Görüş Bildir
Haberler
Onun Hakkında Bildiğiniz Her Şeyi Unuttun! Ertesi Gün Hapıyla İlgili Doğru Sandığımız 7 Yanlış

Onun Hakkında Bildiğiniz Her Şeyi Unuttun! Ertesi Gün Hapıyla İlgili Doğru Sandığımız 7 Yanlış

Yumurtlama dönemi sadece 10 kadından 1'inde beklenen zamanda gerçekleşir. Dolayısıyla adet döngünüzün herhangi bir zamanında korunmasız veya korunmanın şüpheli olduğu bir cinsel ilişki yaşadıysanız hamile kalma riskiniz de yüksek olacaktır. Bu herkesin başına gelebilir ve gelişen tıp sayesinde artık güvenilir bir çözümü vardır. Ertesi Gün Hapı, gebe kalma olasılığınızın en yüksek olduğu yumurtlama döneminin hemen başındayken bile gebeliği önleyebilen bir acil korunma yöntemidir. Gebelik istemeyen tüm kadınların ilk olarak başvurduğu yöntemdir. Ertesi gün hapı yumurtlamanın ertelenmesini sağlar ve böylece yumurta salımı ertelendiği için yumurtalar sperm ile karşılaşmaz. 

Fakat yine de onunla ilgili kafanızda hala çok fazla soru olduğunu biliyoruz ve hepsiyle ilgili tüm cevapları doktorlardan öğrenerek sizler için derledik;

1. "Ertesi gün hapı bir çeşit kürtajdır."

Hayır tabi ki! Ertesi gün hapı bir kürtaj yöntemi değildir. Gebelik henüz başlamadan etki eder, yumurtlamayı erteleyerek istenmeyen gebeliği önler.

2. "Ertesi gün hapı doğum kontrol yöntemi olarak kullanılabilir."

Bu ise en büyük yanlışlardan biri olabilir; ertesi gün hapı doğum kontrol yöntemi olarak kullanılamaz.

3. "Ertesi gün hapı doğurganlığımı olumsuz etkiler."

Hayır! Korunmasız cinsel ilişki sonrasında istenmeyen hamilelikleri engellemek için kullanılan ertesi gün hapının vücuttaki etkisi, yumurtlamayı geçici olarak ertelemesidir. Erteleme geçici olduğu için kişinin yumurtlamasında veya doğurganlık özelliğinde herhangi bir olumsuz etki göstermez...

4. “Ertesi gün hapı mide bulantısı ve regl düzensizliği yapar”

Yanlış. Genel bir yan etki olmamakla birlikte bu iki yan etkiye de kullanan 10 kadından yalnızca 1'inde rastlanma ihtimali vardır.

5. "Ertesi gün hapı adet döngülerimi bozan bir "hormon bombasıdır."

Bu da bambaşka bir YANLIŞ bilgi ve hemen size doğrusunu aktaralım; ertesi gün hapları uzun yıllardır güvenle kullanılmaktadır. Ağızdan alınan ertesi gün hapının içindeki hormon, sadece kullanıldığı dönemde, adet görme zamanını değiştirebilir. Yani kullanımdan sonra adetiniz normalden daha önce veya sonra olabilir. Ancak sonraki adet döngüleriniz normal rutinine döner.

6. “Bütün ertesi gün hapları aynıdır”

Hayır. Her ertesi gün hapının etkisi aynı mı diye düşünenlerdenseniz, hepsi aynı etkide olmayabilir. İstenmeyen gebelik gibi bir durum olduğunda risk almamak gerekir, mutlaka araştırın sorgulayın ve etkili ürün için eczacınıza danışın.

7. “Önce gebelik testi yapıp sonra ertesi gün hapı kullanılmalıdır”

Hayır. Şüphe duyduğunuz bir durum varsa ve gebe kalma planınız yoksa vakit kaybetmeden ilk tercihiniz Ertesi Gün Hapından yana olmalıdır.

Gebe kalma ve adet döngüsü ile ilgili bunlar gibi doğru sandığınız yanlış olabilir. Hepsinin doğrusunu öğrenerek sağlıklı bir hayata sahip olabilirsiniz.

Gebe kalma ve adet döngüsü ile ilgili bunlar gibi doğru sandığınız yanlış olabilir. Hepsinin doğrusunu öğrenerek sağlıklı bir hayata sahip olabilirsiniz.

Tüm detaylı cevaplar için tıklayın.