Görüş Bildir
Haberler
Ramazan’da Ne Kadar Sağlıklı Besleniyorsun?

Ramazan’da Ne Kadar Sağlıklı Besleniyorsun?

Sanofi
15.03.2024 - 16:45

İftarda, sahurda ve her ikisi arasında kalan sürede yeteri kadar beslenmek, gün içinde ihtiyacımız olan enerjiyi karşılamalı. Çok yemek değil, yeterli ve sağlıklı beslenmek en önemlisi. Ramazan ayı boyunca ne kadar sağlıklı beslendiğini bu testin sonunda öğreniyoruz!

1. Önce senin hakkında bir şeyler öğrenelim. Çalışıyor musun?

2. Peki günün hangi zaman diliminde genellikle evde olursun?

3. Açken bunlardan hangisine dönüşüyorsun diye sorsak?

4. Hımm, devam edelim. Spor yapma alışkanlığın var mı?

5. Pekala! Ramazan'ın ilk günü iftarda kaç tabak yemek yedin?

6. Sence bir iftar menüsü nasıl olmalı?

7. Sahurda genel olarak ne tüketiyorsun?

8. Şu iftar sofralarından birini seç ve testi bitirelim!

Pek sağlıklı beslendiğini söyleyemeyiz!

Verdiğin cevaplara göre pek sağlıklı beslenmiyorsun. Ramazan ayında hem iftarda hem de sahurda çok yemek yemenin gün içinde seni tok tutacağına ve seni ayakta tutacağına inanıyorsun gibi. Ancak vücudunun ihtiyacı olan gıda ve sıvıları tükettiğin sürece gün içinde açlık konusunda pek zorlanacağını düşünmüyoruz. Hatta iftar ve özellikle sahurda tuzlu gıdalardan uzak durman, seni oruçluyken susatmaz ve gün içinde daha dinç hissetmeni sağlar.

Sağlıklı beslenmeye çalışıyorsun diyelim!

Verdiğin cevaplara göre midene düşkünlüğünü göz ardı edemiyoruz! Leziz ana yemekler, ağız sulandıran çorbalar ve en önemlisi iftardan sonra tükettiğin tatlıları gün içinde düşünüyorsun ve bir sonraki gün daha hafif ve doyurucu şeyler tüketmeye çalışıyorsun. Aslında çok acıktığın için iftarda çok yiyerek kendini ödüllendiriyorsun ama oruçluyken de kendini pek rahat hissetmiyorsun. Vücudunun ihtiyacı olan gıdaları tükettiğin sürece açlık konusunda problem yaşamayacağını düşünüyor ve daha sağlıklı beslenebileceğin tariflere yönelmeni tavsiye ediyoruz!

Aşırıya kaçmadan beslendiğin için seni tebrik ediyoruz!

Hem sahurda hem de iftarda gayet sağlıklı gıdalar tüketiyorsun! Vücudunun ihtiyacı olan yemekleri yediğin için oruçlu olduğun saatler pek de zor geçmiyor. Yeteri kadar sıvı tüketiyorsun, sahurda aşırıya kaçmıyorsun ve bu da hazımsızlık problemlerini ortadan kaldırdığı gibi sağlıklı beslendiğini gösteren şeylerden biri.

Enterogermina ile Sindirim sisteminiz Ramazan’a hazır!

Enterogermina ile Sindirim sisteminiz Ramazan’a hazır!

Sofralar, yemekler, misafirler hazır. Peki sindirim sistemimiz hazır mı?

Ramazanda uzun süren açlık ardından hızlı hızlı yediğimiz yemekler bir de ağırsa vay halimize.

Bu dönemde değişen beslenme alışkanlıklarımız sindirim sistemimizi etkileyerek bazı istenmeyen durumlara sebep olabiliyor.

Enterogermina`nın içeriğindeki probiyotik mikroorganizmalar Ramazanda da sindirim sistemimizi düzenlemeye yardımcı oluyor.

63 ülkenin tercih ettiği probiyotik Enterogermina, kendine özel 4lü suş kombinasyonuyla iftar sofralarında yanımızda. Hiçbir koruyucu madde içermeyen 4 Milyarlık formunun içeriğindeki probiyotik mikroorganizmalar ile tüm ailenin sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı , kullanımı da çok kolay: ÇALKALA / AÇ / HÜPLET.

Ramazanda ailemizle iftar sofrasının keyfini çıkarmak bizden, sindirim sistemimize destek Enterogermina probiyotiklerinden!

Enterogermina’nın dünyasını keşfetmek için tıkla!