Görüş Bildir
Haberler
Nobel Ekonomi Ve Barış Ödülü Bitcoin'in Önemli İsmine Verilebilir

etiket Nobel Ekonomi Ve Barış Ödülü Bitcoin'in Önemli İsmine Verilebilir

Son günlerde Nobel Ekonomi ve Barış ödüllerinin Bitcoin (BTC)’in mucidi Satoshi Nakamoto‘nun hak edip etmediği sorusu gündemde. Bir çok ekonomist özellikle ekonomi ödülünün kendisine verilmesi gerektiğini savunuyor.

İlk olarak Nobel Barış Ödülünü açıklayalım

İlk olarak Nobel Barış Ödülünü açıklayalım

Nobel Barış Ödülü, İsveçli kimyager ve mühendis olan Alfred Nobel'in vasiyeti uyarınca her yıl ulusların ve halkların kardeşliği, silah ve orduların azaltılması, ve barış kongreleri düzenlemek için en çok çaba sarf eden kişi, kişiler veya kuruluşlara verilir. Nobel Barış Ödülü, Oslo'daki Norveç Nobel Komitesi tarafından verilir. Bu komitenin üyeleri Norveç parlamentosu tarafından seçilir.

Satoshi Nakamoto neden ödülü almalı?

Satoshi Nakamoto neden ödülü almalı?

Satoshi Nakamoto’nun bu ödülü almasını savunan kesimlerin bu düşüncelerinin ana sebebi Bitcoin sisteminin tüm dünya finans endüstrisini sarsmış olması. Özellikle son yıllarda küresel gündemden asla kopmayan Bitcoin piyasası ileride de kendinden söz ettireceği kesin. Bitcoin’in icadı, aracılara olan ihtiyacı ortadan kaldırarak parayı algılama şeklimizi değiştiren 2 trilyon dolarlık bir endüstriyi doğurdu. Neredeyse her sektörün bir parçası olan piyasa adeta günümüzün en önemli sistemlerinden biri haline geldi.

Satoshi Nakamoto'nun ödülü almasını kimler destekliyor?

Satoshi Nakamoto'nun ödülü almasını kimler destekliyor?

Bu fikri savunan birçok ekonomist ve CEO bulunmakta. Özellikle MicroStrategy CEO’su Michael Saylor bu fikrin en büyük savunucusu. Kendisi bu konu hakkında oldukça açıklayıcı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Kendisinin yaptığı açıklama şu şekilde:

Kendisinin yaptığı açıklama şu şekilde:

''Bitcoin’in mucidi “Bitcoin’in icadı için ekonomi alanında Nobel Ödülü’nü hak ediyor. Ayrıca savaşa ve sömürüye dayanmayan bir para sistemi icat ettiği için Satoshi Nakamato Nobel Barış Ödülü’nü hak ediyor. Ödülün temel taşlarından biri bireylerin “insanlığa en büyük faydayı” sağlamış olması gerektiği ve Bitcoin ve Blockchain teknolojisinin toplu olarak benimsenmesinin Nobel Ekonomi Ödülü kriterlerini karşılamasıdır. Barış Ödülü’nün verilmesi şartı bir para birimi olarak Bitcoin’in benimsenmesi için şiddet gerektirmediği gerçeğine bağlıdır.''

Satoshi Nakamato'nun bu ödülü almasındaki en büyük engel yine kendisi

Satoshi Nakamato'nun bu ödülü almasındaki en büyük engel yine kendisi

Bunun sebebiyse Nobel ödülünü kazanan kişinin hayatta olma gerekliliği. Ama Satoshi Nakamoto ile bilinen son iletişim 10 yıldan fazla bir süre önce gerçekleşti. Bu yüzdende hayatta olup olmadığı bilinmiyor. Nobel Ödülü’nü kazananların ödülün alınmasından itibaren 6 ay içinde bir konuşma yapmaları bekleniyor. Satoshi Nakamoto’nun durumu ve tam olarak bilenemediğinden dolayı bu ihtimal oldukça zor.

Tabi olur da ödülü kazanırsa ve gelip bir anda konuşma yaparsa tüm dünya sarsılır ve piyasalar hiç görmediğimiz bir şekilde hareketlenebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın