence bu GIF'te aşağıdakilerden hangisi daha dikkat çekici?

6. Sırada PISA testinden bir soru var! Göçmen kuşların gruplar halinde uçmasının evrimle ilgisi, en iyi nasıl açıklanabilir?

6. Sırada PISA testinden bir soru var! Göçmen kuşların gruplar halinde uçmasının evrimle ilgisi, en iyi nasıl açıklanabilir?

7. Dünyadaki problemlerden birini komple bitirebilme imkanın olsaydı neyi bitirmeyi seçerdin?

8. Bitirmek üzereyiz. Aşağıdakilerden hangisinde kendini daha yetenekli görüyorsun?

9. Son olarak, bu sözlerden hangisi için "Altına imzamı atarım!" dersin?

Tarih!

Tarih!

Meraklı, analitik düşünebilen, neden-sonuç ilişkilerini kurmakta hiç zorlanmayan bir beynin var. Araştırmacı olduğun kadar doğrucu Davut olduğunu da söyleyelim. Tecrübeler senin için kıymetlidir; çünkü onlar paha biçilemez derslerle doludur. Hayatında çok fazlas açma sapan karara pek yer yok gibi duruyor; nefis bir tarih profesörü olabilirsin!

Matematik!

Matematik!

İleri görüşlü ve yaratıcı olduğun kadar ayakları da yere basan birisin. Birçok insanın kafasını karıştıran konular senin için çocuk oyuncağı. Beynin hızlı çalışıyor ve algıların da hayli açık. Bilimsel dayanağı olmayan hiçbir şeye kolay kolay güvenmezsin. Rakamları tıpkı ritmler gibi düşünebilen zihnin matematik profesörlüğüne çok uygun düşer!

Güzel Sanatlar!

Güzel Sanatlar!

Hayalperest, aykırı ve yaratıcı bir zihin.  Aynı zamanda detay odaklı, akıllı ve çok yönlüsün. Estetik algıların hayli gelişkin. Muhtemelen seslere karşı da hassassın. Sanat sende çokça haz uyandırıyor ve ruhunu doyuruyor. Belirli geleneklerini korumayı bilen, modernist de bir düşünce yapısındasın. Tam güzel sanatlarda profesör olmalık insansın!

Sosyoloji!

Sosyoloji!

İnsan ilişkilerinde kesinlikle çok başarılısın. Bunun yanında sosyal, akıllı ve çok yönlüsün. İnsanları şaşırtan çıkışların, senin meraklı ve araştırmacı yönünden kaynaklanıyor. Toplumsal sorunlara hayli duyarlısın. Senin için hayat siyah ve beyazdan ibaret değil; birçok düşünce ve duyguyu hayatın her alanına yansıtabiliyorsun. Sosyoloji profesörü olmak tam sana göre olabilir!

Kimya!

Kimya!

Sende dünya üzerinde iz bırakacak potansiyel mevcut. Hayal gücün bilimsel çalışmalar için de yeni çığırlar açacak cinsten. Her zaman sorgulayan, araştıran bir karakterin var ve son derece dikkatlisin. Bilimsel bir dayanağı olmayan her şey senin gözünde palavradır. Zeki olduğun kadar idealist karakterin dolayısıyla sana kimya profesörlüğünü çok yakıştırdık!

Mimarlık!

Mimarlık!

Görsel, mekansal ve analitik ilişkileri iyi kurabilen bir zekaya sahipsin. Tepkilerin de net ve keskin. Estetiğe düşkünsün ama bu uğurda ortaya çıkacak bir mantık dışılığı da kabul edemezsin. Takır takır çalışan bir sayısal zekan var; aynı zamanda detaycı ve meraklısın. Mimarlık bölümünde profesör olmalısın!

Türk dili!

Türk dili!

Öncü bir beynin, girişimci bir yönün ve kendini çok iyi ifade edebilme becerin var. Bu da zihninin sıra dışı bir algoritmayla çalıştığını gösteriyor. Beste yapar gibi, ahenkli bir düşünme biçimi. Herhangi bir konuyu uzun, süslü cümlelerle de anlatabilirsin, nokta atışı kısacık ifadelerle de. Kesinlikle dil bölümünde profesör olmalısın!

10. Hukuk!

10. Hukuk!

Herkesin dile getiremediğini dile getirecek cesaret sende mevcut. Konusu yahut muhatabı kim olursa olsun, haksızlık karşısındaki tutumundan ödün vermiyorsun. Vizyon sahibi ve sosyal bir yapıdasın. Becerikli olman günlük hayatını kolaylaştırıyor. Rasyonel düşünceyi sosyal becerilerle güzel harmanlamışsın. Harika bir hukuk profesörü olurdun!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
186
80
45
35
11
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sevcan

Türk dili! Ay Teşekkür ederim en sevdiğim :)

Gunelhassnva

kimya evet haklısın editör

Orhan Ulusoy

Türk dili!