Görüş Bildir
Haberler
Pamukta Fasulye Nasıl ve Kaç Günde Bir Sulanır?

Pamukta Fasulye Nasıl ve Kaç Günde Bir Sulanır?

Müge Kakşi
27.12.2021 - 11:31

Bitkiler dünyanın düzeninin sağlanması için tıpkı diğer canlılar gibi gereklidirler. Özellikle son yıllarda dünyanın gittikçe betonlaşması, atmosferin bozulması ve küresel ısınmanın kendisini göstermesiyle bitkilerin önemi artmıştır. Doğanın ve dünyanın devamlılığının sağlanabilmesi açısından tüm bitkiler büyük önem taşımaktadır. Bununla beraber özellikle insan varlığının sürdürülebilmesi için de yenilebilir bitkilerde bir o kadar gereklidir. Birçok kişi evlerinde veya bahçelerinden kendi yetiştirdikleri sebzeleri ve meyveleri tüketmek istiyor. Kimi insan hobi olarak besinlerini yetiştirirken kimileri de doğal beslenmeye önem verdiği için yetiştirmektedir. Hem kişilerin kendi besinini yetiştirme isteği hem de bu mirası çocuklarımıza da aşılayabilmek için okullarda pamukta fasulye deneyi yaptırılmaktadır. Hemen herkesin küçükken ilk okul sıralarında öğrendiği bu deneyde birçok kişi pamukta fasulye sulamasını nasıl yapacağını araştırıyor. Peki, pamukta fasulye nasıl sulanır? Pamukta fasulye kaç günde bir sulanır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hemen herkes özellikle ilk okul çağlarında birçok ev ödevi yapar. Bu ev ödevlerinden bazıları sıkıcı gelirken bazılarıda oldukça heyecan verici ve öğretici olabiliyor. Dikkat çeken ve hem bizim hem çocuklarımızın sevdiği ev ödevlerinden biri de pamukta fasulye deneyi oluyor. Sürdürülebilir bir dünya ve doğal beslenmenin önemini taşıyan bu deneyde çocuklar hem kendi besinlerini üretmeyi öğreniyor hem de bilimsel olarak bir canlının nasıl oluştuğuna tanıklık ediyor. Pamuk ve fasulye ile yapılan bu deneyde fasulye filizlendikten sonra dilersiniz toprağa alabilir ve kendi fasulyenizi de yetiştirebilirsiniz. Birçok kişi pamukta fasulye yetiştirerek hem çocuklarına bir şeyler öğretiyor hem de kendi doğal besinlerini tüketmiş oluyor. Pamukta fasulyenin yetiştirilmesine ilişkin en çok merak edilen konulardan biri de pamukta fasulyenin nasıl sulandığı oluyor. Pamukta fasulyenin nasıl sulandığına ve kaç günde bir sulandığına dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Pamukta Fasulye Nasıl Sulanır? Pamukta Fasulye Kaç Günde Bir Sulanır?

Pamukta Fasulye Nasıl Sulanır? Pamukta Fasulye Kaç Günde Bir Sulanır?

Pamukta fasulye deneyi birçoğumuzun küçükken karşılaştığı veya çocuklarımızın ev ödevleri sayesinde tanıştığı basit bir deneydir. Çocuklara bitkinin gelişimini öğrenmesi açısından verilen pamukta fasulye ekimi aynı zamanda birçok yetişkin tarafından da yetiştirmek amaçlı kullanılmaktadır. Pamukta filizlenen fasulyelerin daha sonradan toprağa alınarak yetiştirilebildiği de bilinmektedir. Pamukta fasulye için sadece bir pamuğa ve bir kaç tane fasulyeye ihtiyaç vardır.

Pamuğu plastik veya cam bir kabın tabanına biraz kalın bir şekilde yerleştirdikten sonra üzerine fasulyelerinizi belirli aralıklarla koymanız gerekiyor. Ardından fasulyenizin üzerinede ince bir tabaka pamuk koyarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Ardından kabı güneş alan bir yere koyup can suyu verebilirsiniz. 

Pamukta fasulyenin nasıl sulanacağı ise oldukça basit bir konudur. Nasıl ki çiçeklere toprağı kurudukça su veriyorsunuz pamukta fasulyeye de pamuğu kurudukça su verebilirsiniz. Pamukta fasulyenizi fazla sulamamaya dikkat etmelisiniz çünkü fazla su fasulyenizi çürütebilir. Bunun yerine gün aşırı fasulyenizin toprağını parmağınızla kontrol edip pamuğun nemini kaybetmesi durumunda azar azar sulayarak pamuğun ıslak ve nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Tüm bunları dikkatli bir şekilde yaptığınızda fasulyeniz 1 hafta içerisinde çimlenecektir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın