Görüş Bildir
Haberler
Şehir Yaşamına Ayak Uyduran, Şehir İçinde En Çok Tercih Edilen Araç Markaları ve Modelleri

Şehir Yaşamına Ayak Uyduran, Şehir İçinde En Çok Tercih Edilen Araç Markaları ve Modelleri

Özellikle büyük şehirlerde trafikte araç kullanımı hem erkek hem de kadınlar için önemli. Ulaşımın pratikliği kadar aracın pratikliği de bu süreçte öne çıkıyor. Park etme sorunundan trafikteki kıvraklığına kadar seçilen araçlar da şehir yaşamını kolaylaştıran unsurlardan.

Otorapor Oto Ekspertiz yetkilileri şehir içinde en çok tercih edilen araçları değerlendirirken bu kıstasları baz alarak önemli bir çalışmaya imza attılar.

İşte şehir yaşamında öne çıkan araçlar ve modeller:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Renault

Renault

Özellikle Clio, pratikliği ve mesafesi kadar şehir içi sunduğu pozitif yakıt ekonomisi ile öne çıkıyor. Şehir içi park sorununu aşan model 100 kilometrede sunduğu 5 litrenin altında yakıt tüketimiyle de ön plana çıkıyor.

Ford

Ford

Fiesta modeli benzinli ve dizel motor seçenekleriyle şehir içi yakıt tüketimi ortalama 3,9 litre civarında. Ekonomik ve teknolojik özelliklerle donatılan Ford Fiesta şehir içi araç kullanımı için tercih edilmekte.

Kia

Kia

Ceed modeli tercih nedeni. Benzinli ve dizel seçenekleri bulunan Ceed, dizel versiyonuyla ekonomik bir sürüş vadediyor.

Peugeot

Peugeot

308 Hatchback yollarda en çok görünenler arasında.  Şehir içi yakıt tüketimi 100 km'de 4,0 olan model,  bu özelliği sayesinde şehir yaşamı ve günlük araç kiralama için en uygun otomobillerden biri.

Fiat

Fiat

Egea hatchback, sedan ve cross kasa seçeneklerine sahip yol tutuşu bakımından tercih ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Opel

Opel

Corsa HB, 130 beygir gücüne sahip turbo motoru sayesinde oldukça iddialı.

Nissan

Nissan

Micra modeli  özellikle kadınlar tarafından çok tutuluyor. 1,0 litre hacme sahip benzinli motora sahip olması bir adım öne çıkarıyor. 41 litre depo kapasitesine sahip ve 100 km'de ortalama 4,6 litrelik yakıt tüketimi ile şehir içi kullanım için ideal bir otomobil.

Volkswagen

Volkswagen

Golf, motor hacmi ve şanzıman özelliklerine göre yakıt tüketim değerleri 3,8 ve 5,2 litre arasında değişiyor.

Seat

Seat

Leon, dizel veya benzinli motor seçenekleri bulunan aracın iç ve dış donanımı teknolojik tasarımı ile bir bütünlük oluşturuyor.

Otorapor Oto Ekspertiz yetkilileri bu modellere yönelik yaptıkları değerlendirmede ise yakıt planının ön planda tutulduğunu, hatchbackin ağırlıkta bulunduğunu ve özellikle otomatik tercihinin şehir yaşamı için tercih nedeni olduğunun altını çizdiler.

Türkiye genelinde 300'den fazla bayisi olan otorapor.com katkıları ile hazırlanmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın