Robert Fisk: 'Suriye Ordusunu Zayıf Sananlar Yeniden Baksın'


Henüz birkaç ay öncesine kadar asker ve silah bakımından oldukça yetersiz olan Suriye ordusunun şimdi taarruza geçtiğine dikkat çeken Fisk, Batı basınında bu yılın başında yer alan haberlerde ise Suriye ordusunun gücünün tamamen sıfıra indirildiğinin ve Devlet Başkanı Beşar Esad’ın da ‘son günlerini’ yaşadığının ifade edildiğini hatırlattı.

‘RUSYA’NIN OPERASYONLARI HER ŞEYİ KÖKTEN DEĞİŞTİRDİ’
“Suriye’de rejimi değiştirmek için klişe ordumuzu devreye soktuk. Suriye ordusunun karada kaybettiğini ileri sürdük ve Esad’ın devleti sanki dönüşü olmayan noktaya ulaşmış gibi davrandık” eleştirilerini getiren saygın gazeteci, Rusya hava operasyonlarının bu tabloyu kökten değiştirdiğini kaydetti.
Fisk, Rusya’dan destek alan Suriye ordusunun ülkede yıllardır süregelen iç savaşta zafer kazanıp ülkesinin toprak bütünlüğünü koruması halinde, tüm Ortadoğu bölgesinin en deneyimli, en sert ordusu haline gelebileceğini ifade etti.
Yorum Yazın
hee esad'a hainlik edenler ve kaçanlar şimdi esadı mumla arıyorlar.. "amerikan demokrasisi" sadece amerikada güzeldir.. onun dışında kan ve şiddetten başka b... Devamını Gör
''3 günde şamda namaz kılarız'' diyen şamil tayyare ne düşünüyor acaba
Kafa kesenlere, tecavüz eden teröristlere, insanları evinden eden PYDye ve İŞİDe karşı Esad ordusu kazanacak!