Görüş Bildir
Haberler
Netflix'in Her Bölümünde Farklı Bir Konuyu Ele Alan Mini Belgeseli: Explained

Netflix'in Her Bölümünde Farklı Bir Konuyu Ele Alan Mini Belgeseli: Explained

caldef
16.07.2018 - 15:32

Explained, Netflix'in yeni mini belgesel serisi. Aslında bu fikir yeni birşey değil, Youtube kanallarında böyle kısa videolara sıkça rastlıyorduk. Netflix'in bunu bize bu şekilde sunmasına çok sevindik.Vox'un bu aydınlatıcı belgeseli kripto paranın yükselişi, diyetlerin neden başarısız olduğu ve K-popun çılgın dünyası gibi çok çeşitli konuları derinlemesine inceliyor.Bölümler ortalama 15-20 dakika sürüyor. Bu sayede birçok konu hakkında fikir sahibi olmamıza neden oluyor. 

Sezon: 1

Çıkış Yılı: 2018

Bu zamana kadar yayınlanmış bölüm konuları, bölüm içerikleri, fragman sizlerle....

Kaynak: https://www.netflix.com/tr/title/8021...

1. Irksal Servet Eşitsizliği

1. Irksal Servet Eşitsizliği

Cory Booker ve diğerleri köleliğin, ev sahipliği ayrımcılığının ve yüzyıllar süren eşitsizliğin ırklar arasındaki servet uçurumunu nasıl yarattığını tartışıyor.

2. Gen Düzenleme

2. Gen Düzenleme

Bilimsel ustalık mı yoksa korkunç bir sosyal deney mi? Alanın uzmanları, gen düzenleme konusundaki etik tartışmalar ve alınan riskler üzerine konuşuyor.

3. Tek Eşlilik

3. Tek Eşlilik

Biyoloji, insanlık tarihi ve bonoboların çok eşliliği, bize tek eşlilik hakkında ne öğretiyor? Uzmanlar ve sıradan çiftler değişen kültürel normlar üzerine konuşuyor.

4. K-Pop

4. K-Pop

Detaylı klipler, popçulara tapan hayranlar, müthiş koreografi. Gangnam Style'dan çok daha fazlası olan Güney Kore merkezli küresel müzik fenomeni hakkında bilgi edinin.

5. Kripto Para

5. Kripto Para

Kripto para insanları milyarder yapsa da, dijital para bir sonraki devrim mi olacak? Bu anonim para birimi ve neden bu kadar istendiğiyle ilgili daha fazla bilgi burada.

6. Diyetler Neden Başarısız Oluyor?

6. Diyetler Neden Başarısız Oluyor?

Atkins, paleo ve keto uzun vadede başarılı mı? Uzmanlar diyetlerin neden sıkça başarısız olduğunu açıklamak için pazarlamayı, ulaşılabilen gıdaları ve genleri inceliyor.

7. Borsa

7. Borsa

Borsa, ekonominin durumunu doğru bir şekilde yansıtır mı? Finans uzmanları piyasa geçmişini, değer tespitini ve CEO'ların aldıkları primleri tartışıyor.

8. Explained | Fragman

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın