Görüş Bildir
Haberler
Örnek Olması Dileğiyle! Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Makam Aracı Yerine Bisiklet Kullanmaya Başladı

etiket Örnek Olması Dileğiyle! Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Makam Aracı Yerine Bisiklet Kullanmaya Başladı

Batuhan
06.09.2018 - 20:30

Kırşehir'de 2016 yılında başlayan ve şehrin tamamında sürdürülen altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından oluşturulan bisiklet yollarında bisiklet kullanımını aşılamak için Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, evinden belediyeye bisiklet sürerek geliyor. Başkan Bahçeci ayrıca şehir merkezindeki programlarına da bisikletle gidiyor. Bahçeci, bisikletle seyahat ederken vatandaşlarla da sohbet etme imkanı buluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'da yer alan habere göre, sabah evinden bisikletiyle çıkan meraklı bakışlar karşısında bisiklet süren Belediye Başkanı Bahçeci, Kırşehir’de vatandaşlara örnek olarak bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak istediğini söyledi.

"Uluslararası standartlarda bisiklet yolları yaptık"

"Uluslararası standartlarda bisiklet yolları yaptık"

Belediye binası önünde açıklama yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Bisiklet kullanımı ülkemizde çok yaygın değil, Kırşehir olarak biz altyapı çalışmalarımızı bitirdikten sonra şehir merkezi bisiklet yollarımızı komple tamamladık. Uluslararası standartlarda bisiklet yolları yaptık. Şehir merkezinde 4.5 kilometre toplamda ise 15 kilometre bisiklet yolu yaptık. Bu yolları şekil olsun diye değil Kırşehir bisiklet kullanımı için düz uygun bir şehir, şehrimizde bisikletin yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak için gerçekleştirdik' diye konuştu.

"Şehir merkezinde oturan tüm personelimiz bisikletle işlerine gelecekler"

"Şehir merkezinde oturan tüm personelimiz bisikletle işlerine gelecekler"

Belediye olarak eylül ayının ilk pazartesi gününden itibaren şehir içinde bisiklet kullanma kararı aldıkları vurgulayan Bahçeci, şöyle devam etti:

'Belediye Başkanlarının topluma önderlik etme gibi bir de görevi var. Kırşehir’de eylül ayının ilk pazartesi gününden itibaren Kırşehir Belediyesi olarak bisiklet kullanma kararı aldık. Belediye Başkanı olarak ben, başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz, zabıta arkadaşlarımız bayan personelimiz dahil şehir merkezinde oturanlar bisikletle işlerine gelecekler. Ya yürüyecekler ya bisikletle gelecekler” dedi.

“Benzin değil yağlarımızı yakıyoruz”

“Benzin değil yağlarımızı yakıyoruz”

Bisikletle işine gelen Bahçeci, toplumun takım elbise ile gördüğünde ilk başlarda çok yadırgadığını ama zamanla da alışacaklarını anlatırken, bisikletin benzin değil yağ yaktığını söyledi. Başkan Bahçeci, “Her açıdan bisiklet kullanımı önemli benzin değil bizlerin yağlarını yakıyor. Toplumda en önemli sorunlardan bir tanesi obezite o açıdan da bisiklet kullanımını tavsiye ediyoruz. Biz başladık eminim bizim arkamızdan Valimiz, diğer kamu-kurumunda çalışan personeller sonra esnafımız öğrencilerimiz öğretmenlerimiz şehir merkezinde hep birlikte bisiklet kullanacağız. Türkiye’de bisiklet kullanımın da Kırşehir örnek bir şehir haline gelecek” diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeci'nin bu uygulaması sonrası sosyal medyadan da destek mesajları geldi...

Bahçeci'nin bu uygulaması sonrası sosyal medyadan da destek mesajları geldi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
668
194
24
9
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ŞeytaniDeha

akpartili ya da chpli olması onun insan olduğunu değiştirmiyor ki yeter ki insan olsun. Bu düşünce gerçekten güzel. Mesele şu ki bu düşünceyi yaygınlaştırm... Devamını Gör

Melih Ugur Oktar

Bakın hangi partiden olması önemli değilmiş herkes tebrik etmiş doğru olan bir hareketi solcusu sağcısı alkışlamış.

Umut Parkın

Güzel bir yaklaşım, güzel bir uygulama. Bu uygulamayı ateşleyenin sahil kenarı belediyeler yerine Anadolu'nun göbeğinde bir ilimizin yapması da takdiri iki k... Devamını Gör