Görüş Bildir
Haberler
Rio Olimpiyatları'nda Rıza Kayaalp ile Gümüş Madalya Kazandık

etiket Rio Olimpiyatları'nda Rıza Kayaalp ile Gümüş Madalya Kazandık

Mustafa Boztepe
15.08.2016 - 17:25 Son Güncelleme: 16.08.2016 - 00:49

Erkekler grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, sırasıyla Venezuelalı Erwin Jose Caraballo Cabrera, Azerbaycanlı rakibi Sabah Shariati ve Alman Eduard Popp'u mağlup ederek finale yükseldi.

Finalde Kübalı Mijain Lopez ile karşılaşan Rıza Kayaalp, rakibine mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Türkiye, Rio Olimpiyatları'ndaki ikinci madalyasını kazanmış oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen erkekler grekoromen stil 130 kilo güreş müsabakalarında, Türkiye'nin en büyük madalya umutları arasında yer alan milli güreşçi Rıza Kayaalp ile Venezuelalı Erwin Jose Caraballo Cabrera ikinci turda karşılaştı.

2 dakika 8 saniye süren maçta Kayaalp, rakibini teknik üstünlükle yenerek olimpiyatlarda adını çeyrek finale yazdırdı. 

Rıza Kayaalp çeyrek finalde Azeri Sabah Shariati ile eşleşti. Azerbaycanlı rakibini sadece 63 saniyede 5-0 mağlup eden Rıza Kayaalp, yarı finale yükseldi.

Yarı final turunda Alman rakibi Eduard Popp'u 1 dakika 52 saniyede 8-0 yenen Rıza finale yükseldi. Böylece Rıza Kayaalp, 3 maçta toplam 5 dakika 3 saniye mücadele ederek finale yükselmiş oldu.

Rıza Kayaalp'i finale taşıyan performans

Rıza Kayaalp, altın madalya için finalde Kübalı sporcu Mijaín López ile mindere çıktı. Rakibine 6-0 mağlup olan Rıza, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Rio'da daha önce halterde Daniyar İsmayilov ile ilk madalyamızı kazanmıştık. Rıza Kayaalp, Brezilya'da ülkemize ikinci madalyayı kazandırdı.

Türkiye, 2 gümüş madalya ile genel sıralamada 51. basamakta yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Escobar yarı finalde

Escobar yarı finalde

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen atletizm müsabakalarında, erkekler 400 metre engelli elemeleri sona erdi.

Elemelerde 49.52'lik süre elde eden milli atlet Copello Escobar, serisinde birinci, toplamda 21'inci olarak yarı finale yükseldi.

Copello Escobar'ın da mücadele edeceği erkekler 400 metre engelli yarı finalleri, 17 Ağustos Çarşamba günü TSİ 03.35'te başlayacak.

Lasma Liepa yarı finalde elendi

Lasma Liepa yarı finalde elendi

Kano kadınlar K1-200 metre elemelerinde Lasma Liepa, 41.760 ile serisini 4. bitirdi ve yarı finale yükseldi.

Sporcumuz Lasma Liepa'nın yer aldığı yarı finaller 17:00'de başladı.

Lasma Liepa, bu turda 41.866 ile 7'nci oldu ve elendi.

Atletizmde sonuçlar

Atletizmde sonuçlar
İçeriğin Devamı Aşağıda

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında, erkekler 3 bin metre engellide milli sporcular Aras Kaya, Halil Akkaş ve Tarık Langat Akdağ elemeleri geçemedi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen atletizm müsabakalarında, erkekler 3 bin metre engelli elemeleri sona erdi.

Bu kategoride Türkiye'yi temsil eden sporcular Aras Kaya, 8.32.35'lik süresiyle 21'inci, Halil Akkaş da 8.33.12'lik derecesiyle 23'üncü sırayı alarak finale kalamadı. Engele takılıp düşen diğer milli sporcu Tarık Langat Akdağ ise yarışı tamamlayamadı.

Atletizmde erkekler üç adım atlamada yarışan sporcumuz Şeref Osmanoğlu ise üç hakkında da faul yaparak elendi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
275
88
46
23
20
19
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

O kübalı nasıl 130 kilo anlamadım...Ayrıca güreş böyle oynatılmaya devam edilirse izleyicisi ve ilgilisi azalır.Adam 6 dakika boyunca ayakta sadece durdu oyu... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Aslanim benim, senden altin madalya bekliyoruz goster Turkun gucunu

Anarchy

Adam 3 adım atlamanın 3unde de hatalı atlar mı be. Hani eyw gittin ettin de(kontenjanlar sagolsun) Güreş halter son zamanlarda dövüş sporları he bide basket ... Devamını Gör