Rusya, Ukrayna'da Kafe Bombaladı: Çok Sayıda Sivil Hayatını Kaybetti
Rusya, Ukrayna'da Kafe Bombaladı: Çok Sayıda Sivil Hayatını Kaybetti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reklam
Ukrayna resmi kaynakları, Rusya’nın, Kupyansk ilçesine bağlı Groza köyünde sivil tesisi bombaladığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reklam
Saldırıda ilk belirlemelere göre, 49 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında 6 yaşında bir çocuğun da olduğu belirtiliyor.

Reuters'ın Ukrayna kaynaklarından geçtiği habere göre, saldırıda bir kafe ve bir mağaza isabet aldı.
Yaklaşık 330 kişilik küçük köyde vurulan kafede anma töreni düzenlendiği de gelen haberler arasında.
Ukrayna televizyonuna konuşan İçişleri Bakanı Ihor Klymenko, "Kafedeki anma töreninde her aliden insan vardı.Bu korkunç bir trajedi" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky de saldırı sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Zelensky, 'Rusya'nın bu ve benzeri terör saldırılarına tek bir şey için ihtiyacı var: soykırım saldırganlığını tüm dünya için yeni bir norm haline getirmek' ifadelerini kullandı.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Reklam
Yorum Yazın
Bu milliyetçilik falan değil, terörizm. IŞID'in yaptığından bir farkı yok. Savaş adı altında sivil öldüren katildir.
Sivillere üzülüyor insan ama komedyenden başkan seçen halka da ne yapsan boş.
sırf natoya girmek istediği için...