Görüş Bildir
Haberler
Olympiakos, UEFA ve CAS'tan Olumsuz Karar Çıkmasına Rağmen Şampiyonlar Ligi'nde

Olympiakos, UEFA ve CAS'tan Olumsuz Karar Çıkmasına Rağmen Şampiyonlar Ligi'nde

Enver K.
26.08.2015 - 15:26

3 Temmuz süreciyle birlikte Fenerbahçe'yi Avrupa Kupaları'ndan men eden UEFA ve CAS bu sefer farklı bir uygulamaya gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şike ile suçlanan Yunanistan ekibi Olympiakos, CAS ve UEFA'dan olumsuz yanıt almasına rağmen Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor.

UEFA, şike davasında yargılanan Olympiakos Başkanı Marikanis nedeniyle Panathinaikos'un yaptığı başvuruyu reddederken, CAS'tan da olumsuz cevap çıktı. Yunan basını, polis tapelerinin yeterli bulunmadığını, savcı iddianamesinin iddia boyutunda olduğunu yazdı.

2011 yılında gündeme gelen, 6 Nisan 2015 tarihinde de savcı Aristidis Korreas'ın hazırladığı 173 sayfalık iddianame ile yeni bir şekil alan şike davasında yargılanan Olympiakos Evangelos Marinakis nedeniyle Panathinaikos'un yaptığı UEFA'ya yaptığı başvurunun ardında CAS'tan da olumsuz cevap çıktı.

Olympiakos'un ardından geçğimiz sezonu ikinci sırada tamamlayan Panathinakios, Olympiakos hakkında yürütülen şike davasını gerekçe gösterip, şampiyonlar ligi'ne doğrudan katılmayı talep etti. UEFA'dan 'hayır' cevabı alan Panathinaikos, 20 Temmuz 2015 tarihinde CAS'a gitti.CAS AÇIKLADI! OLYMPIAKOS KURADA VAR

21 Ağustos 2015 tarihinde sonuçlanan davanın kararı dün CAS'ın resmi sitesi üzerinden açıklandı ve Olympiakos'un yarın yapılacak kura çekiminde yer alacağı yazıldı.

CAS'ın açıklamasına göre Olympiakos'un Şampiyonlar Ligi'nde yer almasında bir sakınca görülmedi.

Yunanistan'da yayın yapan soccerpus.gr sitesinin özel haberine göre, Panathinaikos'un başvuru sırasında detaylıca hazırladığı polis tapeleri, savcı iddianamesi ve gazete kupürleri hem UEFA hem de CAS kanadında net bir sonuç vermedi. Mahkemenin sonuçlanmamasından dolayı bu kararın çıktığı bildirildi. 'Yeterli inandırıcılık' olana kadar kesin delillerin beklendiği de dile getirildi.

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0