Görüş Bildir
Haberler
Pastavilla Öncülüğünde Dünya Makarna Günü'ne Özel Sıfırdan Yaratılan Teknolojiyle Makarnadan Müzik Yapıldı!

Pastavilla Öncülüğünde Dünya Makarna Günü'ne Özel Sıfırdan Yaratılan Teknolojiyle Makarnadan Müzik Yapıldı!

Makarna, bu dünyanın istisnasız en çok sevilen ve tüketilen besini olabilir. Yapması bu kadar kolay olup da aynı zamanda bu kadar lezzetli olması, hem de sonsuz çeşitte makarna yapabilme özgürlüğü vermesi onu gönlümüzün efendisi yapıyor. Dünyada makarna için kutlanan bir gün bile var: 25 Ekim Dünya Makarna Günü! Kullandığı ürünlerin kalitesi ve makarnalarının lezzetiyle dünyaca bilinen Pastavilla da, 25 Ekim Dünya Makarna Günü için harika bir etkinlik gerçekleştirdi: Pastavilla, makine ve ses mühendislerinin ortak çalışmasıyla, Türkiye’de olmayan bir teknolojiyi 25 Ekim Dünya Makarna Günü için sıfırdan yarattı! Gelin bu heyecan verici olayın detaylarına birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Hayallere Hayat Verdik!"

"Hayallere Hayat Verdik!"

Pastavilla, bir hayal ile başladığı “Lezzetin ritmi, içinden geldiği gibi” mottosuyla hayata geçirdiği 25 Ekim özel projesini yayınladı! Projede 4 makina, optik ve mekatronik  mühendisi, 1 ses mühendisi ve 35 kişilik prodüksiyon ekibiyle ön hazırlığı aylar süren bir proje hayata geçirdi. Yenilikçi ve öncü olma ilkesiyle her kategoride öne çıkan Pastavilla, 25 Ekim Dünya Makarna Günü’nde de bunu somut hale getirmeyi harika bir şekilde başardı!

"Lezzetin Ritmi İçinden Geldiği Gibi!"

Pastavilla, makine ve ses mühendislerinin ortak çalışmasıyla, Türkiye’de olmayan bir teknolojiyi 25 Ekim Dünya Makarna Günü için sıfırdan yarattı. Bu film için üç ayrı özel ses tanıma cihazı ve 10 nanometre hassasiyetinde lazer atışlarıyla ürünleri tanımlayarak, bunu sayısal verilerle birleştirip sese dönüştüren bir sistem kuruldu!

Bu özel sistem, veri analizi ve sayısallaştırılan verilerin sese dönüştürme özelliğine sahipti. Makarnanın içeriğinden yola çıkarak durum buğdayı, irmik, su ve makarna taneleri olmak üzere dört temel içerik kullanıldı.

İrmik, buğday ve makarna tanelerinin rezonans değerleri, materyal yapılarına bağlı frekanslandırılarak kütle rezonansları belirlendi ve bu içeriklerin verileri notaya dönüştürüldü. Diğer bir noktada suyun, oluşturulan pinomatik sistem dediğimiz özel bir yol ile hem dalga boyu hem de atmosferik basınç değerleri sayısallaştırıldı ve müzik notasına çevrildi. Alınan bu notalar, ses mühendislerinin özel çalışmasıyla belirli bir ritme dönüştürüldü.

Böylece lezzetin ritmi, makarnanın içinden geldiği şekliyle kulaklarımıza misafir oldu. Böyle bir işi Türkiye’de gerçekleştiren ilk marka olarak Pastavilla, yeniliklerin öncüsü olduğunu yine kanıtladı!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın