Görüş Bildir
Haberler
Rokoko işlemeli takılar

etiket Rokoko işlemeli takılar

Ihsan Erogul
27.11.2017 - 18:14

Rokoko işlemeli takılar

Rokoko 1720'lerde Fransa'da başlayan mimari ve dekorasyon tarzının ismidir ve çoğunlukla tomar/tomurcuk, yapraklar ve hayvan şekilleriyle süsleme olarak öne çıkar. Yine süslü konuşmaya rokoko denir. Müzik alanında ise ifadenin hafifliği ve yüksek derecede süsleme anlamına gelir.

Rokoko nakış ise tomar/tomurcuklar ve ayrıntılı çiçek biçimlerine sahip desenler için kullanılır. Nakışta da yukarda bahsettiğimiz rokoko akımından etkilenerek ortaya çıkmış süsleme tarzıdır.

Son zamanlarda moda olan kanaviçe ve rokoko işlemeler geçmişin izlerini taşıyarak yeni modern yorumlarıyla artık takı, aksesuar, kıyafet, çanta ve ayakkabılarda tekrar hayatımıza girmektedir.

Kaynak: https://hamarathatun.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
Mavi gül motifli set
www.hamarathatun.com

Mavi gül motifi ile işlenmiş takı seti. Sette yaka iğnesi, küpe ve kolye bulunuyor. Görüldüğü üzere renk sıradışı. Rokoko tarzında renk kullanımı ustasının zevkine ve uyum arayışına kalmıştır.

instagram.com

Love yazılı bir el nakışı. Daha sonrasında dikilip çanta olacak. İnstagram a bekleriz. Orada şimdiye kadar yaptığımız onlarca harika işlemenin resimleri var.

Dört gül işlemeli rokoko kolye
www.hamarathatun.com

Gül ve yaprak motifleri ile işlenmiş rokoko kolye. Özel günler için.

Rokoko stil clutch çanta
www.hamarathatun.com

Rokoko tarzı işlemeli çanta. Motif tamamen el işçiliği.

Ya da instagram adresimiz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın