Görüş Bildir
Haberler
Onların Rahatlığı Her Şeyden Önemli: Bebek Odası İçin Klima Seçerken Dikkat Edilecek 5 Şey

Onların Rahatlığı Her Şeyden Önemli: Bebek Odası İçin Klima Seçerken Dikkat Edilecek 5 Şey

Onedio Content
09.08.2023 - 17:33 Son Güncelleme: 09.08.2023 - 20:53

Havalar o kadar sıcak ki, bu yüzden hepimiz çok zorlanıyoruz. Biz kendimizi sıcaklardan koruyabiliyorken bebekleri korumak ise tamamıyla bize düşüyor! Bu içeriğimizde bebeğinizin rahatlığını sağlamak için bebek odası kliması seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsettik... 👇

Bebeklerin huzurlu bir şekilde uykuya dalması için oda ısısının iyi ayarlanması gerekiyor.

Yalnızca uyku anı için değil, günlük yaşamda da bebeğin huzurlu ve sakin olabilmesi için rahat bir ortam yaratılmalı. Bunun yolu da bebek odasına özel klima taktırmaktan geçiyor.

Maddelere geçmeden önce klimanın bebeklere zarar verip vermediği sorusunu cevaplayalım.

Bebekler vücut ısılarını yetişkinler gibi düzenleyemedikleri için aşırı ısınma, vücutta döküntü, dehidrasyon ve sıcak çarpması gibi sıkıntılar yaşanabilir. Bu yüzden de klima bebekler için zararlı değil, aksine rahat bir uyku için büyük rahatlatıcıdır.

Bebeğinizin rahatlaması için oda sıcaklığını mevsime bağlı olarak klimayla 23 ila 26°C arasında ayarlayabilirsiniz.

Tabii bunu yaparken beşiğin veya çocuğunuzun yatağının klimanın havalandırma kanallarından uzağa yerleştirildiğinde emin olmanız gerekiyor. Bebeğiniz klima açıkken uyuyorsa da 1-2 kat giyinmesi veya kollarını ve bacaklarını kaptan bir uyku tulumu giymesi yeterli olacaktır.

1. İlk olarak hava filtreleriyle başlayalım...

Bebeğin sıcaktan bunalmaması veya soğukta üşümemesi için klimayla korunması mantıklı bir kararken, klima bir de filtreleriyle havayı mikroplardan, tozdan ve alerjenlerden temizliyorsa bu iş tamamdır!

Bebeğinize kronik solunum yolu rahatsızlıklarından teşhis konulduysa, hava filtreleri çok daha önemli oluyor!

Çıkarılabilir ve yıkanabilir filtrelere sahip bir klima tercih ederek cihazın temizliğini kolaylaştırabilir ve bebeğinizin daima alerjensiz hava soluduğundan emin olabilirsiniz. 🥹

2. Bebeğinizin korkmaması veya sesten rahatsız olmaması için gürültü seviyesi de az olmalı.

Bebeğinizin ne kadar derin uyuyacağı da klimanın çıkarttığı sesle bağlantılı. Sakin ve sessiz bir ortamda gece boyu mışıl mışıl uyuması için en düşük dB(A) seviyesinde bir klima tercih etmeniz oldukça önemli. 😴

3. Elektrik faturasının fazla gelmemesi için doğru boyutta klima bulmak da şart.

Bebeğinizin odasındaki uygun sıcaklığı sağlarken elektrik faturası canınızı sıksın istemiyorsanız, bebek odasına uygun boyutta bir klima bulmak gerekiyor.

4. Klimanın performansı da fazlasıyla önem taşıyor.

Bebek odası için alacağınız klimanın performansı, verimi ve kullanım koşullarına dikkat etmek gerekiyor. Örneğin Split klima modelleri kullanışlıdır ve yıllar boyunca kullanma imkanı sunar. Yaz aylarında odayı soğutur, kış aylarında ise ısıtır. 😌

5. Bebeğinizin uykusunun bölünmemesi için uzaktan kumanda veya wi-fi özelliği olursa çok güzel olur.

Bebeğiniz uyurken klimayı kapatmak veya derecesini değiştirmek isterseniz bunu en az sesle yapmanız gerekir. Bu nedenle uzaktan kumanda veya wi-fi özelliği hayat kurtarır. Bebekler huzurla uyudukça biz de mutluyuz!

Bebeğinin odası için en doğru klimayı seçmek isteyenlerin tercihi Alarko!

Bebeğinin odası için en doğru klimayı seçmek isteyenlerin tercihi Alarko!

Alarko'nun ultra sessiz sistemi ile soğutma ve ısıtma konusundaki verimliliği onu bebek odası için klima seçerken de tercih etmemizi sağlıyor! 

Konforunuzu ve bütçenizi düşünen Alarko ile bebeğiniz en güzel ve huzurlu rüyalara dalacak! 😇

Alarko'nun klimalarına göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz!