Görüş Bildir
Haberler
Nasıl Bir Kaynana Olacaksınız?

Nasıl Bir Kaynana Olacaksınız?

TTNET
05.05.2014 - 11:54 Son Güncelleme: 12.05.2014 - 15:17

Her şeye karışan, hiçbir şeye karışmayan, geleneklere bağlı, modern, vs. Nasıl bir kaynana olacağınızı hiç düşündünüz mü? Size yardımcı olmak istedik, testimizi çözün nasıl bir kaynana olacağınız konusunda bir fikriniz olsun.

1. Bankada 45 dakikadır sıra bekliyorsunuz. Sizden sonra gelen birisi başka birinin verdiği sıra numarası ile sizin önünüze geçti tepkiniz ne olurdu?

2. Nihayet hayal ettiğiniz eve taşındınız, nasıl bir ev?

3. Bir oturuşta bir sezonunu rahat bitirebilirim dediğiniz dizi?

4. Hepsi aynı gün şehrinizde konser veriyor olsa tercihiniz hangisi olurdu?

5. Bir yemeği çok iyi yapabiliyor olsaydınız bu hangi yemek olurdu?

6. "Sevgililer gününde hediye istemiyorum" dediniz ve sevgiliniz gerçekten hiçbir şey almadı. Tepkiniz ne olurdu?

7. Haftalar öncesinden yaptığınız plan son gün iptal oldu, o gece ne yapıyorsunuz?

8. Aşağıdaki kelime çiftlerinden hangi ikisi birbirine en yakın anlamda?

9. Aşağıdakilerden hangisi için para harcamaktan kaçınmazsınız?

10. Önce videoyu izleyin, sonra yorumunuzu alacağız.

Aytek'in annesi isyanlarında haklı mı?

"Cadı Kaynana!"

"Cadı Kaynana!"

Siz geçinilmesi en zor kaynana tipi olacaksınız. Söylenen her sözün altında bir art niyet arayacak, her zaman sorun çıkarmaya meyilli olacaksınız.  Neye kızıp, neye sevindiğinizi anlamak olası değil, her şeyden şikayet edeceksiniz. Karşınızdaki insana illallah dedirteceksiniz. Gelininizin/damadınızın aldığı eşya, yiyecek, kıyafet, vb. konusunda hep şikayet edecek, söyleneceksiniz. Gelininiz ya da damadınız hiçbir zaman istediğiniz gibi olmayacak. Bu durum karşı taraf için olduğu kadar sizin için de zararlı Yaprak Dökümü dizisinin Cevriye Hanım'ı veya Semra kaynana olma yolundasınız aman dikkat!

"Cici Anne Kaynana"

"Cici Anne Kaynana"

Siz şartlar ne olursa olsun her durumda, sürekli birilerine yardım eden bir kaynana olacaksınız. Yardımseverlik adına her şeyi yapabilecek bir karakteriniz var. Hastanelerde hasta bakıcı, kabul günlerinde pasta yapıcı, bulaşık yıkayıcı olarak hep sizi bulacaklar ve siz de bundan hiç gocunmayacaksınız. Bazen bunu o kadar abartacaksınız ki iyilikten maraz doğar sözü kafanıza dank edecek. Kaynanalık yapmayayım, kötü olmayayım diye o kadar uğraşacaksınız ki sonunda yine kötü olma tehlikesi ile yüz yüze gelebilirsiniz.

"Valide Sultan"

"Valide Sultan"

Gelin veya damat, şartlar ne olursa olsun gelen giden misafire iyi davranmalıdır. Gelin köyden gelen her türlü şeyi pişirebilme ve onların yemeklerini yapabilme yeteneğine sahip olmalıdır. Gelin veya damat özel günleri, bayramları çok erken saatlerde gelerek sizinle geçirmelidir. Eğer bir yere gidilecekse sizin mutlaka haberiniz olmalı, gidilecek yere sizin de beraberinizde getirdiğiniz hısım akraba ile birlikte gidilmelidir. Gelin kendi başına bir şey almaya karar veremez. Damadınızın annesi de bu konuda sizinle aynı haklara sahiptir ama kızınızı ezmemek kaydıyla. Gelininiz misafir çağıracağı zaman sizden izin almalıdır. Günümüzde artık böyle kaynanalar sadece Anadolu'da kaldı, ama siz 'benim için fark etmez' diyor ve geleneklerinize sıkı sıkıya bağlı kalmayı yeğliyorsunuz. Umarız size uygun bir gelin/damat bulursunuz.

"TOKİ Kaynana"

"TOKİ Kaynana"

Şehirde ulaşımın zorluğu nedeniyle damadınızın veya gelininizin kendi evinizin yakınında oturmasını isteyeceksiniz. Hatta mümkünse aynı mahallede oturmayı isteyeceksiniz. Gelecek misafirleri çok fazla kabul etmek istemeyeceksiniz, ama gelin veya damadın evine gelecek misafir trafiğini de siz yönetmek isteyeceksiniz. Yeni gözlük modelleri, mayolar piyasaya çıktığında ilk olarak siz alacaksınız. Yeni mobilya, halılar, perdeler sizin en önemli istekleriniz arasında yer alacak, ama gelin yeni perde istediğinde onu “müsrif” olarak değerlendirmekten ve isteğine taş koymaktan da çekinmeyeceksiniz. Her ne kadar adınız şehirli kaynana olsa da, geleneklerine bağlı kaynana tipi ile aranızdaki tek fark yaşadığınız yer olacak.

"Keyfi Kaynana"

"Keyfi Kaynana"

Siz bulunması en zor kaynana tipi olacaksınız. Gelininize veya damadınıza hiç karışmayacaksınız. Her türlü sorun için bir çözümünüz olacak. Sorun çıkarmak yerine sorunları çözen bir kaynana olacaksınız. Kimseden iş  beklemeyeceksiniz. Kırılsanız bile kimseye bir şey belli etmemeye çalışacaksınız.Her şeye gülüp geçmeyi başaracaksınız. Allah herkese sizin gibi bir kaynana nasip etsin, maşallah nazar değmesin.

"Dominanne Kaynana"

"Dominanne Kaynana"

Sizin gibi kaynanalar, para, ev, araba, kısacası mal mülk yönünden zengin olurlar ve bu güçlerini kullanmaktan asla imtina etmezler. Bu yönünüzle esasen tehlikeli bir kaynana olacaksınız. Mallarınız ve paranız ile her şeyi yapabileceğinize ve yaptırabileceğinize inanıyorsunuz. Geline veya damada bir şey aldığınız zaman fiyat etiketini çıkartmaya gerek görmeyeceksiniz. Her konuda mutlak suretle size danışılmalı ve fikriniz alınmalı. Eğer damadınız veya gelininiz size ait bir evde oturuyorsa vay hallerine, bunu her fırsatta kendilerine hatırlatmaktan geri durmayacaksınız. Hatta bu durum hoşunuza gidiyor bile denebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
51
34
16
16
15
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ümmühan Ünsal

Cici Anne Kaynana :D Siz şartlar ne olursa olsun her durumda, sürekli birilerine yardım eden bir kaynana olacaksınız. Yardımseverlik adına her şeyi yapabile... Devamını Gör

eda soylu

Valide SultanGelin veya damat, şartlar ne olursa olsun gelen giden misafire iyi davranmalıdır. Gelin köyden gelen her türlü şeyi pişirebilme ve onların yemek... Devamını Gör

Canan Süner

Cadı Kaynana! :( yapmayın olmadı bu