Görüş Bildir
Haberler
Saçlarınıza Hak Ettiği Özeni Gösterin! Doğru Şekilde Saç Nasıl Yıkanır?

etiket Saçlarınıza Hak Ettiği Özeni Gösterin! Doğru Şekilde Saç Nasıl Yıkanır?

Berna Partal
03.09.2022 - 17:02

Bakımlı ve sağlıklı saçlar elde etmenin en önemli aşaması saçları doğru bir şekilde yıkamak! Doğru şekilde nasıl saç yıkandığını bu içerikte detaylı bir şekilde anlattık. Hemen bu önerilere göz atarak saçlarınızı şımartın ve daha göz alıcı bir görünüm yakalayın!

'Bu içerik marka işbirliği içeriyor olabilir.Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erkekler saç yıkarken nelere dikkat etmeli?

Erkekler saç yıkarken nelere dikkat etmeli?

Erkekler saçlarını yıkarken ve bakım yaparken saçlarının yapısına göre ürünler kullanmaya dikkat etmeli. Tıraş alışkanlıklarına göre saç yıkarken yapılan bakım değişkenlik gösterebilir.

Erkeklerde saç dökülmesi ve saçların açılması sık görülen bir sorun olduğundan, bu problemlerin yaşanmaması için düzenli olarak bakım yapılması oldukça önemli.

Saçlar yıkanırken aynı zamanda taranabilir, bu sayede saç dipleri güçlenir ve dökülme gibi problemler azalabilir.

Dairesel hareketler kullanarak saçlar yıkanabilir ve böylelikle masaj yapıp saçları güçlendirmek mümkün hale gelir.

Aynı zamanda erkekler saçlarına yağlarla bakım yapıp düzenli aralıklarla saçlarını kestirerek daha bakımlı bir görünüm elde edebilir.

Kadınlar saç yıkarken nelere dikkat etmeli?

Kadınlar saç yıkarken nelere dikkat etmeli?

Saçları bakımlı hale getirmek için ısıdan uzak durmanın yanı sıra doğru saç yıkama alışkanlıkları da büyük önem taşıyor. Kadınlar da saç tipine göre saçlarını yıkamaya dikkat etmeli. Saçlar her ne kadar yağlansa da, her gün yıkanmamalı ve çok fazla saç kremi uygulanmamalı.

Aynı zamanda saçlara şampuan uyguladıktan sonra kullanılan saç kremleri saç diplerine sürülmemeli. Sadece saç uçlarına sürülen saç kreminden sonra duşta saçları ıslakken taramak da saçları daha güçlü bir hale getirir.

Yağlı saç nasıl yıkanır?

Yağlı saç nasıl yıkanır?

Yağlı saçları yıkarken saçların sebum dengesini korumak gerekiyor. Gün içerisinde yağlanan bu saç tipi için sebum içerikli şampuanlar kullanılabilir.

Aynı zamanda şampuanların içeriğinde krem yer almaması da önemli noktalardan biri. 

Yağlı saçlara uygun şampuanlara buradan göz atın.

Peki ya kuru saçlar nasıl yıkanır?

Peki ya kuru saçlar nasıl yıkanır?

Kuru saçları yıkarken nemlendirmeye dikkat etmek gerekiyor. İçeriğinde yoğun nemin yer aldığı şampuanlarla saçlar yıkandığı takdirde kuru görünüm ortadan kalkabilir. 

Kuru saçlar daha kolay karışabileceğinden duştayken saçları taramaya da özen göstermek gerekiyor. 

Aynı zamanda yoğun nemlendirme özelliği bulunan saç kremleri kullanıldığında saçlar daha parlak ve canlı duracaktır.

Kuru saçlara uygun şampuanlara buraya tıklayarak göz atmak mümkün.

İnce telli saçlar nasıl yıkanmalı?

İnce telli saçlar nasıl yıkanmalı?

İnce telli saçların daha hassas bir bakıma ihtiyacı var. Daha sık yağlanan ince telli saçlar yağlı saçlılar için verilen önerileri uygulayabilir. Aynı zamanda kolay yıpranabilen bu saç tipindekiler daha temiz içerikli ve organik şampuanlar tercih edebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saçlar kaç günde bir yıkanmalı?

Saçlar kaç günde bir yıkanmalı?

Saç bakımıyla alakalı en merak edilen soru da kaç günde bir yıkanması gerektiği! Bu cevap saç tipine göre değişse de, saçları her gün yıkamak önerilmiyor. Saçtaki sebumun dengelenmesi için saçları 2-3 günde bir yıkamak aslında yeterli.

Kepek olmaması için saç nasıl yıkanmalı?

Kepek olmaması için saç nasıl yıkanmalı?

Saçlarda sık sık görülen kepek problemini önlemek için de saçları doğru bir şekilde yıkamak gerekiyor. Saçları düzenli olarak yıkamak ve fazla toplamamak kepek oluşumunu önlüyor.

Bunlarla birlikte saçları yıkarken sirke kullanmak da köpeği önleyebilir. Kepek oluşumunun önüne geçmek için saç diplerine saç kremi uygulamamakta ve jöle kullanmamakta fayda var.

Saç yıkarken yapılan hatalar...

Saç yıkarken yapılan hatalar...
  • Çok sıcak suyla saçları yıkamak yapılan en büyük hatalardan biri. Sıcak su saçları yıpratır ve kepek sorunu yaşanmasına neden olur.

  • Saçları sık sık ve her gün yıkamak da yapılan bir diğer hata. Saçları haftada 2 ya da 3 kez yıkamak yeterli olacaktır. Bu sayede saçların doğal yağı ortaya çıkar ve saçları besler.

  • Saçlara çok fazla şampuan uygulamaktan kaçınmak gerekiyor. Saçların uzunluğuna ve yıkama sıklığına göre bu miktar ayarlanabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alper Feyzioğlu

Erkekler 5 dize 😂😂 kadınlar ansiklopedi