Görüş Bildir
Haberler
Oyun Endüstrisinin Grafik Anlamında Geldiği Son Nokta: NVIDIA DLSS ve Işın İzleme Teknolojisi

Oyun Endüstrisinin Grafik Anlamında Geldiği Son Nokta: NVIDIA DLSS ve Işın İzleme Teknolojisi

Işın İzleme İlk Dying Light bir teknoloji şovuydu. Serinin uzun zamandır beklenen devam oyunu da ondan farklı değil. Dying Light 2 Stay Human, devasa açık alanları daha görkemli hale getiren çok sayıda ışın izleme efekti ve NVIDIA DLSS sayesinde GeForce RTX oyuncularına kusursuz bir deneyim yaşatacak.

Dying Light 2 Stay Human oyuncuları Harran’daki mutant virüsü salgınından 15 yıl sonraya, ayakta kalan son şehirlerden birine götürüyor. Üstün yeteneklere sahip bir yabancı olan Aiden’in rolüne bürünecek olan oyuncular Afetzedeler ve Barış Muhafızları gibi gruplara yardım ederken, bir yandan da The City’de yaşayan herkesin hayatını etkileyecek seçimler yapmak zorunda kalacaklar. Oyuncular, Dying Light 2’nin gelişmiş parkur mekanikleri ile hayatta kalmak için haydutlar ve marazlılarla savaşırken ya da onlardan kaçarken sokaklarda ve çatılarda yolunu bulmaya çalışacaklar.

PC sürümüne özel iyileştirmeler hakkında bilmeniz gerekenleri öğrenmek için bu makaleyi okuyabilir ve buraya tıklayıp yeni Game Ready sürücümüzü yükleyerek sisteminizi Dying Light 2 Stay Human’a hazır hale getirebilirsiniz.

Dying Light 2 Stay Human PC Işın İzleme Eğer masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızda bir GeForce RTX ekran kartı varsa veya Techland’in yeni oyununu GeForce NOW üzerinden oynuyorsanız, grafikleri iyileştiren beş adet DirectX Ultimate ışın izleme efekti ile Dying Light 2 Stay Human’da daha etkileyici bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Dış mekanlar, renkli ışığın yansıyarak arazi ve nesnelerin görünümünü doğal olarak değiştirmesi ile gerçeğe daha yakın şekilde ışıklandırılıyor. İç mekanlar ise fener kullanımını zorunlu hale getirecek derecede bir gerçekçilikle, ışığın varlığı ve yokluğuna göre karartılıyor ve aydınlatılıyor. Böylece saklanmış bir marazlı saldırınca yaşanan gerilim ve korku da artıyor.

Işın izleme ile Dying Light 2 Stay Human’ın global aydınlatması büyük ölçüde iyileştirildi. Bu sayede GeForce RTX oyuncularına, onları aksiyonun içine çeken daha doğal, daha gerçekçi grafikler sunuluyor.

Işın İzlemeli Gölgeler Dying Light 2 Stay Human’da güneş ve ay ışığı, oyundaki tüm öğelerin dinamik gölgeler oluşturması için kullanılıyor. Işın izlemenin etkinleştirilmesi ile bu gölgelerin kalitesi artırılıyor, gerçekçi keskinleştirme ve yumuşatma teknikleriyle oyunculara çok daha detaylı tam gölge ve yarı gölgeler sunuluyor. Ayrıca gölgelerde oluşan kırıklıklar ortadan kaldırılıyor, gölge çizim mesafesi artırılıyor ve sonuç olarak oyun dünyası baştan sona daha iyi görünüyor.

Işın İzlemeli Yansımalar Işın izlemeli yansımaların etkinleştirilmesi, Dying Light 2 Stay Human’daki neredeyse tüm metal ve cam yüzeylerin yansıtma özelliklerini iyileştirir. Böylelikle bu yüzeyler, ortamdaki ışık seviyesi ve çevrede meydana gelen olaylardan dinamik olarak etkilenen bir görünüm kazanmış olurlar.

Bütün dünya harabe halindeyken tam detaylı, ayna gibi yansımalarla karşılaşmak beklenemez ama kirli de olsa hala kırılmamış camlar üzerinde nesnelerin ve Aiden’in yansıması görülebilir.

Işın izlemeli yansımaların en büyük etkisi, çürümüş, paslanmış metal yüzeyleri çevreye uyumlu görsellerle daha gerçekçi yaparak daha sürükleyici bir deneyim için grafikleri iyileştirmektir. Doğal bir ışıklandırma, hafif bir pırıltı, birazcık yansıma… Böyle şeyler bir araya geldiğinde, oyuncuların keşfederken 80 saatten fazla süre geçireceği gerçekçi bir dünya yaratmaya yardımcı oluyor.

Işın İzlemeli Çevresel Perdeleme 

Çevresel perdeleme sıklıkla göz ardı edilse de ışığın önünün kesildiği, nesnelerin bir yüzeyle kesiştiği ve nesnelerin arasında bulunan yerlere doğal gölgeleme ekleyen önemli bir efekt. Işın izleme ile bu efektin kalitesi önemli ölçüde artırılabilir ve böylece görüntü daha da iyi hale gelir.

Devasa bir şehirde ışın izlemeli çevresel perdeleme etkisi her sahnede görünür ve görselleri her karede iyileştirir. Bir aracın etrafında, bir çalının üzerinde veya bir karakterin kıyafetlerinde… Nerede olursa olsun, görüntü kalitesinde olağanüstü bir fark yaratır.

Işın İzlemeli Fener Işığı

Fener ışığı kullanıldığı her oyunda yalnızca oyuncunun baktığı alandaki küçük bir koniyi aydınlatır. Fakat gerçek hayatta kullanıldığında fener ışığı bütün odayı biraz aydınlanır çünkü fenerin ortasından gelen çok parlak ışınlar bir yüzeye çarptığında sekerek etrafta daha fazla aydınlanma sağlar.

Pusuya yatmış düşmanları ve yaklaşan rakipleri fark etmeye yardımcı olmak için, ışın izlemeli fener ışığıyla Dying Light 2 Stay Human’a odaların tamamını aydınlatan dönüştürücü bir efekt ekleniyor ve kapalı alanlar artık gerçeğe çok daha yakın bir şekilde aydınlatılıyor.

RTX OFF:

RTX OFF:

RTX ON:

RTX ON:

RTX ile sağlanan daha gerçekçi aydınlatma sayesinde oyuncular bulundukları yere hızlıca göz atabilecek ve Dying Light 2 Stay Human’ın acımasız düşmanlarına karşı hep bir adım önde olacak.

Bu beş ışın izleme seçeneğinin bir araya gelmesi Dying Light 2 Stay Human’ın grafik kalitesinde dev bir artış sağlıyor ve GeForce RTX oyuncularına oyundan alabilecekleri en üst düzey deneyimi sunuyor.

NVIDIA DLSS: Dying Light 2 Stay Human’da İki Kata Kadar Daha Fazla FPS

Dying Light 2 Stay Human’ın grafiklerini maksimuma ayarlamak, çözünürlüğü sonuna kadar artırmak ve tüm bu ışın izleme efektlerini etkinleştirmek en iyi sistemleri bile zorlar. Bu yüzden Techland, Dying Light 2 Stay Human’ı NVIDIA DLSS desteği ile yayınlıyor ve GeForce RTX oyuncularının iki kata kadar fazla FPS almasını sağlıyor. NVIDIA DLSS ile performanstan ödün vermeden en yüksek görüntü kalitesini almak mümkün. Örneğin; DLSS çok detaylı çizgileri olan ince bir nesnenin, olduğundan daha iyi şekilde yeniden oluşturulmasını sağlayabilir. Aşağıdaki görüntüde tel örgünün nasıl yeniden oluşturulduğuna ve DLSS’in ince ayrıntıları nasıl canlandırdığına dikkat edin.

Dying Light 2 ile birlikte birlikte Cyberpunk 2077 ve Metro EXODUS gibi oyun dünyasının en gelişmiş grafiklerini sunan oyunları Ray Tracing ve DLSS Teknolojileri sayesinde deneyimi en üst seviyeye taşıyor.

GeForce RTX ekran kartına Sahip MSI Gaming Notebook'larla tanışın.

GeForce RTX ekran kartına Sahip MSI Gaming Notebook'larla tanışın.

MSI Gaming Notebook modelleri farklı tarzlara ve beklentilere göre benzersiz çözümler sunar.

Örneğin TITAN GT77 günümüzün teknolojisi ile erişebilecek en yüksek performansı sunuyor. RAIDER GE76  ile üst seviye oyun deneyiminin tadını çıkarabilirsiniz. Bir oyuncu laptopu hiçbir zaman STEALTH GS77 kadar ağırbaşlı ve şık olmamıştı. VECTOR GP76 ile oyundan arta kalan zamanlarınızda mühendislik projelerinizi de zahmetsizce tamamlayabilirsiniz. CROSSHAIR ve PULSE serisi beğenilen MSI kalitesini daha uygun fiyatlarla, yüksek performans ve temel özellikler eşliğinde sunuyor. STEALTH 15M ile aktif yaşam tarzınızı çevrenize yansıtabilirsiniz.   KATANA Serisi ile ince ve hafif bir laptopa sahip olmanın keyfini çıkarabilirsiniz.  Seçiminiz hangisi olursa olsun, MSI Gaming Notebook modelleri benzersiz oyun deneyimi sunmaya hazırdır. Dilerseniz MSI’ı benzersiz yapan bazı özellikleri RAIDER GE76 modeli üzerinden birlikte inceleyelim.

MSI OVERBOOST teknolojisine sahip RAIDER GE76, CPU ve GPU bileşenlerine yüksek güç sunar.

2 Fan ve 6 Isı borusuna sahip Yeni Cooler Boost 5 tasarımı, CPU ve GPU için bağımsız ve adanmış termal çözümler sunar. Daha geniş fan ve heatpipe yapısı ile en uzun oyun seanslarında bile maksimum performans sunar.

Oyun Deneyiminizi Bir Üst Seviyeye Taşıyacak Ekran Seçenekleri

Oyun laptoplarımız oyuncuların ihtiyaçlarına göre üretilmiş ve detaylı bir şekilde optimize edilmiştir. Yüksek tazeleme oranı ve akıcı görsellerle gelen ekran ile oyun deneyiminde bir üst seviyeye taşıyın.

En hızlısı olsun diyenlere: 17.3' FHD (1920x1080), 360Hz

Hem keskin hem hızlı olsun diyenlere: 17.3' QHD (2560x1440), 240Hz


En keskin görüntüye sahip olsun diyenlere: 17.3' UHD (3840x2160), 120Hz

SteelSeries klayvesi, 1080p Webcam’I, 99.9Whr kapasiteli bataryası ve DynAudio imzalı ses sistemi gibi özelliklerle ayrıcalıklı hissettiren RAIDER GE76, Mystic Light - Panoramik Aurora aydınlatması sayesinde meraklı bakışların ilgi odağı olacak.  

Benzersiz oyun deneyimleri sunan GeForce RTX ekran kartlı MSI Notebook modellerini yakından inceleyin!