Görüş Bildir
Haberler
Şehirler Arası Seyahat Yasağı Olacak Mı? Kabine Toplantısı Seyahat Yasağı Gündemde Mi?

Şehirler Arası Seyahat Yasağı Olacak Mı? Kabine Toplantısı Seyahat Yasağı Gündemde Mi?

Günlük koronavirüs vakaları 50 binin üzerinde seyrederken, bugün yapılacak Kabine toplantısında yeni yasakların gündeme gelmesi bekleniyor. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Türkiye risk haritasına göre dört farklı bölgeye ayrılan Türkiye’de, il bazlı yasaklar uygulanıyordu. Ancak uzmanlar, tam kapanma dahil yasakların daha da sıkılaştırılması gerektiğini söylüyor. Uzmanların bir önerisi de şehirler arası yasak. Peki, şehirler arası seyahat yasaklaması olacak mı? Şehir arası kısıtlama Kabine toplantısının gündeminde. İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehirler Arası Yasak Olacak Mı?

Şehirler Arası Yasak Olacak Mı?

Özellikle Ramazan Bayramı’nda ilden ile geçişin önlenmesi amacıyla şehirlerarası seyahatlere kısıtlamaların getirilmesi, hafta sonu ve hafta içi belli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının iftar ve sahur saatleri dikkate alınarak sürelerinin değiştirilmesi gündemde olacak.

Şu an hali hazırda otobüs, tren, uçak vb gibi toplu taşıma araçları ile seyahat eden vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlamasında muaf oluyor. Özel araçları ile seyahat etmek ve herhangi bir koşulu olmayan vatandaşlar ise seyahat edemiyor. Belli sebeplerden ötürü seyahat etmek isteyen vatandaşların EBAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak mecburi tutuluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın