Görüş Bildir
Haberler
Saçınızın Daha Taze ve Güzel Kokmasını Sağlayacak Tüyolar

Saçınızın Daha Taze ve Güzel Kokmasını Sağlayacak Tüyolar

Herkes taze kokan saçlar ister. Sonuçta, büyük bir kucaklaşma için içeri girip kötü kokan bir kafa derisinin güçlü kokusunu almaktan daha kötü bir şey yoktur, belki de koku dolu kilitlere sahip olan kişi olmak dışında. Saçınızın istediğiniz kadar taze kalmadığını düşünüyorsanız, bunu düzeltmenin kolay yolları vardır. Devamı içeriğimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç parfümü veya saç yağı kullanın

Saç parfümü veya saç yağı kullanın

Saçlarınız tertemiz ve bakımlı olduğunda, saç parfümü kullanarak kokusunu güzelleştirebilirsiniz. Saç parfümü normal parfüme göre daha az konsantredir, bu nedenle güçlü kokulu değildir. Bu da saç parfümü kullanmanın başka bir faydasını ortaya çıkarır. Saçların taze kokmasını sağlamak için bir başka seçenek de kokulu saç yağı kullanmaktır. Başlangıçta yağı kuru saçları onarmak için satın alsanız da, tatlı kokulu bir koku seçmek saçınızın temiz ve hatta çekici kokmasını sağlayabilir.

Şekillendirme aletlerini temizleyin ve kokulandırın

Şekillendirme aletlerini temizleyin ve kokulandırın

Saçınızı düzenli olarak yıkayıp bakım yapsanız da, saçınıza dokunan her şeyin düzenli olarak temizlendiğinden de emin olmalısınız. Bu özellikle saç fırçaları için geçerlidir çünkü saçlar biriktiğinde kokuları hapsedebilir ve bu da her kullandığınızda saçınızı yeniden enfekte edebilir. Kıllara yapışmış saçları çıkarın ve ardından fırçayı ılık sabunlu suya batırın. Kılların arasını ovun ve kurumaya bırakın. Daha fazla destek için temiz bir fırçaya biraz saç parfümü sıkın.

Saçınızı kokulara karşı koruyun

Saçınızı kokulara karşı koruyun

Bazen saç yıkama rejiminiz idealdir, ancak gün içinde temas ettiğiniz şeyler saçlarınızda hapsolmuş bir koku bırakabilir. Dumanla dolu bir barda veya konserde bulunmuş olan herkes, eve gittikten uzun süre sonra saçınızın ne kadar kokmaya devam ettiğini bilir. Saçın kötü kokmasına neden olan sadece duman değildir. Mutfakta çalışmak gibi uzun süre güçlü kokulu yiyeceklerin etrafında bulunmak da saçınızda bu kokuyu hapsedebilir. Saçınızın koku alma olasılığını en aza indirmek için başınıza bir örtü takın veya başınıza bir eşarp bağlayın.

Yastık kılıfınızı temizlemeyi unutmayın

Yastık kılıfınızı temizlemeyi unutmayın

Eğer saçınız temizse ama her gece kirli bir yastık kılıfının üzerine koyuyorsanız, sabah uyandığınızda yastığınıza yapışmış olan her şey saçınıza yapışmış demektir.  Kirli yastık kılıfları da saç derinizden, terinizden ve saç ürünlerinizden gelen doğal yağları hapsedebilir ve aynı yeniden kirlenme meydana gelebilir. Kumaşlar saçın doğal yağlarını ve bakterilerini hapsettiğinde ve biz onların üzerinde uyuduğumuzda, gözenekler tıkanabilir ve bu da kepek ve akneye neden olabilir.

Tıbbı bir sorun olmadığından emin olun

Tıbbı bir sorun olmadığından emin olun

Saçınızı her zaman yıkadığınız gibi yıkıyor ancak yine de hoş olmayan bir koku fark ediyorsanız, daha sık yıkamanız gerekebilir. Hava durumu, hormonlar ve diyet gibi yaşam tarzı değişikliklerinin tümü saç derisi kokusunu etkileyebilir. Yıkama rutininizi artırdıysanız, saçınızla temas eden her şeyi temizlediyseniz ve hala fark edilir bir kötü koku yaşıyorsanız, doktorunuza görünün.

Peki siz bu konu hakkında ne düşüyorsunuz, yorumlarda buluşalım!

Bu içeriklerde ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın