Görüş Bildir
Haberler
Nerede Eşitlik? Türkiye ve Norveç Arasındaki Anlaşma Sosyal Medyada Tepki Çekti

etiket Nerede Eşitlik? Türkiye ve Norveç Arasındaki Anlaşma Sosyal Medyada Tepki Çekti

Norveç Dışişleri Bakanı Huitfeldt, Norveç vatandaşlarının yılın geri kalanında Türkiye'ye sadece kimlikleriyle giriş yapabileceğini duyurdu. Ancak aynı haktan Türkiye'den gidenlerin de yararlanabileceği belirtilmedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Norveç vatandaşlarının Türkiye’ye pasaportları olmadan, sadece kimlikleriyle giriş yapabilmelerini sağlayan anlaşma Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt arasında imzalandı.

Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, anlaşmayı sosyal medya hesabından şu mesajla duyurdu: 

”Türkiye'nin pasaport kurallarını geçici olarak değiştirmesine çok sevindim! Yılın geri kalanında pasaportu olmayan Norveçliler Türkiye'ye seyahat ederken nüfus cüzdanı kullanabilirler.'

Türkiye'nin Norveç ve İzlanda Büyükelçisi Fazlı Çorman, paylaşıma verdiği yanıtta, 'Çok iyi haber. Norveç'teki birçok kişi bu kolaylık için kutlama yapıyor. Mümkün kıldığınız için teşekkürler bakan' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ancak aynı hakkın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına tanındığı belirtilmedi. Anlaşmaya devletler arası eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle sosyal medyadan eleştiriler geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
227
96
19
14
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caner Bey

Çavuşoğlu ne kadar mutlu....

Pasif Kullanıcı

ben norveçli olsam itiraz ederim afganlar kimliksiz giriyor

Ay Ben Trolll...

Adamlar turist olarak gelebilsin, bizi tercih etsin diye yapılmış. Eleştirilecek bir yanı yok. İyi yapmışlar. Norveç'in Türk turistlere ihtiyacı olsaydı o da... Devamını Gör

Osman Elmallı

Dünyaya domalalım yani

fark

Anlaşma dedikleri bildiğin kapitülasyon, tarih tekerrür ede ede bi hal oluyor