Görüş Bildir
Haberler
Öğrencilerin Okul Hayatını Kolaylaştıracak ve Ders Çalışma İsteklerini Güçlendirecek Tam 10 Teknolojik Ürün

Öğrencilerin Okul Hayatını Kolaylaştıracak ve Ders Çalışma İsteklerini Güçlendirecek Tam 10 Teknolojik Ürün

Özge Tepe
22.09.2022 - 09:33

Hayatımızın büyük bir bölümünde kullandığımız teknolojik aletlerin en sağlıklı kullanım amaçlarından biri eğitim. Eğitim amacıyla teknolojik alet kullanımı ise genelde öğrenciler ve öğretmenler için önem arz ediyor. Teknolojik aletler, hem okulda ders sürecini kolaylaştırıyor hem de evde ödevleri yapmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda KPSS, TYT-AYT, LGS gibi sınavlara hazırlıklarla da teknolojik aletlerden büyük ölçüde faydalanılıyor. Bu içeriğimizde bir öğrencinin okul hayatı boyunca ihtiyaç duyabileceği teknolojik aletlerin listesini sıraladık.

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Okula Hazırlık İçin Gerekli Teknolojik Aletler

Okula Hazırlık İçin Gerekli Teknolojik Aletler

İlkokul, ortaokul, lise veya üniversite fark etmeksizin her öğrencinin teknolojik ürünlere ihtiyacı oluyor. Öğrenciler, ödevlerini yaparken, sınavlarına hazırlanırken ve okuldaki yazılılar için teknolojik aletlere büyük ihtiyaç duyuyor. Okullarda en çok ihtiyaç duyulan teknolojik aletler ise şunlar:

  • Bilgisayar

  • Tablet

  • Bluetooth Kulaklık

  • Yazıcı

  • E-Kitap Okuyucu

  • Tablet Aksesuarları

  • Akıllı Saat

  • Powerbank

  • Bilgisayar Aksesuarları

  • USB Bellek

Bu teknolojik aletlerin seçimlerinde dikkat etmeniz gerekenleri ise aşağıda açıklıyoruz.

Bilgisayar

Bilgisayar

Bilgisayar, her öğrencinin en çok ihtiyaç duyduğu teknolojik aletler arasında. Üstelik yalnızca bir seviye için değil anaokulundan üniversiteye kadar her seviyedeki öğrenci için bilgisayar olmazsa olmaz. Araştırma ödevlerinin yapımında, sunumların hazırlanmasında, sınavlara hazırlıkta ve okul döneminin diğer tüm noktalarında bilgisayarlara büyük ihtiyaç duyuluyor.

Bilgisayarlar, sahip olduğu özellikler sayesinde öğrencilerin merak ettikleri noktaları araştırma imkanı sunuyor. Seçimlerinde ise hafızalarına, RAM kapasitelerine, işletim sistemlerine, işlemcilerine, ekran boyutlarına ve batarya kapasitelerine dikkat etmek gerekiyor. Öğrencinin işlemlerini kolayca yapabileceği ve uzun yıllar kullanabileceği bir bilgisayar, öğrenim hayatının büyük bölümüne etki ediyor.

Sizin için seçtiğimiz ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

Tablet

Tablet

Bilgisayarların taşımasının zor olduğu noktalarda tabletler son derece kurtarıcı. Telefon ve bilgisayar özelliklerini bir arada barındıran tabletler ile araştırmalar yapmak çok kolay. Üstelik izin veren okullarda tabletler dersler esnasında da kullanılabiliyor. 

Bilgisayara nazaran daha küçük olması ve taşımasının kolay olması tabletlerin avantajlarından. Yalnızca bilgisayarlar kadar fonksiyonel olmamaları ve daha profesyonel kullanım için kablosuz klavye gibi ürünlere de gereksinim duyulması tabletlerin dezavantajlarından oluyor.

Sizin için seçtiğimiz tabletler için buradan tık tık!

Bluetooth Kulaklık

Bluetooth Kulaklık

Bir öğrencinin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerden biri de Bluetooth kulaklık. Bu ürünler, telefona, bilgisayara ve tablete Bluetooth bağlantısı yardımıyla bağlanıyor. Böylece öğrenciler, teknolojik aletleri üzerinden dinledikleri dersleri dış etkenlerden uzaklaşarak dinleyebiliyor.

Kulaklık olmadan ders dinleyen öğrenci, ev ortamındaki sesleri daha kolay duyuyor ve bu nedenle dikkati dağılabiliyor. Kulaklık sayesinde ise dış etkenlerden korunmak mümkün oluyor. Üstelik Bluetooth kulaklıklar, kablosuz tasarımları sayesinde hareket etmeye de imkan tanıyor. Öğrenci ders dinlerken bir kitaba ihtiyaç duyduğunda kulaklığı çıkarmadan kitabını almaya gidebiliyor. Bu nedenle kablolu kulaklıklar yerine kablosuz Bluetooth kulaklıklar almak daha avantajlı olabiliyor.

Ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

Yazıcı

Yazıcı

Her öğrencinin ihtiyaç duyduğu ürünlerden biri de yazıcılar. Yazıcılar sayesinde öğrenciler, bilgisayar ortamında yaptıkları ödevlerini saniyeler içerisine kağıda dökebiliyor. Bu sayede bilgisayar üzerinden özenli bir şekilde hazırlanan sunu, somut bir biçimde çocuğun elinde de bulunabiliyor.

Birçok özelliğe sahip olan yazıcılar, sınavlara hazırlanırken de kolaylık sağlıyor. Öğrenci, önemli ders notlarını yazıcı yardımıyla çıkararak sınavlarına daha pratik bir biçimde hazırlanabiliyor. Yazıcı sayesinde öğrencinin çıktı almak için fotokopi merkezlerine gitmesine de gerek kalmıyor.

Seçtiğimiz yazıcılara buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

E-Kitap Okuyucu

E-Kitap Okuyucu

Son zamanların en popüler teknolojilerinden biri de e-kitap okuyucular. E-kitap okuyucu, öğrencinin her an ve her yerde kitap okuyabilmesini sağlayan eşsiz bir teknoloji. Bu teknoloji ile öğrenci, kendi dijital kütüphanesini kurabiliyor ve dilediği kitabı rahatça okuyabiliyor.

E kitap okuyucular, geniş hafızaları sayesinde binlerce kitabı depolayabilmeye yardımcı oluyor. Öğrenciler de hem öğretmenlerinin tavsiye ettiği kitapları hem de kendi merak ettikleri kitapları e-kitap okuyucu üzerinden rahatça okuyabiliyor.

E-Kitap okuyucularına buradan ulaşabilirsiniz.

Tablet Aksesuarları

Tablet Aksesuarları

Derslerinde tablet kullanmayı tercih eden öğrenciler için kullanım deneyimini özelleştirecek aksesuarlar da satışa sunuluyor. Tablet kılıfları ve tablet klavyeleri bunlar arasında en sık tercih edilenler arasında. Kılıflar, tableti dik bir konumda tutarak ekranını sabitlemeye yardımcı oluyor. Böylece çok fazla eğilme veya tableti elde tutma problemlerinin önüne geçilebiliyor.

Tablet klavyesi ise dokunarak yazmaktan hoşlanmayan veya bu şekilde zorlananlar için son derece ideal. Klavye ile öğrenciler, diledikleri şekilde yazarak işlemlerini kolaylaştırabiliyor. Bunun yanı sıra birçok tablet aksesuarı satışa sunulabiliyor. Tablet kalemleriyle de yazı yazmak veya dokunmatik ekranı kullanmak kolaylaşıyor.

Ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

Akıllı Saat

Akıllı Saat

Akıllı saatler, akıllı telefonlarla bağlantılı bir biçimde çalışıyor. Eğer çocuğunuzun telefonu varsa ona bir akıllı saat alarak kullanım deneyimini iyileştirebilirsiniz. Özellikle sizden gelen çağrı ve mesajları çocuğunuz kolundaki saat ile daha rahat takip edebilir.

Öğrenciler, okulda telefona bakacak yeterince zamana sahip olamayabildiğinden pek çok veli çocuklarından haberdar olmak için akıllı saat satın alabiliyor. Aynı zamanda akıllı saatler, üniversite öğrencileri için de son derece fonksiyonel. Yakılan kaloriyi hesaplamaları, yürüyüş mesafesini göstermeleri ve navigasyon olarak kullanılmaları öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırıyor.

Akıllı saatlere buradan ulaşabilirsiniz.

Powebank

Powebank

Günümüzde teknolojik cihazların büyük bir bölümü şarj ile çalışıyor. Dolayısıyla şarjlarının bitmesi durumunda bu cihazları kullanmak mümkün olmuyor. Cihazları şarj etmenin geleneksel yolu ise prize takmak ancak öğrenci ders çalışırken cihazını şarj edebilecek bir priz bulamabiliyor. 

Öğrencinin cihazlarını kolayca şarj edebilmesi için powerbank bulunmaz bir nimet. 10.000, 20.000 veya daha geniş kapasiteli powerbankler, tabletleri, telefonları ve akıllı saatleri birden fazla kez şarj edebilmeye yardımcı oluyor. Üstelik bazı powerbanklerin birden fazla USB girişi bulunabildiğinden aynı anda birden fazla cihaz şarj etmek de mümkün.

Ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

Bilgisayar Aksesuarları

Bilgisayar Aksesuarları

Tablet aksesuarları kadar bilgisayar aksesuarları da öğrencilerin ihtiyaçları arasında. Kablosuz mouse, kablosuz klavye ve daha pek çok ürün, öğrencinin bilgisayar deneyimini kolaylaştırıyor. Bunlar arasında en önemlilerden biri ise şüphesiz mouse. Bazı öğrenciler touchpad kullanımında zorlanabiliyor ve mouse kullanmayı tercih edebiliyor. Bu nedenle kablosuz mouse ile işlemler daha pratik bir biçimde tamamlanabiliyor.

Aynı zamanda bilgisayarları taşımak için akıllı çantalar da çok işlevsel. USB girişleri bulunan akıllı çantalar sayesinde telefonları ve diğer cihazları şarj etmek mümkün hale geliyor ve bilgisayarı taşımak da kolaylaşıyor.

Buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

USB Bellek

USB Bellek

Bir öğrencinin en temel teknolojik ihtiyaçlarından biri de USB bellek. USB bellek, öğrencinin sanal ortamda hazırladığı bir sunuyu taşınabilir bir belleğe kopyalayarak dilediği yere götürmesini sağlıyor. Özellikle performans ve proje ödevleri için bellekler inanılmaz kurtarıcı.

USB belleğe kopyalanan bir dosya, belleğin takıldığı her bilgisayarda çalıştırılabiliyor. Öğrenci, kendi bilgisayarında ödevini hazırladıktan sonra ödevi okula bellek ile götürebilir ve daha sonra buradaki bilgisayardan sınıfına sunum yapabilir. Aynı zamanda öğrenci, çıktı alacağı zaman da dosyaları belleğe kopyalayarak çıktıları alacağı yere kolayca götürebilir.

Buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
4
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın