Görüş Bildir
Haberler
Mutsuzluk Anlarında Halleriyle Tavırlarıyla İnsanın Ömrünü Çürüten 13 İnsan Tipi

Mutsuzluk Anlarında Halleriyle Tavırlarıyla İnsanın Ömrünü Çürüten 13 İnsan Tipi

Napalo de Beauvoir
22.03.2017 - 14:34 Son Güncelleme: 22.03.2017 - 19:44

İnsanız, türlü türlü dertlerimiz oluyor. Bazen bir belgesel izlerken penguenlerin zorlu yolculuğuna bile yüreğimiz sızlıyor. Çoğu zaman da çareyi dertleşmekte buluyoruz. O anda aslında en çok ihtiyacımız olan birinin bizi dinlemesi, bize dert ortaklığı etmesi. Ama bazı insanlar tutumlarıyla adeta ömrünüzü çürütürler, böğrünüzü dağlarlar. Bu insanlara bir bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Dostum, sen halledersin ya!"cılar. İyi de kutup ayılarının neslinin tükenmesine üzülüyorum, neslin yürümesi için neyi nasıl halledeyim?

2. "Takma kafana b'oluum, çözeriz"ciler. Zerre faydaları dokunmaz, zerre! Neyi nasıl çözüyorsun? Çözülse ben çözerim. Dur da dinle iki dakika!

3. Daha derdin girizgahını yapmadan "O değil de" diye lafa girip kendi sorunlarından bahsetmeye başlayanlar. Genelde de kele sürülmeyecek dertlerdir!

4. Gereksiz yükselenler. "Allllllah onun bin belasını versin, kör kuyularda merdivensiz kalsın, sürüm sürüm sürünsün, çoluğundan çocuğundan çıksın!" Ya ama ben öyle şeyetmiyordum? Tövbessapisipisi.

5. "İşte bu sana evrenin bir mesajı, kendini ışığa teslim etmelisin, ışık seni koooruuur" diyerek iç bayanlar. Yahu karnede üç tane 1 var, anama babama nasıl diyeyim ben ışık mışık?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Kalk, kalk, kalk, ağzını burnunu kıracağız"cı, "As de asalım, kes de keselim"ci şiddet yanlıları. Aman yarabbi, insan kendi derdini unutup bunları sakinleştirmeye koyulur. Şiddet hiçbir şeyin çözümü değildir hem.

7. "Hoff, amaaan, bunu mu dert ediyorsun?"cular. Neden benim minnoş kalbimi kırıyorsun ki? Belki ben hassas bir insanım. Neden küçümsüyorsun? Pis!

8. Dinlerken içi geçenler. Yetmezmiş gibi utanmadan sıkılmadan uyuklayanlar! Kâbuslarım hoşuna gitmiştir inşallah kardeşim.

9. Mesela dört yıllık sevdiceğinizden ayrılmışsınız. "Ayy hadi bunu kutlayalım"cı biri kesin çıkar. Kaybolan yıllara mı yanacaksın, bu densize mi?

10. "Aaa bak alışverişe çıkalım, kuaföre gidelim, biraz bakım yaptıralım" gibi klişe önerilerle gereksiz neşe saçanlar. Bu halde kuaföre gitsen kafayı kazıtıp çıkarsın halbuki.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Temel'den girip asla komik olmayan başka hikayelerden çıkan fıkracılar. Benim böğrümde öküz oturuyor, bunun çaresi Temel olabilir mi ya?

12. "Seni o kadar iyi anlıyorum ki" deyip acınızı dörde katlayarak, adeta sahne ışıkları altında sergileyen "aşırı duyarlılar". E ama ben böyle halılarda yuvarlanarak üzülmüyorum ki?

13. "Bak sana birini bulalım, tüm dertlerin çözülür"cü aklı başka şeye çalışmayan ruhsuzlar. "Beni bu tükenmişlikle kim ne yapsın?" da desen yok illa bir manitacılık, çöpçatancılık.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
167
57
30
27
10
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haruntop

Lan herşeyi yazmışsın napalım sakso mu çekelim sen üzülünce.

pezz

kudur ağla çıldır diyip +9 luğumuzu yaptıktan sonnra evden kaçıyoruz

Hazal Kara

e ne diyelim peki, ne önerirsin Onedio ?