Görüş Bildir
Haberler
Qualcomm'dan Yeni Parmak İzi Teknolojisi

Qualcomm'dan Yeni Parmak İzi Teknolojisi

Batuhan
08.01.2016 - 12:50

Qualcomm'un CES 2016 kapsamında sunduğu yeni parmak izi okuma sensörü Sense ID, parmak izi teknolojisinin güvenliğini artırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

iPhone 5s modeli ile iyiden iyiye akıllı telefonlarda bir standart haline gelen parmak izi okuyucu lar, güvenlik konusunda da sıradan şifrelerin önüne geçiyordu. Sunmuş olduğu güvenliğin yanında parmak izi okuyucular, günlük kullanımda da büyük kolaylık sağlıyor.

Ancak, şu an akıllı telefonlarda kullanılan parmak izi okuyucu sensörler , görsel tabanlı işlevsellik gösteriyor. Bunun dezavantajları, geçtiğimiz yıllarda fotoğraf göstererek kilit açmak olarak ortaya çıkmıştı. Bu sıkıntının önüne geçilse de kimi zaman benzer sorunlar ortaya çıkıyordu.

İşte tam da bu noktada Qualcomm , çok yönlü tarama yapan parmak izi okuyucu teknolojisini tanıtmış ve daha güvenli bir sistem ortaya koymuştu.

Son olarak ise Qualcomm, Sense ID ismini verdiği bu teknolojisini CES 2016’da yeniden gündeme getirdi.

Aslında Qualcomm Sense ID ismini verdiği bu teknolojiyi, 2015 yılı içerisinde de gündeme getirmişti. Ancak bu teknoloji sadece birkaç Çinli firma tarafından kullanıldı.

Şimdi ise Qualcomm’un hedefi, Sense ID teknolojisini; Apple, Samsung ve HTC gibi firmalarda kullanmak...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kısaca özetlemek gerekirse Sense ID isimli parmak izi okuyucu sistem , parmak izini ultrasonik ses dalgaları kullanarak haritalandırıyor. Böylece oluşturulan parmak izi haritası , görsel dayalı sistemlere göre çok daha büyük güvenlik sunuyor.

Qualcomm, Sense ID ile hackerların işini zorlaştıracağını düşünüyor. Merak edilen ise bu Sense ID teknolojisinin başta Apple ve Samsung gibi firmalar tarafından kullanılıp kullanılmayacağı…

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın