Görüş Bildir
Haberler
Ramazan Diye 'Rahatsız' Olmuşlar: Çevirimiçi Seminerde Çay İçen Öğretmen Şikayet Edildi, Sözlü Uyarı Aldı...

etiket Ramazan Diye 'Rahatsız' Olmuşlar: Çevirimiçi Seminerde Çay İçen Öğretmen Şikayet Edildi, Sözlü Uyarı Aldı...

Ulaş
21.05.2020 - 12:29

Çevirimiçi seminer sırasında bir öğretmen, ramazan ayında çay içtiği gerekçesi ile şikayet edildi.  Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet edilen öğretmen sözlü bir şekilde uyarıldı ve ‘biraz daha dikkatli olması gerektiği’ söylendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Meral Danyıldız'ın haberine göre, bir öğretmen Seminer esnasında çay içtiği öne sürülerek Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet edildi. Öğretmen sözlü bir şekilde uyarıldı ve ‘biraz daha dikkatli olması gerektiği’ söylendi.

Konuya ilişkin Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Ayfer Koçak açıklamalarda bulundu.

Konuya ilişkin Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Ayfer Koçak açıklamalarda bulundu.

Öğretmen arkadaşımızı arayan kişi çay içerken gören birilerinin şikâyet ettiğini, biraz daha dikkat etmesi gerektiğini söylemiş. Milli Eğitim’in yapması gereken şey ya şikayetleri dikkate almamak ya da şikâyet etme halinin kendisinin problem olduğunu ifade etmek olmalıydı”

Sendika, Twitter'dan yaptığı açıklamada ise bunu siber zorbalık olarak nitelendirdi.

Sendika, Twitter'dan yaptığı açıklamada ise bunu siber zorbalık olarak nitelendirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Bu arama “Ramazanda çay içtiğiniz için öğretmenlerden şikayet var.” şeklinde olmuştur. Ramazan ayı dahi olsa bir öğretmen online aldığı eğitim esnasında çay içtiği gerekçesiyle uyarılamaz. Bu uyarı siber zorbalık ve siber mobbingtir. Hakkında şikayet varsa dahi araştırma, inceleme usulüne göre yapılmalı ve muhakkik veya müfettiş atanarak olay çözülmeliydi. Özel hayatın korunması gereği pandemi şartlarında ıskalamak istenmektedir. Mahalle baskısı yaratılarak özel yaşamlara çeki düzen verilmek istenmektedir. Bu olay eğitimcilerin özel uğraşlarıyla yürütülmeye çalışılan canlı derslerde eğitimcilerin fişlenmesi, kameralı yayınların kayıt altına alınmasının ne gibi sonuçlar doğuracağı kaygılarımızın haklılığını da açığa çıkarmıştır.

Laiklik vurgusu...

Laiklik vurgusu...

Eğitimin Sen MYK tarafından yapılan açıklamada da şunlar dendi: 

“Türkiye’nin laik bir ülke, eğitimin de kamusal bir hizmet olduğu unutulmamalıdır. MEB’in öğretmeni arayan eğitim yöneticisi ve şikâyet eden hakkında acil inceleme başlatması gerekmektedir. Eğitin Sen olarak karanlığa karşı aydınlığı savunmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
415
155
73
21
19
18
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
GrayRuby

İslamiyet inancına sahip değilim tutmuyorum sağlık açısından da doğru bulmuyorum ama son zamanlarda özelikle son 6-7 yılda bir kitle çıktı onlar gibi yaşamay... Devamını Gör

GrayRuby

Lütfen, istediğinize inanın ama onları bize silah gibi doğrultmayın.

aprek

Ya arkadaş sövünce de sövdü diyorlar. Be amına kodumun evladı SANANE adam çay içiyorsa. Sen tuttuğun orucun hesabını bana mı veriyorsun da ben içtiğim çayın ... Devamını Gör

aprek

Lan çay içmek ne zaman saygısızlık oldu? Kimsenin ibadeti alnında yazmıyor. Zaten sokağa çıkılmıyor, evimizde de çay içerken başkasından icazet alacak değili... Devamını Gör

eric xy

oruç'un sadece aç kalmak olduğunu sanan güruhun üyeleri

Pasif Kullanıcı

Onu bile doğru düzgün yapmıyolar ki. Hele karantina günlerinde çoğunluk akşamüstüne kadar uyuyarak tutuyor orucunu. :)