Görüş Bildir
Haberler
"Neden İş Yerinde Çok Samimi Bir Kankanız Olmalı?" Sorusuna Verilebilecek 15 Mantıklı Cevap

"Neden İş Yerinde Çok Samimi Bir Kankanız Olmalı?" Sorusuna Verilebilecek 15 Mantıklı Cevap

Vakur Barut
22.01.2018 - 13:37

İş yerleri, ofisler gergin ortamlar bunu hepimiz biliyoruz. Herkesin sevdiği işi yapma şansı da yok onun da farkındayız. E o zaman ne yapacağız? Ortamımızı güzelleştirmek, zevkli hale getirmek için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Masamızı kişiselleştireceğiz, kendimizi rahatlatacak aktiviteler bulacağız, güzel arkadaşlar edineceğiz… Evet, güzel arkadaşlar, kankitolar, panpalar artık Allah ne verdiyse. 

Masanızı nasıl kişisel hale getireceğinizi siz daha iyi bilirsiniz, biz size neden bir kankitsu edinmelisiniz onu anlatmaya çalışacağız. Halihazırda bir kankitosu olanlar hemen haber versin beraber okuyup birbirlerine sıkı sıkı sarılsınlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ofiste dönen gıybetlerin hepsine yetişmeniz mümkün değil biliyorsunuz, o halde güvenebileceğiniz bir kaynağınız olmalı. Tabii ki kankanız!

Siz çalışırken, ofis dışındayken, hastalanıp gelemediğinizde gündemi kaçıracak mısınız? Öğrenmek için ona buna sorup duracak mısınız? Böyle bir şey hiç hoş değil biliyorsunuz, ama yakın bir arkadaşınız olsa, bilgileri sizin için derlese, kaçırdıklarınıza sizin için kulak verse fena mı olur? Olmaz tabii ki.

2. Sadece ofiste dönen gıybetler mi? Peki siz kiminle gıybet edeceksiniz?

Tabii ki kankanızla. Tanzer Bey’in kaçamakları, Leyla’nın IT’den çocukla görüşmeye başlaması, patronun Viyana kaçamağı, vs. bunlar içinizde mi kalsın yani? Hiç.

3. Ofisler bir cadı kazanı, ayak kaydırma ustalarının buluşma yeri, peki biri sizin arkanızı kollasa, zor anlarda size destek çıksa fena mı olur?

Olmaz elbette, bir elin nesi var iki elin sesi var. Ofis gibi bir jungle’da Tarzan gibi tek başınıza mücadele etmektense, yanınıza bir yaren bulmanız her ikiniz için de harika olacaktır. Hele ki işler patladığında, tüm suç üzerinize kalmak üzereyken “Durun!” diyerek odaya girdiğini bi düşünsenize? Off harika.

4. Siz toplantıdayken, işiniz uzamışken, toplu halde yemek sipariş etme seansını kaçırmışken aç mı kalacaksınız?

Eğer bir ofis kankanız varsa tabii ki hayır! Siparişe sizi de dahil edecek, siz çıkana kadar yemek söylemeyecek ya da kendi öğününden sizin için pay ayıracak biri ne harika biridir, ne de güzel biridir.

5. Acil durumlarda, işiniz başınızdan aştığında kimden yardım isteyeceksiniz? Kimden deodorant, delgeç, zımba isteyeceksiniz sorarım size? Kankanızın kesonunda acil durumlarda sizi kurtaracak her şeyin olduğundan adımız gibi eminiz.

Kankanızın kesonunda acil durumlarda sizi kurtaracak her şeyin olduğundan adımız gibi eminiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İşinizi çekiştirmek, tüm işi sizin yaptığınızı anlatmak, İK’dan Burcu Hanım’ın hiç çalışmadan deve yüküyle para aldığından bahsetmek istediğinizde kime gideceksiniz?

Bunlar herkese anlatılmaz, güvenilir biri olması gerek. Bu kişinin sizin kankanız olduğunu söylememize gerek yok sanırız.

7. Çay molaları, öğle yemekleri kankanızla birlikte çok daha keyifli hale gelecek emin olun.

Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız ve asla yalnız kalmayacaksınız.

8. Ayrıca iş çıkışlarında da hemen eve tıkılmak zorunda değilsiniz, beraber vakit geçirip günün değerlendirmesini yapacağınız biri var.

9. Dahası fevri çıkışlarınızın, gerilimlerin, kavgaların, tartışmaların önüne geçecek, size sigorta olacak kişi de odur.

Zam istemeye diye gidip odadan kovulmuş olarak çıkmadıysanız kankanıza şükredin.

10. Ofis içi partiler, aktiviteler, Happy Hour’lar artık çok daha keyifli ve katılmak için can attığınız faaliyetler.

Çünkü bir köşede durup içkinizi yudumlarken yapılan gıybet gibi güzeli var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Peki aşk hayatınızı, sevgilinizi, kavgalarınızı kime anlatacak, kimden hep haklı olduğunuzu duyacaksınız?

Bir ofis kankası asla ofis hayatınızda kalmaz, tüm dertlerinize, sıkıntılarınıza ortak olur.

12. İşler yığıldığında, birini bitiremeden öbürü geldiğinde kimden yardım isteyeceksiniz? Size kıl olan Yavuz’dan mı? Yerinizde gözü olan Eda’dan mı?

Sırf böyle birinin varlığı bile sizi rahatlatmaya yetmiyor mu?

13. İşiniz hayatınızın büyük kısmını kaplıyor, en çok zamanı ofiste geçiriyorsunuz, böyle bir yeri katlanabilir kılan birinin olmasından güzel başka ne sebep olabilir?

İşe giderken ayaklarınız geri geri gitmiyorsa hadi gidip kankanıza bi sarılın.

14. Kötü bir gün geçirdiğinizde, canınız sıkıldığında bunun üstesinden gelmenize yardım edecek birinin varlığı der susarız.

Üzülme deyip sırtınızı sıvazlayan biri ne güzel biridir.

15. Velhasıl ofis kankası hayatınızın olmazsa olmazlarından biridir.

İş yaşamınızı çekilir kılar, işinizi kolaylaştırır, size arka çıkar, destek olur, yardım eder. Böyle birine sahip değilseniz size tavsiyemiz hemen aramaya başlayın. Hayatınızın değiştiğini görüp bize sonra teşekkür edersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içeriği okurken patron çıkagelse size kim mesaj atıp da bunu bildirecek? Yaşasın ofis kankaları!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
14
12
11
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Midoriya

15 madde var ama başlıkta 13 yazıyor.

Yusuf Cüce

ofiste tek çalışıyorum.....