Görüş Bildir
Haberler
Sağlık-Sen Başkanı Durmuş'un Maaşı 26 Bin Liraya Yükseltilmiş ve Lüks Makam Aracı Alınmış

etiket Sağlık-Sen Başkanı Durmuş'un Maaşı 26 Bin Liraya Yükseltilmiş ve Lüks Makam Aracı Alınmış

Memurlarla yapılan toplu sözleşmede yüzde 4'lük zamma imza atarak tepki çeken Memur-Sen'in Genel Başkanvekili ve Sağlık Sendikası Genel Başkanı Semih Durmuş'un maaşına yüzde 50 zam yapılarak 26 bin 94 liraya yükseltildiği, ayrıca 800 bin liralık Audi A6 makam aracı alındığı aktarıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün aktardığı habere göre, 17 bin 340 lira olan maaşını yüzde 50.4 artışla 26 bin 94 liraya yükselten Memur-Sen Başkanvekili ve Sağlık Sendikası Genel Başkanı Semih Durmuş'un kendisine 800 bin liraya Audi A6 makam aracı da aldığı da anlaşıldı. 

Ayrıca 6 yönetim kurulu üyesi için de tanesi 230 bin liraya 6 adet Passat marka araç satın alındı. Başkan Durmuş, kendisi ve yönetim kurulu üyeleri için tanesi 13 bin TL değerinde olan 7 adet iPhone X marka telefon da aldı.

Şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerine de dikkat çeken zam

Şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerine de dikkat çeken zam

Sendikacıların iktidarla zam pazarlığı sırasında memurlar 4+4'e tepki için bakanlık önünde boş cüzdanlarını atmışlardı. Aralarında Semih Durmuş da vardı.

Genel kurulda alınan kararla Sağlık-Sen şube başkanlarının maaşı 7 bin 290 liradan 14 bin 037 liraya, yönetim kurulu üyelerinin maaşı da, 13 bin 946 liradan, 17 bin 338 liraya yükseltildi. Başkan ve yöneticilerin ne kadar maaş alacakları da, genel kurulda belirlenen tavan ücreti baz alınarak yönetim kurulu tarafından belirleniyor.

"Önceki makam aracı kullanışlı değildi"

"Önceki makam aracı kullanışlı değildi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Durmuş, zaten makamda kullanılan bir Audi A6'ya sahipken neden sıfır model Audi A6 aldığına dair soruya 'Eskisi kullanışlı değildi' yanıtını vermekle yetindi. Durmuş, alınan yeni araca 700-800 bin lira vermediğini, bunun aracın bugünkü değeri olduğunu savundu. Sendika yetkilileri ise bu konudaki soruya, “Maaş artırım kararını biz değil genel kurul aldı. Artırılan maaş ise tavan ücretidir. Biz ve şube başkanlarımız o kadar almıyoruz. Ne kadar maaş alacağımız yönetim kurulunca belli bir limit gözetilerek belirleniyor ama kesinlikle genel kurulda belirlenen tavan ücreti değil” diye yanıt verdi. 

Sağlık-Sen Genel Kurulu mart ayında yapıldı. Sendika lüks araçları da bu tarihten sonra satın aldı. Sendika yöneticilerinin maaşlarına ise temmuz ayında yapılan genel kuruldaki tüzük tadili sırasında zam yapılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
545
216
60
22
14
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?